|
|
Teraz jest Pn, 9 cze 2025, 21:40
|
Autor |
Wiadomość |
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2175 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
 Re: Plan ataku na Lechistan.
Ja, szczerze mówiąc, bombę mam. Czarny, jak u Ciebie z punktami PP? A u innych? Bo za 950 czy tam 975, pamiętajcie, jest atomówka. A za jeszcze mniej wodór.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Pn, 4 lip 2016, 19:40 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Ja mam tylko 284 prestiżu, strasznie pogardzany kraj jestem. Na bombę możemy naturalnie płacić.
|
Wt, 5 lip 2016, 15:24 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
I. Wczoraj odbyły się wybory w Ser i Herz. Oto wyniki: 1. Partia Zjednoczenie - 45% 2. Partia Socjal i Demo - 25% 3. Kasta i Basta - 17% 4. Socjalistyczna Partia Pracy - 7% 5. KukuBukuZakaNazaNaziBaziWaziKazi - 6% II. Ser i Herz oficjalnie zjednoczone. Od dzisiaj nazywamy je Demokratyczną Republiką Serherzową lub Ser-Herz. +10 punktów dla D&K III. Rapia trochę ziemi zdobyła w Lechistanie. +5 punktów dla Rapii III. Kara dla Rapii za brak odpowiedzi (wojna się jeszcze nie skończyła!). -50 punktów dla Rapii IV. Lechistan zdobył trochę ziemi w Sobatii. - 4 punkty dla D&K i Tysterii V. Wojska quisańskie nadal stoją w Tyraspoyu Środkowym. VI. Armia Lechistanu: 45 000 żołnierzy walczy w Sobatii (słowem mówiąc: wszyscy). +15 punktów dla Tysterii VII. Mapa:
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Śr, 6 lip 2016, 21:36 |
|
 |
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
|
Rozumiem więc, że Linia Jazz-Gotta pozostała bez obrony w odcinku środkowym? Doskonale. Przerzucam nad nią połowę wojsk drogą powietrzną. Dove, zaatakujemy armię Lechistanu jednocześnie z trzech stron: ty od zachodu, ja od północy i wschodu. Aw jełopie, twoje wojska mają opuścić Tyraspoy Środkowy, albo je deportuję. To już zaczyna podchodzić pod prowokację wojenną.
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Cz, 7 lip 2016, 06:10 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
|
Zwrot grzecznościowy "jełop" użyty, to koniec śmieszkowania. Wycofujemy się z Tyraspoyu i zajmujemy tam Ósterię, Jatanazję i Polloretę.
|
Cz, 7 lip 2016, 06:33 |
|
 |
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Jak z bombami? Póki całe wojsko Lechistanu jest skupione, planuję atak. Może być tak, że ktoś kupi informatora, który będzie nas informował o gęstości skupienia oraz Jestem miłym uczynnym i eleganckim Traktorkiem. W życiu bym nie pomyślał o pisaniu wulgaryzmów na czacie. wojsk PKD, ja mogę zrzucić tam bombę czy dwie, następnie prowadził będę "partyzanckie" działania na terenie skażonym. KRETES: informator zwykłe czy znowu specjalny. I wgl jak stoi ten informator, my go czasem nie opłaciliśmy? SOJUSZ: pisać, kto ma atomówki, kto może ewentualnie opłacić tego wyżej. Ogólne informacje o planowanym ataku: szybko wycofujemy wojska, następnie zrzucam(y) bombę atomową lub dwie na największe skupiska wojsk Lechistanu. Nie jestem pewien, czy wycofanie armii się uda, np. armii mojej, ale... Tu mogę pokusić się o dostawę ropy na miejsce walki i podpalenie jej. Ściana ognia powinna zatrzymać na jakiś czas wroga. Dodatkowo za tą ścianą ustawiłbym działa jakieś automatyczne, a w ogień powrzucał parę dodatkowych naczyń z ropą. Część mojej armii (100-200 ludzi) po zrzuceniu bomby zostanie przetransportowana na obrzeża terenu skażonego (po przejściu fali uderzeniowej, itp.), dodatkowo po wybuchu UWAGA armia Lechistanu może być w rozsypce i w panice. Należy ich zaskoczyć podczas ewentualnej ucieczki, bo nie sądzę, żeby jakieś wojsko zachowało spokój po wybuchu bomby atomowej, a tym bardziej większej ilości. Należy ich dobić. 45'000 to prawie całe wojsko PKD, więc po udanym starciu nie mamy się czym dłużej przejmować. Potrzebuję waszych odpowiedzi i zatwardzenia zatwierdzenia planu. Czarny, Ty też masz dużo ropy, c'nie Też potrzebne: wasz hajs i PP. Dla zaufania  mój hajs to 91 tyś (lekko ponad), a PP 1243.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Cz, 7 lip 2016, 06:56 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
|
Cesarz zatwierdza plan.
142.219 Petrudolarów miałem, ale to 10.06... Ja od tego czasu nie aktualizuje tematu ;-; Kur. A PP (Punkty Prestiżu, mam nadzieję, bo już nic nie rozumiem tutaj...) to już mówiłem 284 punkty.
|
Cz, 7 lip 2016, 07:00 |
|
 |
Czarnoksieznik
|
A owszem. Ropy ci u nas dostatek. Trochę ponad pięć milionów litrów. Mam 105 105 dolarów i 479 PP. Dove, skąd ty tyle tego masz? EDIT: Źle policzyłem sobie punkty za urodzaj. Mam 1291. Dobra. Dove, jeżeli dobrze patrzę na wykaz nagród, powinieneś mieć dwie atomówki i wodorówkę. Ja też mam dwie atomówki i wodorówkę. To wystarczy. Zrzucimy po jednej wodorowej, ewentualnie dorzucimy atomówkę. Przeznaczam cztery miliony litrów ropy na mur ognia. Dove, ile ty?
