| 

| 

| 

Teraz jest Wt, 4 lis 2025, 08:27 

| 

Przygody Reksia - Nowa Seria   

Przygody Reksia - Nowa Seria   

| Autor | 
            Wiadomość | 

| 

arturros 
				Starszy Norman 

Dołączył(a): Pn, 6 sie 2007, 12:20 Posty: 345 Lokalizacja: Skądś

| 

Gre z opcji 2 w takim razie przeszedł by  5 minut.
 Więc o co ci chodzi    

| 

| Cz, 15 paź 2009, 19:05 | 

| 

| 

| 

Traktor 
				Cesarz Śmietnika 

Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
						 Naklejki: 0

| 

Właśnie takie rozwiązanie byłoby najlepsze. Można nawet powiedzieć że RiKN było kontynuacją RiWC, więc nie byłoby to dla twórców. Byłoby to tak:
 1.VNS podpisuje umowę z Aidem nie na jedną, tylko DWIE normalne gry
 2.VNS pracuje
 3.VNS kończy pracować i "przekazuje łopatę" Aidem
 4.Aidem pracuje, a VNS zaczyna tworzyć drugą grę
 5.Aidem wydaje grę i zaczyna pracować nad drugą grą.
 Proste?  

| 

| Cz, 15 paź 2009, 19:07 | 

| 

| 

| 

spidi 
				Ekspert w Dziedzinie Cementu 

Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
						 Naklejki: 3

| 

wierz mi nie taki proste    Sam jestem za dłuższym czekaniem i graniem  

_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum   Chaos niszczę  zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się  <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju   Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy...  Pozdrawiam Spidi.  

| 

| Cz, 15 paź 2009, 19:10 | 

| 

| 

| 

klopki 
				Roz-krecony 

Dołączył(a): Pn, 3 sie 2009, 08:21 Posty: 102 Lokalizacja: z Zakopanego

| 

A ja upieram się przy swoim.
 Lepiej kupować co 3-4 miesiące nowego reksia niż czekać rok. 

_________________ Jeszcze tutaj wrócę! 

| 

| Cz, 15 paź 2009, 19:16 | 

| 

| 

| 

Traktor 
				Cesarz Śmietnika 

Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
						 Naklejki: 0

| 

Emmm... Tu raczej mi chodziło o to, czy jest proste do zrozumienia. I nie chodzi mi o to, żeby podzielić jedną grę na dwie części, tylko zrobienie dwóch pełnych gier z jedną fabułą.  

| 

| Cz, 15 paź 2009, 19:39 | 

| 

| 

| 

spidi 

| 

nie sądze by się takie coś przyjeło 1 gra to problem a 2 to masakra 

_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum   Chaos niszczę  zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się  <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju   Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy...  Pozdrawiam Spidi.  

| 

| Cz, 15 paź 2009, 19:41 | 

| 

| 

| 

markon 
				Roz-krecony 

Dołączył(a): So, 8 sie 2009, 13:31 Posty: 145 Lokalizacja: Miechów

| 

No, ale gdyby robili dłuższe gry to musieliby się też postarać o wszystkie rzeczy, takie jak poziom trudności, gra bez błędów i w ogóle.
 Gdyby zrobili te krótkie gry w 3-4 miesiące, to "Nowa Seria" musiałaby się składać z samych krótkich gierek i wiecie ile tych gierek by było!
 No i chodzi też o cenę. Przecież nie dadzą gry za 10zł tylko co najmniej za 20, więc myślę, że drożej by to wyszło. 

_________________Zająłem trzecie miejsce w konkursie graficznym z okazji Piątej Rocznicy Forum Reksia.   
Zachęcam do czytania mojego komiksu. 

| 

| Pt, 16 paź 2009, 08:24 | 

| 

| 

| 

Agataa 
				Norman 

| 

Ja wolę opcję 1. Myślę, że lepiej będzie pograć dłużej. 

| 

| Pt, 16 paź 2009, 13:04 | 

| 

| 

| 

piesek 22 
				Bywalec Nory 

Dołączył(a): Wt, 25 sie 2009, 10:41 Posty: 71 Lokalizacja: z Hogwartu

| 

Wolę długie gry, bo chociaż dłużej się czeka, to jest większa zabawa.     

_________________Największe przyjemności to składanie Origami i czytanie Harry'ego Pottera.

| 

| Pt, 16 paź 2009, 13:23 | 

| 

| 

| 

klopki 
				Roz-krecony 

Dołączył(a): Pn, 3 sie 2009, 08:21 Posty: 102 Lokalizacja: z Zakopanego

| 

A nie lepiej byłoby mieć co chwila nową część? 

