|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 02:05
|
Reksio w świecie smoków - RPG
Autor |
Wiadomość |
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Reksio w świecie smoków - RPG
Wczoraj wysłałem do Bota podanie o możliwość założenia RPG. No i mogę! Z góry usprawiedliwiam się, że kompa mogę włączyć dopiero od 12:00 w ferie i weekendy, a w pozostałe dni - od 15:00. A więc zaczynamy: Był normalny dzień. Ptaki miauczały, psy ćwierkały, koty szczekały - wszystko było tak, jak być powinno. Nagle z warsztatu do uszu Reksia i Kretesa dobiegł głos: -Reksiu! Kretesie! Chodzcie tu! -Już, już! - odburknął Kretes. - idziemy! W warsztacie zgromadziło się całe podwórko. -Oto mój nowy wynalazek - teleport czasoprzestrzenny! A oto testerzy! - tu Kogut wskazał na Reksia i Kretesa. -Odmawiam! - krzyknął Kretes. - chcę premii, podwyżki, emerytury, renty, urlopu, a potem możemy rozmawiać o testach! -Nie marudź, Kretesie! -Dobra, dobra... - mruknął Kretes. Ale wtedy maszyna wybuchła a nasi bohaterowie znaleźli się w... -No właśnie, gdzie? -W świecie smoków - odpowiedział narrator. - musicie pokonać siedem smoków i odebrać im magiczne artefakty. Dzięki nim wrócicie do domu. -Pospieszmy się, bo znowu zostawiłem makaron na gazie!-krzyknął Kretes i gra się zaczeła. postaci: Reksio-czaruje,szczeka Kretes-kopie,zrzędzi do kwadratu KW-naprawia,gdacze Kornelek-używa pojazdów lotniczych,ma oddech a la Darth Vader Molly-gotuje(żarcie=energia i życie),zrzędzi KMH-odczytuje stare szyfry,nie mam pomysłu,jaki dźwięk wydaje! no, to tyle. Kto się zgłasza ?
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Pn, 7 lut 2011, 12:33 |
|
|
Patra
Działacz Podziemia
Dołączył(a): Wt, 1 cze 2010, 18:32 Posty: 780 Lokalizacja: CIAPSKŁAD
|
Re: Reksio w świecie smoków - RPG
Kornelek jest mój!
_________________xPatra dla przyjaciół (nie mam przyjacioł )
|
Pn, 7 lut 2011, 14:26 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Reksio jest zajęty! I nie ma odwrotu!
Pn, 7 lut 2011, 14:46 |
|
|
Sergio
Bywalec Nory
Dołączył(a): Pn, 3 sty 2011, 19:59 Posty: 73 Lokalizacja: Przy komputerze
|
Komandor Kretes gotów do zrzędzenia do kwadratu (a nawet do sześcianu).
|
Pn, 7 lut 2011, 17:15 |
|
|
Rilana
Norman
|
Ja oczywiście zamawiam Karę Matę Chari Może ona po prostu od czasu do czasu walnie tekst typu: Reksiu czy na pewno wziąłeś rękawiczki nie mam za bardzo pomysłu
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
Pn, 7 lut 2011, 17:23 |
|
|
smokos
Roz-krecony
Naklejki: 0
|
w takim razie ja wezmę koguta wynalazcę bo lepsi są już zajęci.
|
Pn, 7 lut 2011, 17:25 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
No cóż... Molly
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
Pn, 7 lut 2011, 17:39 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Dobra, to zaczynamy, ale najpierw podzielicie osiem punktów na te parametry: siła, celność(+do ataku odwpowiednio: z bliska i z dystansu(to dwa różne parametry)) parowanie, zręczność, magiczna tarcza(+do redukcji obrażeń, odpowiednio: z bliska, z dystansu i magicznych) wytrzymałość, witalność(+odpowiednio do: życia i energii) specjalna zdolność(postać lepiej używa specjalnej zdolności). Miał być jeszcze interfejs, ale jak próbowałem go wstawić na Imageshacka, to komputer mi się wieszał.To jest tak: życie, poziom, doświadczenie, ekwipunek, mana - to wszystko chyba wiecie(manę ma tylko Reksio) energia-traci się ją robiąc coś (np.walcząc, kupując, jedząc, pukając komuś do drzwi ).Można ją odnowić, śpiąc, lub jedząc. Możecie rozejrzeć się po okolicy, lub iść prosto albo do tyłu (jesteście w kanionie)
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Wt, 8 lut 2011, 13:13 |
|
|
Patra
Działacz Podziemia
|
Siła 3 Celność 2 Parowanie 0 Zręczność 1 Magiczna tarcza 0 Specjalna zdolność 2 No to idę prosto....
|
Wt, 8 lut 2011, 13:19 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Kolo987654321: Na końcu kanionu widzisz wioskę.No, i co dalej?
|
Wt, 8 lut 2011, 13:32 |
|
|
Patra
Działacz Podziemia
|
Wchodzę do niej.
|
Wt, 8 lut 2011, 13:36 |
|
|
Rilana
Norman
|
siła-2 celność-2 parowanie-0 Zręczność-1 Magiczna tarcza-1 Specjalna zdolność-2 skoro kolo poszedł do przodu to ja w tył
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
Wt, 8 lut 2011, 14:15 |
|
|
Sergio
Bywalec Nory
Dołączył(a): Pn, 3 sty 2011, 19:59 Posty: 73 Lokalizacja: Przy komputerze
|
Siła 1 Celność 0 Parowanie 2 Zręczność 1 Magiczna tarcza 2 Specjalna zdolność 2
Kretes podążał za Kari-Matą DO TYŁU!
|
Wt, 8 lut 2011, 14:21 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Kolo987654321: I co dalej? Możesz zapytać się kogoś o smoki.Możesz też poszukać pracy...jak ci się nie chcę pracować, to poszukać sprzedawcy kominiarek i jakiegoś nadzianego gościa (żart) sergio i kari-mata-hari: na drugim końcu kanionu znajduje się olbrzymi step-większy, niż w piosence o przygodach pana Michała .Co robicie?
|
Wt, 8 lut 2011, 14:30 |
|
|
Patra
Działacz Podziemia
|
Czy są jakieś ciekawe trudne i niebezpieczne misje powiązane ze smokami - Pytam wodza.
|
Wt, 8 lut 2011, 15:21 |
|
|