| 

| 

| 

Teraz jest Wt, 4 lis 2025, 16:13 

| 

| 

Strona 1 z 1
  | 
			 [ Posty: 13 ]  | 
			 | 

| Autor | 
            Wiadomość | 

| 

Lilyness 
				Córka Gwiazd 

Naklejki: 0

| 

Powrót do przeszłości.  

No hej. Teraz ja rządzę w Niebie. Słyszeliście.. Lily rządzi! Yaay! Ekhm.. tak. Trochę mnie poniosło. Pozwólcie, ze teraz już grzecznie przedstawię zasady tejże zabawy. Wiecie jak to jest z kobietami, czyż nie? Są.. nieobliczalne. hihihi. Korzystając więc z tego prawa, w każdy weekend będę zabierać was do innej epoki historycznej.  W jeden weekend traficie do Starożytnego Rzymu, aby zmagać się w wyścigach rycerskich, walczyć na śmierć i życie o honor i sławę (Heeeh, jak coś to was ożywię), po to by w kolejnym tygodniu wywołać rewolucję we Francji. Opcji może być wiele, możecie trafić nawet i do Egiptu za złotego okresu faraonów, budować własne piramidy, stwarzać przeróżne budowle i inne takie. Odpowiem również na pytanie innym fanatykom historii: W planie są również wyprawy krzyżowe, bitwy z których zasłynęli Polacy, a także wojny światowe. 
  Ale zaraz, jak to będzie wyglądać w praktyce?
  No cóż, nie jest to trudne pytanie. Zasady będą całkiem podobne do konkursu Kameleona.  Bo widzicie, konieczne będzie zrobienie własnego awatara i zachowywanie się na czacie w sposób, utożsamiający się ze swoją postacią. Sęk jednak w tym, że dostaniecie tylko cechy charakteru i kolor włosów. Pozostałe kwestie będą raczej dowolne i do waszego rozpatrzenia.
  1. Trafiacie do Starożytnej Grecji. 2. Osoby, które zgłoszą się na tygodniu, dostaną cechy charakteru swoich postaci. Dla przykładu: Kretes dostaje osobowość blondyna, odważnego, silnego, jednakże słabego na punkcie miłości. Musi zrealizować ten charakter podczas dwóch dni. Nie jest konieczne ścisłe trzymanie się roli, jak było to w przypadku Kameleona. 3. Co więcej: Traficie w sam środek wydarzeń historycznych, lekko fantastycznych, bądź bardziej realnych. Zależy.. od mojego humoru ^^. Będziecie przypadkowymi osobami, biorącymi udział w akcji. Konieczne będzie wymyślenie swoich imion i nazwisk na potrzeby tejże gry. 4. Każda z tygodniowych rozgrywek będzie miała oddzielny dział. To w nich dostaniecie zadania na te dwa dni weekendu. Jedne będą widoczne od razu, a drugie będą pojawiać się razem z waszymi dokonaniami. 5. Możliwe, że nagrody za zadania będą w formie wirtualnej gotówki, pochodzącej.. z danej epoki. Przykłady zadań:
  Zadanie główne(związane z fabułą) Wypłać porywaczom okup. Uwolnij córkę posła Edwardestelesa. Wymagane - 2500 Monet.
  Zadania poboczne:
  Wymyśl nowego greckiego boga, do którego będą modlić się poddani. Dostaniesz wtedy 50% zysków z ich datków. Maksymalne wynagrodzenie - 800 monet.
  Tutaj pojawia się kwestia proporcji. Jeśli wasz pomysł rzeczywiście okaże się niezawodny, otrzymacie 10/10, co przełoży się na maksymalne wynagrodzenie. Jeśli będzie przeciętny, czyli 5/10 - otrzymacie monet 400, czyli połówkę tego co można otrzymać maksymalnie.  Proste, czyż nie?
  6. Nie jest konieczne "odpowiednie" zachowywanie się w innych działach... a tym bardziej w cyrku.
  7. Osoba, która pierwsza wykona główne zadanie - będzie zwycięzcą tygodnia. Jest tutaj zasada - "kto pierwszy ten lepszy", czyli wygra ten, kto będzie przed innymi. Heeh.

Jako, że zapytałam was na czacie o numerki, z niezmierną przyjemnością mogę stwierdzić, że w przyszłym tygodniu zmierzamy do... PREHISTORII! O tak! 
  Rozpoczynam tak więc zapisy do mojej debiutowej zabawy ^^
  Buziaki, Lilyness.

| 

| So, 29 lis 2014, 20:17 | 

| 

| 

| 

olexo2 
				DZIKI WCIONSZ 

Naklejki: 3

| 

Re: Powrót do przeszłości.  

