Pojęcia dotyczące forum ;)
No więc dla wielu z was forum PR było pierwszym forum na którym się zarejestrowaliście, na pewno też nie rozumieliście takich pojęć jak SPAM, WARN, LOL itp... a więc żeby nowi użytkownicy nie mieli takich problemów zrobiłem taki słowniczek
Określenia forum
Spam - Określenie pisania bezsensownych postów typu ":D" lub "ok. Użytkowników spamujących nazywa się spamerami lub bardziej obraźliwie czego nie polecam bo może dojść do jakiejś większej kłótni.. trollam.i
Admin - Czyli skrót od Administrator, jest to Użytkownik, najczęściej założyciel (autor) forum, trzeba okazywać do niego szacunek, a w naszym przypadku czyli na forum Reksia jeszcze większy bowiem Administratorami są
dorośli twórcy Reksia.
xD
Mod - Skrót od Moderator czyli pomocnik admina może on edytować posty innych, dawać ostrzeżenia i warny. Do niego też należy okazywać szacunek. Pamiętajcie też że żaden nowy użytkownik nie zostanie Modem
Warn - Często mówi się też na niego BAN, jest on karą za złe zachowanie tzn. (o czm wcześniej) spamowanie. Za złe zachowanie można dostać bana na określony termin np. tydzień lecz w gorszych przypadkach typu przeklinanie na modów i adminów możemy dostać tak zwanego bana FOR EVER czyli na zawsze. Po dostaniu bana nie możemy wchodzić na forum czyli pisać postów i tematów.
Ostrzeżenie - Jest ono pierwszym krokiem do Warna, w naszym przypadku są to ostrzeżenia słowne czyli nigdzie nie zapisywane na forum, "rozdawane" przez modów, są to kary za mniejsze złe zachowanie Po trzech ostrzeżeniach możesz dostać Warna.
Określenia młodzieżowe (czyli różne słówka i powiedzonka pisane przez młodzież w internecie)
LOL - Czyli bardzo głośny śmiech, pisze się go kiedy z kogoś albo czegoś się śmiejemy.
XD - Jest to rodzaj śmiechu emotikonkowego
OMG - Czyli Oh my God co znaczy po Polsku O mój Boże. OMG określa zdziwienie, przerażenie itp.
A ja tam używam do wyrażenia, że pękam ze śmiechu ;/
IMO - In My Opinion czyli moim zdaniem.
BTW - By The Way czyli a tak przy okazji
Emota - Są to różne buźki używane słownie np.
Albo obrazkowo :
No to na razie na tyle

Jakbyście mieli jakieś sugestie to piszcie