|
|
Teraz jest Śr, 14 maja 2025, 06:51
|
Minecraft - co o nim sądzicie
Autor |
Wiadomość |
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
 Re: Minecraft - co o nim sądzicie
Wyrzuciło mnie z Netheru na samym środku ogromnego oceanu. Nic, tylko tonąć.
Nie uważacie, ze odgłosy Ghastów są co najmniej dziwne?
A ostatnio miałem niezłą przygodę: Wpadłem do kanionu. Dużo redstone'a, złota, żelaza, lapis-lazuli i węgla. Ale zgubiłem się. Chciałem wrócić po świetle własnych pochodni, idę, idę, a okazało się, że to światło od lawy, z 8 bloków w dół. Spadłem. Oczywiście przeżyłem, ale nie było szans na wyjście na górę. Miałem też przy sobie 7 bloków obsydianu, które znalazłem w jakiejś wiosce. Szedłem, w końcu - nadzieja - wodospad. Płynę pod górę - nic. Za chwilę drugi wodospad i belki. Udało się wspiąć. Okazało się, że są tory dla wagonika, ale wielka wyrwa przerywa dostęp. Trudno, postanowiłem się przekopać pod górę. Niestety, lawa spłynęła i trzeba było z tego pomysłu zrezygnować. W takim razie poszedłem dalej i znów jakiś wodospad. Okazało się, że nie prowadzi donikąd na górę, ale postanowiłem spłynąć w nim w dół. A tam niespodzianka - lawa. Tak straciłem 8 lapis - lazuli, 5 rud złota, około 20 redstone'ów i chroń matko, 7 bloków obsydianu!!! Oprócz tego parę mniej ważnych rzeczy, ale tego mi najbardziej żal. A zapowiadał się Nether...
A'propos Netheru - czy ktoś mówił, że w Netherze nie może być trzcin? Tak, minecraftwiki. Dlaczego? Ponieważ nie ma wody. A dlaczego ktoś jej nie przyniesie? Bo wyparowuje. Oczywiście, z wiadra może i tak. Ale co z lodem? Z lodem inna sprawa. Można w Netherze postawić lód. A co gdy lud stopnieje? Powtaje woda! Tak, łooteeer. No to sadzimy trzcinę i cieszymy się z ochrony przed Ghastami. Bo one nie widzą przez trzcinę, jakie nooby...
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
Wt, 21 lut 2012, 23:47 |
|
 |
Guard
Roz-krecony
Dołączył(a): N, 6 mar 2011, 13:08 Posty: 175 Lokalizacja: Planeta Reach
Naklejki: 0
|
Super historia.Ja właściwie to nic nie robię w Minecrafcie.Mój kolega ma multiplayera ale ja nie umiem zrobić multiplayera.
_________________Mirëmbrëma! Zjadłem już ciastka! Jestem! Halo?Co tu się odbywa? Bo ja ni wim! Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem, przyjdź pan jutro! Albo najlepiej w ogóle! Bo ja się nie znam! Mój avatar powstał w profesjonalnym programie graficznym zwanym Pejnt. PC > PSP > PS3 > PS Vita > PC > Xbox 360 .jpg)
|
Pt, 24 lut 2012, 16:42 |
|
 |
Ewka
Roz-kreca się
|
Uwielbiam ją. Moja ulubiona gra. Kolega ciągle mówi mi tak np. :"Przestań w to grać", "Kiedy przestaniesz" itd. xD 
|
N, 26 lut 2012, 16:00 |
|
 |
Ewka
Roz-kreca się
|
Reksio 1000 proste.