Ja się zgłaszam. 

_________________ Zwycięzca Dreams of Paradise, Potwornego Mundialu 3 i zdobywca 5 miejsca w MMS2 pondering drzwi stalowe Moderuje kolorem takim jak jest normalnie tekst w postach pisany 

| 

| So, 29 lis 2014, 20:19 | 

| 

| 

| 

Z. Art 
				Żaba 

Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1643 Lokalizacja: student
						 Naklejki: 5

| 

Zapisuję się! 

_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
  Mistrz i Małgorzata <3
  Moderuję na pąsowo bo mogę. 

| 

| So, 29 lis 2014, 20:19 | 

| 

| 

| 

AdamZet27 
				Norman 

| 

Zgłaszam Się! 

| 

| So, 29 lis 2014, 20:20 | 

| 

| 

| 

Matek 
				Pod-ziemniak 

Naklejki: 10

| 

Zgłaszam się. 

| 

| So, 29 lis 2014, 20:21 | 

| 

| 

| 

Kretes102 
				Poznaniak Nieszczelny 

Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2435 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
						 Naklejki: 17

| 

O matku... co to za aluzje?  Ale tak, zgłaszam się.  

_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:  "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście    

| 

| So, 29 lis 2014, 20:23 | 

| 

| 

| 

Autor8 
				Lord Protektor 

Naklejki: 100

| 

Zapisuje sie 

| 

| So, 29 lis 2014, 20:38 | 

| 

| 

| 

Czarnoksieznik 
				Mistrz Administracyjnej Magii 

Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
						 Naklejki: 17

| 

Zapisuję się. 

_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku. 

| 

| So, 29 lis 2014, 20:42 | 

| 

| 

| 

Dawid6 
				Bezpieczeństwo Forum 

Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2176 Lokalizacja: Koło komputera xD
						 Naklejki: 7

| 

A to i ja się zapiszę. 

_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz  Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.   III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję. 

| 

| So, 29 lis 2014, 20:46 | 

| 

| 

| 

Lilyness 
				Córka Gwiazd 

| 

Olexo -

Ż. Art - 

AdamZet27 - 

Mątek - 

Kretes102 - 
  Autor8  - 

Czarnoksiężnik - 

Dawid - 

Api - 

Doktor - 
  I pamiętajcie.. Co złego to nie ja ^^

| 

| Wt, 2 gru 2014, 12:42 | 

| 

| 

| 

Lilyness 
				Córka Gwiazd 

| 

W tej rundzie to wy wybieracie charakterystyki swoich postaci. Bo czemu nie?  Będąc kobietą trzeba czasem chodzić na ustępstwa. Hihihi! Pamiętajcie o tym, żeby dostosować swoją postać, do takiego schematu jaki wam podawałam w poprzedniej zabawie. Postacie oczywiście muszą mieć fhrrancuskie imiona, a także przypominać osoby z właśnie tego okresu czasowego.
  Tym razem macie jeszcze do dyspozycji wybór strony. Będzie kluczowym odwołaniem do waszego zachowania na czacie. Macie do dyspozycji:
  a) Stronnictwo Ludwika XVI b) Stronnictwo Napoleona Bonaparte c) Stronnictwo Maximiliena De Robespierre
  W drugiej odsłonie snów raju, będzie konieczność swojego rodzaju kooperacji. Nie mylcie z koprem. Chodzi o współpracę.
  Api będzie współpracować z Czarnym Kretes będzie współpracować z Olexem. Adam będzie współpracować z Doktorem. Dawid będzie współpracował z Artem. Autor będzie współpracował z Mątkiem.
  Pary muszą mieć być po jednakowej stronie.
  W przypadku braku aktywności jednej ze stron, pojawi się oczywiście odpowiednia rekompensata.
  Do jutra ^^

| 

| Pt, 12 gru 2014, 13:40 | 

| 

| 

| 

Lilyness 
				Córka Gwiazd 

| 

Hejo! Gotowi na weekendową wyprawę do Egiptu?      Zgaduję że tak. Wybór postaci również będzie należał do was, ale nie przyzwyczajajcie się do tego ^^ To już ostatni raz. I co więcej...  Hubert coś wspominał, że zaprosi was do piramidalnie idiotycznej wersji potworiady. Ps: Spoiler:   

| 

| Cz, 25 gru 2014, 20:04 | 

| 

| 

| 

Lilyness 
				Córka Gwiazd 

| 

Olexo -

Ż. Art -