Teraz jest Pt, 19 lip 2024, 09:53



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Jak uruchomić CoS2 na Windows i MAC? Dyskusja o EMULOWANIU 
Autor Wiadomość
Roz-krecony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 11 lis 2011, 22:42
Posty: 158
Lokalizacja: Rynek w Pocopane
Post Jak uruchomić CoS2 na Windows i MAC? Dyskusja o EMULOWANIU
Hmm... jak chcecie zagrać w ep.1 to możecie przecież uruchomić tą apkę przez emulator np. Blue Stacks :) ja mam tableta i smartfona z andkiem ale kożystam też z tego emulatora bo bezproblemowo jest cheat engine :)




UWAGA!!! Ten wątek został wydzielony z tematu "Przecieki z produkcji: Epizod 2", aby zapobiec dalszemu off-topowi w tamtej dyskusji i jednocześnie zachować tą rozmowę. ~ AdamMag


Pn, 28 lip 2014, 17:49
Lord Protektor

Dołączył(a): N, 7 kwi 2013, 13:22
Posty: 2166
Naklejki: 100
Post Re: Przecieki z produkcji: Epizod 2
Nie zrozumiałeś.
Manuelowi chodziło o to, że jest emulator androida na Windowsa i inne takie (Blue Stacks). W sumie CoS2 jest darmowe, więc nie ma jakiś większych przeszkód do emulowania tej gry.


Pn, 28 lip 2014, 18:26
Roz-krecony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 11 lis 2011, 22:42
Posty: 158
Lokalizacja: Rynek w Pocopane
Post Re: Przecieki z produkcji: Epizod 2
@Doktor - Da się. Ale TYLKO (na razie) przez emulator :)


Śr, 30 lip 2014, 14:54
Mag bezczelny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21
Posty: 1196
Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
Post Re: Przecieki z produkcji: Epizod 2
Mówiąc w wielkim skrócie: emulowanie to stwarzanie warunków do uruchamiania aplikacji pod innym systemem (dla którego NIE ZOSTAŁA zaprojektowana).
Dobrym przykładem, który najlepiej ci zilustruje o co w tym chodzi jest to o czym mówią inni użytkownicy: uruchamiana aplikacji dla Androida na komputerze z Windows :)

Jeżeli chcesz, to możesz tego spróbować. Pobierz sobie BlueStack (popularniejszy i chyba najlepszy z emulatorów Androida), a potem wyszukaj w Google: "Citi of secrets 2 episode 1 APK" - czyli pakiet instalacyjny zapisany w pliku o rozszerzeniu .apk (tylko uważaj, nie każdy musi być bezpieczny).
Więcej nie jestem w stanie ci pomóc, ponieważ sam nie emulowałem CoS2 e. 1 na Windows, jedynie kilka prostszych aplikacji. Różnie było z ich działaniem, ale większość dało się uruchomić. Jak masz ochotę, to możesz o emulowaniu poczytać więcej w Internecie.

_________________
Obrazek


Śr, 30 lip 2014, 18:43
Mag bezczelny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21
Posty: 1196
Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
Post Re: Przecieki z produkcji: Epizod 2
Powiedziałem, że nie emulowałem CoS2 i nie wiem jak to się skończy.

Pobierasz BlueStack, czy instalkę APK?

Bo jak to drugie, to musisz znaleźć inny plik, bo ten został usunięty czy coś. Lub po prostu spróbuj później.
Ale jak już się za to zabierasz, to pamiętaj, że może to mieć konsekwencje. Np. Pobierzesz przy okazji jakiś złośliwy program (wirus).
Osoba która udostępnia taki pakiet do pobrania nie musi mieć wcale dobrych intencji.

Jak zepsujesz sobie komputer, to nie będziemy ci w stanie pomóc XD

_________________
Obrazek


Śr, 30 lip 2014, 20:51
Roz-krecony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 11 lis 2011, 22:42
Posty: 158
Lokalizacja: Rynek w Pocopane
Post Re: Przecieki z produkcji: Epizod 2
Po 1. Na bluestacks jest GOOGLE PLAY. Żadna podróbka itp. I tam można oficjalnie bez wirusów i problemów z instalacją. :)


Cz, 31 lip 2014, 06:25
Poznaniak Nieszczelny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47
Posty: 2434
Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
Post Re: Przecieki z produkcji: Epizod 2
Emulowanie, tak?
Jeśli takie coś jest bezpiecznie, to musiałbym sprawdzić czy wszystko by działało zgodnie z planem, w przypadku CoS2. Chociaż przyznaję też, że z emulowaniem różnie bywa. Niektóre programy normalnie działają, niektóre nie. Osobiście jestem przeciwnikiem emulowania, bo czasami coś niepotrzebnego może się przyczepić do systemu i nie zawsze takie coś może być zgodne z naszymi oczekiwaniami.

_________________
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)


Pt, 1 sie 2014, 21:22
YIM WWW
Bezpieczeństwo Forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12
Posty: 2170
Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
Post Re: Jak uruchomić CoS2 na Windows i MAC? Dyskusja o EMULOWAN
Heh, wiem coś o emulowaniu, ponieważ swego czasu się z tym bawiłem. A więc należy pamiętać, że emulator to tylko emulator, nie będzie tam wsyzstkich funkcji, ale jako tako pozwala na działanie. Po drugie emuator, to też często zamulator - symulowanie architektury czy czegośtam innych systemów jest zasobożerne, potrzeba dość mocnego proxesora i RAMu. Emulowanie jest bezpieczne, korzystałem swego czasu z BlueStacksa, rzeczywiście bardzo dory, emulowałem tam Skyline od AM. Szybkość nawet nawet i spełniło swoje zadanie, ale w moim wypadku przy 4 lub 8 GB RAMu i procesorze pow. 2 GHz, cztery rdzenie.