|
N, 26 lut 2012, 16:02 |
|
 |
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2175 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Nom, ja znam tego kolegę xD Osobiście. Zresztą jak miałbym go nie znać jak to ja? xD No więc moje zdanie o "MajnKrafcie" jest takie, że jak chcecie mieć survival to do lasu xD Coś za bardzo Was to to wciąga. Ja tam nie widzę nic fajnego w rozpixelowanym świecie, ale cóż, każdy ma swoje "wariactwa". Jeden czyta, drugi gra w MC, trzeci buduje magnokrafty xD Cóż, trzeba się z tym pogodzić. P.S. (do ludzi, którzy nie widzą świata poza MC): Ludzie, zrozumcie, że MC to nie wasze życie. Do lasu xD P.S. (do tych, którzy umieją się opamiętać): Brawo, brawo i jeszcze raz brawo. Szczęśliwy graczu, umiesz oddzielić życie od wirtuala xD  xP P.S. Mnie to nic w tych pixelach nie kręci. Ja ostatnio (w ramach survivalu xD) zrobiłem sobie łuk (nie no, naciąg się przerwał, trzeba zrobić nowy). Wy też możecie xD Powodzenia... przykładem AdamMaga: w czymśtam, do czego zmierzacie xD Ale ja nic do Was nie mam.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
N, 26 lut 2012, 17:33 |
|
 |
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Osz ty egoisto jeden... biedne chomiki studiują dla ciebie Dreamwalking, a ty co? Związek wymaga poświęceń!
|
Pn, 27 lut 2012, 14:36 |
|
 |
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2175 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
xD I tak chomik nic nie przeczytał xD Ale dobra. Właśnie wczoraj instalnąłem Javę na lap i odpalam MC xD Mam nadzieję, że (nie) zadziała xD
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Pn, 27 lut 2012, 15:50 |
|
 |
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1642 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Ja mam demówkę. Co prawda pobrałem pełną wersję i się zarejstrowałem, ale gdy się loguję, to wyskakuje mi takie coś: Co to znaczy?
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Pn, 27 lut 2012, 18:22 |
|
 |
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
To znaczy, że nie kupiłeś minecrafta. Kupno daje ci możliwość wchodzenia na serwy publiczne i własny skin w grze.
_________________ Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. 
|
Pn, 27 lut 2012, 21:41 |
|
 |
Rilana
Norman
|
Oraz wielką satysfakcję nie-piracenia. c: ... ... ... No, dobra, dobra, sama oryginału też nie mam. :c
Notch powiedział jednak, że wcale mu nie przeszkadzają Ci, którzy grają trochę mniej legalnie, wręcz ciszy się, że Minecraft osiągnął spory sukces. W ogóle, to on fajny jest. x'3 Ma poczucie humoru, z resztą jak cała grupa Mojang. [Obejrzyjcie ich coś jedną zapowiedź, a przekonacie się dlaczego. c:]
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
Pn, 27 lut 2012, 22:51 |
|
 |
kubulus
Bardzo Stary Norman
|
Minecraft czy Noooootch xP x3
|
Wt, 28 lut 2012, 15:26 |
|
 |
Rilana
Norman
|
I to i to. c: Notch fajny jest dlatego, że poczucie humoru ma i głównie tylko o to mi chodzi.
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
Wt, 28 lut 2012, 16:43 |
|
 |
olexo2
DZIKI WCIONSZ
Naklejki: 3
|
Wyszła już 1.2! Nie spodziewałem się tylu zmian "podobują" mi się Żelazne golemy
_________________ Zwycięzca Dreams of Paradise, Potwornego Mundialu 3 i zdobywca 5 miejsca w MMS2 pondering drzwi stalowe Moderuje kolorem takim jak jest normalnie tekst w postach pisany
|
Pt, 2 mar 2012, 17:18 |
|
 |
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 16 mar 2011, 14:45 Posty: 578 Lokalizacja: W szafie
|
Ja z pierwszym portalem do Netheru byłem w jaskini, postawiłem go i odpaliłem.Potem wszedłem i byłem nad oceanem lawy.Nie umiałem wrócić i nie wiem co mnie popchnęło i wpadłęm do lawy oraz straciłem diaxowy kilof,(x2)żelazny kilof,trochę żelaza i złota.Wtedy po prostu się wku******.
|
So, 3 mar 2012, 14:33 |
|
 |
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 16 mar 2011, 14:45 Posty: 578 Lokalizacja: W szafie
|
Wyszła również 1.2.3, nie kapuje czemu nie 1.3 .Muszę się przyznać, że jeszcze nie widziałem golemów ale wyspę z dżunglą tak.A i teraz moob'y mają rozum.
|
So, 3 mar 2012, 14:36 |
|
|