|
Zarejestruj •
FAQ•
Chat
• Plejada Gwiazd
• Zaloguj
|
 |
|
Teraz jest Pn, 4 gru 2023, 07:55
|
Codzienna relacja ze stanu rozkodowywania CLZW
Autor |
Wiadomość |
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2163 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
 Re: Codzienna relacja ze stanu rozkodowywania CLZW
Potwierdzam poprawne działanie na wszystkich posiadanych plikach .img. Poprzednie testy sprawdzały po prostu, czy słowa kodowe są poprawnie czytane przez dekoder tak, by długość się zgadzała. No a dzisiaj dodatkowo sprawdziłem, czy po zdekodowaniu obrazy wyglądają sensownie - czyli czy dobrze jest obliczana odległość (do poprzedniego wystąpienia powtórzonego ciągu). I przy okazji po prostu, czy piklibowy dekoder daje to samo wyjście - bajt po bajcie. Kod dekodera (hehe), żeby nie było, też wrzucam, choć zbyt schludny to-to-to nie jest: https://gist.github.com/Dove6/0d21e7639 ... decoder-py
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
N, 13 sie 2023, 00:46 |
|
 |
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 650 Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
|
 Re: Codzienna relacja ze stanu rozkodowywania CLZW
Super, że się udało. Przydałby się zbiorczy temat dotyczący tych dekoderów do Reksia. Nie wiem czy z tego konkretnego kiedyś skorzystam, ale na wszelki wypadek już pobieram.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
N, 13 sie 2023, 13:40 |
|
|