Teraz jest Pn, 27 maja 2024, 13:40



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Problem z interfejsem (napisami) w City Of Secrets 2 ep. 1 
Autor Wiadomość
Się Odezwał
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 23 sty 2019, 15:06
Posty: 3
Post Problem z interfejsem (napisami) w City Of Secrets 2 ep. 1
Witam najtrwalszych forumowiczów

Otóż zmagam się z pewnym, myślę dosyć powszechnym problemem z grą City Of Secrets 2. Objawia się tym, że w pewnym momencie blokuje się cały interfejs, a napisy pojawiają się dopiero po wypowiedzianej kwestii blokując dalsze czynności. Kilka lat temu przeszedłem całą grę na moim starym telefonie, i cały czas działa ona na tym urządzeniu. Problem jest jednak głębszy, ponieważ chciałbym nagrać ją na mój kanał Kret Kretes Records, a niestety android nie pozwala na nagrywanie dźwięku wewnętrznego. Rozwiązaniem byłby ewentualnie root, ale na telefonie ucierpi jakość, toteż próbowałem uruchomić grę za pomocą emulatora. Testowałem Bluestacks, Nox, Memu i Andy, na różnych rozdzielczościach, a nawet na różnych komputerach. Na innych telefonach i tabletach również ten sam problem. Działa tylko na starym Sony, gdzie gra zainstalowana była niemal od momentu wejścia. Błąd nie jest więc winą Androida, ponieważ testowałem systemy od wersji 4.4 do 8.0, najprawdopodobniej też nie rozdzielczości (od FullHD do 4K). Co ciekawe jednak błąd nie wystąpił przy testach na emulatorze Andy za pierwszym razem, ale gdy odpaliłem ponownie program, problem znów się pojawił. Nie wiem już co robić, więc zwracam się do was - największych koneserów serii. Może ktoś z was zmagał się już z tym problemem i znalazł rozwiązanie. No bo jak nie wy to kto? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)


Śr, 23 sty 2019, 15:37
Roz-krecony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 9 sie 2017, 17:28
Posty: 165
Naklejki: 0
Post Re: Problem z interfejsem (napisami) w City Of Secrets 2 ep.
A my (przynajmniej ja) witamy słynne Kret Kretes Records :DD

Jako tako sam nigdy buga nie doświadczyłem, ale no jako człowiek który udaje że coś wie muszę wtrącić swoje pięć groszy.
Patrząc na opis ze sklepu play wygląda jakby gra była najstarzej kompatybilna z wersją androida 2.2 więc można by o niej pomyśleć. W sumie z rozdzielczością też bym lekko zjechał jeżeli się da... Ale to raczej znaczenia nie ma.
W sumie jak wygląda to na jakieś czasowe, hardware'owe mambo jumbo można by zawsze spróbować odpalić to na starszych wersjach emulatorów, ostatnia wersja gry jest z sierpnia 2013 roku więc w tym odłamie czasowym bym szukał.

To niestety wszystko co mogę podpowiedzieć na razie :oops: ale problem rzeczywiście jest interesujący i sam się bym nim zainteresował, niestety będę mógł dopiero w weekend .

_________________
Jejku zapraszam https://github.com/mysliwy112


Cz, 24 sty 2019, 21:52
Online
Bezpieczeństwo Forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12
Posty: 2169
Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
Post Re: Problem z interfejsem (napisami) w City Of Secrets 2 ep.
Dołączam się do serdecznych powitań!
Też popróbowałbym z czymś <4.4.
Problem, myślę, dość często się przewija przez to forum i ciężko pomóc, bo wygląda po prostu na niedociągnięcie AM, pamiętam np. że sam się strasznie męczyłem z przejściem tutoriala, którego nie dało się zapisać i taki blok interfejsu oznaczał konieczność restartu.
Ostatnio Nika viewtopic.php?p=257088#p257088 coś wspominała nt. potencjalnego rozwiązania, więc może to jakoś pomoże.

_________________
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.


N, 27 sty 2019, 11:02
WWW
Się Odezwał
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 23 sty 2019, 15:06
Posty: 3
Post Re: Problem z interfejsem (napisami) w City Of Secrets 2 ep.
Dziękuję wam za szybkie odpowiedzi :). Najstarszy Android (4.4), którego testowałem jest z 2014 roku, więc teoretycznie powinien być kompatybilny z wydaną nie tak wiele wcześniej grą, szczególnie że Sony o którym mówiłem jest zaktualizowany do 6.0. Oczywiście jeszcze popróbuję jeszcze innych starszych emulatorów, oraz sposobu opisanego w linku. Planuję jeszcze spróbować zainstalować osobny system Remix OS, o którym słyszałem że jest Androidem przystosowanym na PC. Mam duże wątpliwości czy to zadziała, ale nadzieja umiera ostatnia. Na szczęście zawsze istnieje opcja rezerwowa w postaci roota na moim starym telefonie. Obawiałem się że przyciski ekranowe będą przeszkadzać, ale je też drogą roota można podobno usunąć, tylko mam nadzieję że to też nie popsuje wyświetlania gry. Mam jednak nadzieję że problem uda się rozwiązać uniwersalnie, bo widać że jest on dosyć powszechny, a na łatkę od producentów raczej nie ma co liczyć.


N, 27 sty 2019, 11:30
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
No nie wierzę, forum działa dzięki phpBB! © 2000, 2002, 2005, 2007, 2010, 2013, 2019 phpBB Group.
Designed forum urobiony przez STSoftware dla PTF.
Tłumaczenie skryptu od phpBB3.PL