_________________
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.


So, 2 sie 2014, 10:54
WWW
Roz-krecony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 11 lis 2011, 22:42
Posty: 158
Lokalizacja: Rynek w Pocopane
Post Re: Jak uruchomić CoS2 na Windows i MAC? Dyskusja o EMULOWAN
naciskasz na lupę, wpisujesz nazwę gry lub aplikacji i na dole jest przycisk: search with google play czy jakoś tak i ma ikonkę google play na początku


So, 2 sie 2014, 14:34
Roz-krecony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 11 lis 2011, 22:42
Posty: 158
Lokalizacja: Rynek w Pocopane
Post Re: Jak uruchomić CoS2 na Windows i MAC? Dyskusja o EMULOWAN
a dodałeś konto google?


So, 2 sie 2014, 17:36
Poznaniak Nieszczelny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47
Posty: 2434
Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
Post Re: Jak uruchomić CoS2 na Windows i MAC? Dyskusja o EMULOWAN
Jeśli masz konto google, to już to konto masz dodane jako główne, za pomocą którego możesz pobierać programy w Sklepie Play.
To tyle.

_________________
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)


So, 2 sie 2014, 19:29
YIM WWW
Roz-krecony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 11 lis 2011, 22:42
Posty: 158
Lokalizacja: Rynek w Pocopane
Post Re: Jak uruchomić CoS2 na Windows i MAC? Dyskusja o EMULOWAN
Powinno pojawić się takie okienko z napisami: app sync enable i app coś tam.


N, 3 sie 2014, 08:30
Norman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51
Posty: 224
Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
Post Re: Jak uruchomić CoS2 na Windows i MAC? Dyskusja o EMULOWAN
Pfff, można po prostu skorzystać z wersji przygotowanej przez Myśliwego, a zmodyfikowanej przez Dawida, i nie przejmować się jakimiś tam emulatorami :kuratoren:
https://drive.google.com/file/d/1ry47Gw ... sp=sharing

_________________
Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny :love:


Cz, 20 maja 2021, 22:50
WWW
Roz-kreca się
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 29 kwi 2019, 21:28
Posty: 34
Post Re: Jak uruchomić CoS2 na Windows i MAC? Dyskusja o EMULOWAN
Pobrałem i mam z nią pewien problem, a mianowicie nie ma głosu, w ogóle. Można to naprawić?
W razie czego służę wszelkimi informacjami na temat sprzętu.


So, 22 maja 2021, 13:21
Bezpieczeństwo Forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12
Posty: 2170
Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
Post Re: Jak uruchomić CoS2 na Windows i MAC? Dyskusja o EMULOWAN
Dzięki za informację. Jest to już drugie wystąpienie takiego problemu wśród użytkowników i na razie nie znamy przyczyny. Postaramy się jednak w "najbliższym" czasie przyjrzeć sprawie i coś wydedukować.
UPDATE: A jak już padła propozycja udostępniania danych sprzętowych, to poproszę informacje o audio: model karty dźwiękowej oraz czy nie działa na słuchawkach, czy na głośnikach.
Dodatkowo parę pytań... Czy przypadkiem muzyka nie jest bardzo cicho i po podgłoszeniu na maksa czegoś nie słychać? Czy dźwięku nie ma zarówno na filmie będącym intro do gry (po kliknięciu "New Game"), jak i w menu oraz w samej grze?

A odpowiadając ogólnie na temat i nagłą zmianę jego kierunku...
Przede wszystkim oryginalny tytuł jest nieco mylący, ponieważ wersja na Maca istniała oficjalnie, była jednak płatna. Z podkreśleniem "istniała", ponieważ CoS2 poznikało już chyba ze wszystkich App Store'ów, Google Play, itp.
Warto nadmienić, że zalinkowana przez Kaczora wersja na Windowsa jest nieoficjalna i powstała poprzez połączenie danych właśnie z wersji Mac z plikami silnika Unity w odpowiedniej wersji na Windows.
Na domiar złego cała operacja jest wątpliwa prawnie. I to na całkiem nowym poziomie w porównaniu do wcześniejszych części serii, ponieważ w CoS2 nie występuje wcale Reksio, nie ma zatem żadnej blokady dla AM/BoomBitu na gruncie praw do postaci. Mogliby spokojnie powrócić do dystrybucji i czerpania zysków z gry w każdej chwili.

UPDATE2: Byłbym zapomniał... Co do oryginalnego tytułu tematu, to stworzyłem też swego czasu poradnik instalacji CoS2 na BlueStacks, który, myślę, warto i tu udostępnić:
Spoiler:

_________________
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.


So, 22 maja 2021, 17:54
WWW
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
No nie wierzę, forum działa dzięki phpBB! © 2000, 2002, 2005, 2007, 2010, 2013, 2019 phpBB Group.
Designed forum urobiony przez STSoftware dla PTF.
Tłumaczenie skryptu od phpBB3.PL