_________________ Jeszcze tutaj wrócę! 

| 

| Pt, 16 paź 2009, 17:25 | 

| 

| 

| 

spidi 

| 

Nie klopki nie przekonuj innych do swojego ( wg. bezsensownego) zdania . Każdy ma swoje zdanie . Wiec bez spamu tutaj . 

| 

| Pt, 16 paź 2009, 17:35 | 

| 

| 

| 

Przybysz 
				Lider Podziemia 

Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis

| 

Czyli jednak będą nowe gry z Reksiem...    
Jak tak to ja osobiście radzę:
 Robienie gry przez rok to nie jest aż tak długo i raczej to polecam - dlaczego:
 dlatego, żeby powstawały porządne, osobne gry, gry z prawdziwego zdarzenie. Nawet pan Hrynkiewicz nie może w nieskończoność pisać fajnych scenariuszy, bo będzie wtedy coś takiego, że którąś z kolei napisze na siłę z dowcipami, które albo nie będą śmieszyć, albo będą śmieszyć już na siłę - a taki śmiech nie cieszy. A fabuły nie będą aż tak ciekawe.
 Proszę was, nie róbcie gry w formie serialu - Moda na sukces, odcinek 45623 - lepsza chyba będzie całość - długa i dopracowana. I trudna. Taka która będzie świetną grą, tak jak świetną grą było RiU na przykład. Bo gra w formie serialu już nie będzie tak cieszyć - właśnie lepsza jest ta na którą trzeba czekać. Ja radzę kolejne gry dopracowywać do ostatniego szczegółu.
 I jeszcze a propos Reksio i Miasto Sekretów - nie grałem, nie wiem kiedy zagram, ale widziałem na forum menu tej gry, szczerze mówiąc - nie powalało, nie wyglądało tak fajnie jak by mogło - nie wyglądało seKretnie.
 I ponoć muzyczki są tam z poprzednich części - te muzyczki są fajne, ale czy one nie są tak jakby osobiście przyporządkowane do poprzedników, czy ta gra nie powinna mieć własnej specyficznej ścieżki dźwiękowej? 
 Przybysz radzi: Róbcie jak chcecie, i ile chcecie, ale żeby to nie była gra robiona na siłę i z błedami. Żeby była to gra godna poprzedniej serii.

_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu 

| 

| So, 17 paź 2009, 13:33 | 

| 

| 

| 

Agrael 
				Norman 

Dołączył(a): Wt, 22 sty 2008, 13:08 Posty: 213 Lokalizacja: Z Kurana

| 

Wg. mnie lepiej czekać dłużej i dłużej grać.Gra będzie wtedy bardziej dopracowana.Gdy będą robić krócej to będzie to gra w stylu Skarbu Piratów.Prosta i Banalna. 
A właśnie że nie.Przecież taką gre będzie się przechodzić w 30 minut.Nie wolisz Dłużej czekać i mieć większą frajdę?Dłużej czekać i dłużej przechodzić?Jak będziesz tak co chwilę kupował Reksia to w końcu zbankrutujesz.Przynajmniej trochę zaoszczędzisz kasy.Będzie mniej błędów i będzie bardziej dopracowana.Jak sądzisz?Dłużej czekać czy dalej upierać się o krótsze czekanie?Zastanów się i mi odpowiedz    

_________________ Powracam!Sorry za nieobecność. 

| 

| Wt, 20 paź 2009, 17:17 | 

| 

| 

| 

Dadi 
				Mistrz Pisarstwa 

Dołączył(a): Pn, 31 gru 2007, 11:00 Posty: 613 Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka
						 Naklejki: 7

| 

Dużo odób źle zrozumiało.
 Nie będzie się przechodziiło krutkich gier tylko krótkie części jednej długiej gry.
 Przejdziesz jedno i wszystkiego sie nie dowiesz.
 Coś jak odpłatne dema. 

_________________ Ten kolor został wybrany jako mój kolor do moderowania. 

| 

| Wt, 20 paź 2009, 17:26 | 

| 

| 

| 

arturros 
				Starszy Norman 

Dołączył(a): Pn, 6 sie 2007, 12:20 Posty: 345 Lokalizacja: Skądś

| 

To po co płacić za dema?
 Dadi zozum tą gre przejdziesz tak szybko jak demo RIMS.
 I się zastanowisz po co wydawałeś na to z 10 czy 20 złotych.
 Możesz sobie za to kupić  dużo czkolady     i mieć więkrzą frjdę.  

| 

| Wt, 20 paź 2009, 17:30 | 

| 

|