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Cz, 7 lip 2016, 14:22 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
W ogóle to już zapomniano o tamtym informatorze. Jeśli chcecie, możecie kupić jakiego chcecie. Ja mogę wszystko zaoferować. A oto plan wydarzeń na dzisiaj: 1. Linia JazzGotta w dużej ilości zniszczona. Ponadto Tysteria zdobyła trochę ziemi w Lechistanie. +40 punktów dla Tysterii. Wytrzymałość linii: 4 000/70 000. 2. QSX zajął ziemie w Jakolicji, Jatanazji i Pollorecie. +30 punktów dla QSX 3. Lechistan z całą swoją armią zdobył nielicznie ziemię w Sobatii, jednak koalicja rozbiła mur od północnej strony. - 2 punkty oraz +4 dla DiK oraz Tysterii 4. Serherzowa Republika chciałaby trochę ziemi w Lechistanie. Chce założyć tam kolonię. Co Wy na to? 5. Możliwe jest odblokowanie tajnej nagrody. Jeśli któryś z Was chce ją zdobyć, musi uzbroić się w cierpliwość i odpowiednie kombinowanie. Na świecie Fur znajdują się cztery wulkany. Musicie, wykorzystując wszystkie, ułożyć z nich trójkąt. Jeśli się to wam uda, oczywiście Jest to wykonalne, ale trzeba dokładnie przeczytać zdanie: "Musicie, wykorzystując wszystkie, ułożyć z nich trójkąt.". To taka mała podpowiedź Oto mapa do wykorzystania: 6. Mapa świata:
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Cz, 7 lip 2016, 15:43 |
|
 |
Czarnoksieznik
|
Armię skupiam głównie na Tyraspoyu Wschodnim, jednocześnie jednak wspomagam Dawida w Sobatii. Dove, kiedy przeprowadzimy zaplanowany atak atomowy? Jeśli chodzi o Ser-Herz, nie widzę przeszkód. Dove, wypowiedz się.
|
Cz, 7 lip 2016, 16:05 |
|
 |
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Też nie widzę problemu w sprawie SH.
Atak? Może jutro? Wodorówka i atomówka z dwóch stron 'k. Tylko teraz - Art, Aw, kupcie informatora. Zwykłego czy tam nie, ustalcie z Kretsem.
Aw, widzę, że odciąłeś tamte dwie prowincjeczyjaktonazwać Lechistanu. Dobrze, teraz nie powinieneś mieć problemu z zajęciem tego terenu.
Na mur ognia przeznaczam 2 miliony litrów ropy. Ponadto można by kupić od Krets jakieś działa samostrzelne czy coś w tym stylu (CZY TO ISTNIEJE). Panie Patryku, wypowiedz się pan w kwestii ceny.
Wojska skupiam na froncie sobackim po to tylko, by stopniowo je odsyłać do na bezpieczną odległość. Robię jakieś zamieszanie, wstrzymujące na chwilę atak, po czym wraz z Czarnym ogarniamy ścianę płomieni MWAHAHAHA... Znaczy, już mi przeszło... A następnie na zajęte próbą przedostania się przez tą ścianę wojsko razimy wraz z Czarnukiem bombami. Tak, by zniszczyć jakieś 70-90% bytujących tam wojsk, z priorytetem dużych skupisk, bo tam najłatwiej wywołać panikę. Potem się pomyśli.
|
Cz, 7 lip 2016, 16:30 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Działa samostrzelne? No.. gdybyście to graficznie (nie musicie rysować xD) przedstawili, to ja prędziutko na Zaplecze i patrzę czy coś takiego posiadam.
No, obecnie armia Lechistanu wycofała się z Sobatii i kieruje się na wschód.
|
Cz, 7 lip 2016, 17:58 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
A, pozostała kwestia tych wulkanów. Zarówno Dawid, jak i Czarny dobrze odpowiedzieli. Chodziło stworzenie trójkąta z czterech wulkanów. Mieliście po prostu wyciąć te wulkany i ułożyć je w trójkąt. Sprytne, nie? Jednak ktoś o 5 minut był szybszy. A był to... To jemu przysługuje zdobycie tajnej nagrody, o której poinformuję w jego temacie.
|
Cz, 7 lip 2016, 18:05 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Uwaga, wojska Lechistanu się podzieliły po połowie. Jedna prze na zachód (22 500), druga na północ (22 500).
|
Cz, 7 lip 2016, 19:52 |
|
 |
Czarnoksieznik
|
...Serio? Dobra. Skoro tak.... ruszam na spotkanie północnej armii. Jednocześnie część bombowców wysyłam do pomocy Dawidowi na zachodzie. Myślę, że można zrezygnować z atomówki, ale wodorowe i ropa w dalszym ciągu stoją. Aw, jak widzisz, masz wolną rękę na wschodzie. Plądruj, zajmuj i takie tam. Wiesz, co robić zresztą.
|
Cz, 7 lip 2016, 20:55 |
|
|