|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 01:13
|
RPG - Podziemna Tajemnica .
Autor |
Wiadomość |
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Re: RPG - Podziemna Tajemnica .
Rozwalam gablotę ze szponem, a następnie toruję nim sobie drogę.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
So, 8 paź 2011, 16:36 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Czekam do końca trzęsienia i oglądam miejsce w którym był sejf/schowek. "Miałem w nim schowane projekty najbardziej niebezpiecznych i niezwykłych wynalazków, jakie udało mi się wynaleźć."- przypomniałem sobie Te rzeczy nie mogą się dostać w nieodpowiednie ręce!
So, 8 paź 2011, 17:12 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Kretes -
Wychodzisz z piwnicy . Widzisz jakie zniszczenia powstały norze poprzez trzęsienie . - O jejku - powiedziałeś - Rozejrzałeś się po norze i zauważyłeś otwartą szafkę...pustą już szafkę . - Ktoś musiał w niej grzebać ! - pomyślałeś - Co robisz ?
Kogut Wynalazca -
Trzęsienie ustało. Rozejrzałeś się po warsztacie, a raczej to co po nim zostało. Wszędzie rozwalone książki krzesła ... - Zaraz , zaraz - powiedziałeś gdy zauważyłeś dziwną dziurę w miejscu na którym był schowek - Była to mała dziura, widać głęboka. Co robisz ?
Kornelek - Szybko przebiegłeś obok latających po pomieszczeniu rzeczach . Doszedłeś do wyjścia , próbowałeś zniszczyć szponem blokującą szafkę. Jednak nic z tego nie wyszło , szafka była metalowa...A trzęsienie coraz bardziej się wzmacniało. - Muszę znaleźć sobie tu schronienie - pomyślałeś - Co robisz ?
Kari Mata -
Podbiegłaś do kwiatków z których nic nie zostało. Został tylko jeden, ale też zbliżał się do ,,końca " . Postanowiłaś posadzić nowe kwiaty ...podbiegłaś do miejsca w którym trzymasz ziarna kwiatów. Jednak ich nie było ... - O co tu chodzi ?- zapytałaś . Co robisz ?
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
So, 8 paź 2011, 17:27 |
|
|
kari mata hari.w
Roz-krecony
Naklejki: 3
|
musiały gdzieś spaść przez trzęsienie ziemi ... spytam koguta czy nie zaprojektowałby dla mnie maszyny która znajdzie nasiona
|
So, 8 paź 2011, 17:37 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Włażę do metalowej szafki.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
|
So, 8 paź 2011, 17:38 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Badam tę dziurę, i wysyłam w nią Dizla (chyba, że muszę go wpierw znaleźć) z przyczepioną kamerką internetową, od starego laptopa na którym uczę się programować. Oglądam na nim obraz z kamery.
So, 8 paź 2011, 17:48 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
|
Kornelek - Jesteś w szafce . Zauważyłeś tam wiele ciekawych rzeczy np: kapelusz wojskowy, dowód wstępu do ,,PA " oraz jakieś ubrania. Powoli czujesz że trzęsienie się kończy . Wyszedłeś z szafy . Co robisz ?
Kogut Wynalazca - Obserwujesz co dzieje się pod ziemią. Jednak nic większego nie widzisz oprócz odcisków opon na ziemi. Kari Mata pyta się ciebie czy zbudujesz jej machinę do szukania ziarnek (wytłumaczenie w jej przygodzie )
Kari Mata - Czekasz na odpowiedź Koguta.
|
So, 8 paź 2011, 17:54 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Walę w drzwi, żeby mnie wypuścili.
Mistrz i Małgorzata <3
|
So, 8 paź 2011, 18:03 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Kładę się pod łóżkiem, dla zachowania bezpieczeństwa.
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
So, 8 paź 2011, 22:53 |
|
|
kalmar
Bywalec Nory
|
Jedyna osoba, która była tutaj to KMH!!! Wściekam się! Arrrgh...!!! Ale KMH chyba nic nie zabrała, więc biorę jakąś broń, najlepiej masowego rażenia, z piwnicy, i uzbrojony w jakąś broń zaglądam do szafy.
_________________ Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!
|
N, 9 paź 2011, 09:36 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
|
Zanim podam dalsze przygody , chciałbym ogłosić że od tego momentu każdy może wybrać czy - - Wybieram opcje w której wypisane są literkami opcje co dalej ( czyli a , b ,c ,d ...) - Wybieram opcję samowolnego wyboru co dalej zamierzam zrobić (czyli co robisz ?) Dlaczego postanowiłem tak zrobić ? Ponieważ chcę wprowadzić wątek detektywistyczny dlatego też postanawiam ułatwić trochę grę ale niewiele. Ponieważ literkami będzie chyba każdemu lepiej ale zobaczymy . Tą odpowiedź piszecie w starym stylu (czyli co robisz ? ) a pod nią piszecie którą opcje wybieracie . Kretes - W szafie nic już nie było ale wziąłeś też lupę. Wpatrując się dzięki niej zauważasz odciski palców ...jednak kogo nie jesteś w stanie się domyślić . Co robisz ? Reksio - Jesteś pod łóżkiem . Słyszysz dziwne szmery i rozmowy... Trochę cię to zdziwiło . Coraz bardziej czujesz trzęsienie oraz zaczynasz myśleć że pod łóżkiem nie ma dobrego schronienia . Co robisz ? Kornelek - Nic z tego ... Szukasz innego wyjścia z kurnika. Nagle przychodzi ci pomysł o wyjściu górą ! Ale jak ? Co robisz ?
|
N, 9 paź 2011, 10:07 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Wyłażę spod łóżka i wychodzę na podwórko, aby sprawdzić szmery.
(Wybieram A, B, C, D)
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
N, 9 paź 2011, 13:53 |
|
|
kalmar
Bywalec Nory
|
Z pomocą tuszu, który leży pewnie gdzieś pod gruzowiskiem odbijam odciski palców na chusteczkę, lub papier, a potem zbieram od każdego mieszkańca podwórka odciski palców. (Oj, oj KMH)
Wybieram A, B, C, D
_________________ Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!
|
N, 9 paź 2011, 13:59 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
|
Kretes - Odciski są dosyć małe ... żadna osoba z podwórka nie przypomina ich oprócz...ciebie ! - Co ? - zadałeś sobie pytanie - Zacząłeś poważnie główkować i szukać dalszych wskazówek. W końcu nie chciałeś wyjść na głupca ... Co robisz ? A) Przeszukuję mieszkanie, może tam będą inne zniszczone opuszczone szafki ! B) Szukam za szafką oraz pod szafką . C ) Schodzisz do piwnicy... może tam będzie znowu coś interesującego ? D ) Wychodzę z nory i szukam również czegoś podejrzanego ! Reksio - Wychodzisz z budy ale czujesz pewne niebezpieczeństwo , bo trzęsienie trwa ... Musisz znaleźć coś co pomoże ci dojść dalej... Co robisz ? A) Wybieram na obronę przed trzęsieniem kask ! B) Wybieram na obronę przed trzęsieniem poduszkę ! C) Wybieram na obronę przed trzęsieniem skaczące buty ! D) Wybieram na obronę przed trzęsieniem buty z amortyzatorami !
|
N, 9 paź 2011, 16:57 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Wchodzę na grzędę i robię szponem dziurę w dachu.
PS: Wolę a) b) c) d).
Mistrz i Małgorzata <3
|
N, 9 paź 2011, 19:04 |
|
|