Teraz jest N, 16 cze 2024, 03:26



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 425 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29
Centrum Pomocy: Jak przejść RIKwA? 
Autor Wiadomość
Bardzo Stary Norman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14
Posty: 654
Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
Post Re: Centrum Pomocy: Jak przejść RIKwA?
Odkop
Wczoraj przechodziłem poziomy Picusa (oraz 2 poziomy Artura) i w niektórych poziomach natrafiłem na błąd, w wyniku którego tablica po złożeniu nie powodowała zakończenia poziomu. Spotkałem się z tym już wcześniej, dlatego próbowałem edytować jeden z tych poziomów, przestawiając tablice jedną kratkę w jedną lub drugą stronę, ale niestety nie przyniosło to żadnych rezultatów. Po przejściu wszystkich (czasem po prostu wychodząc z poziomu po złożeniu tablicy) chciałem z powrotem załadować swoje poziomy do RiKwA, ale z jakiegoś powodu w szufladzie 15 pozostał poziom Picusa, a gdy go usunąłem w grze, nie mogłem już załadować niczyjego poziomu poprzez przeniesienie pliku do save_bd. Kiedy odinstalowałem i zainstalowałem ponownie RiKwA okazało się, że nie tylko nic się z tymi poziomami się nie zmieniło, ale również przetrwał save normalnych poziomów. Czy pliki zapisu są zapisywane również gdzieś indziej?

_________________
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.


Cz, 9 lip 2020, 08:32
WWW
Starszy Norman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08
Posty: 366
Lokalizacja: Mazury
Post Re: Centrum Pomocy: Jak przejść RIKwA?
kretonpodziemny napisał(a):
Odkop
Wczoraj przechodziłem poziomy Picusa (oraz 2 poziomy Artura) i w niektórych poziomach natrafiłem na błąd, w wyniku którego tablica po złożeniu nie powodowała zakończenia poziomu. Spotkałem się z tym już wcześniej, dlatego próbowałem edytować jeden z tych poziomów, przestawiając tablice jedną kratkę w jedną lub drugą stronę, ale niestety nie przyniosło to żadnych rezultatów. Po przejściu wszystkich (czasem po prostu wychodząc z poziomu po złożeniu tablicy) chciałem z powrotem załadować swoje poziomy do RiKwA, ale z jakiegoś powodu w szufladzie 15 pozostał poziom Picusa, a gdy go usunąłem w grze, nie mogłem już załadować niczyjego poziomu poprzez przeniesienie pliku do save_bd. Kiedy odinstalowałem i zainstalowałem ponownie RiKwA okazało się, że nie tylko nic się z tymi poziomami się nie zmieniło, ale również przetrwał save normalnych poziomów. Czy pliki zapisu są zapisywane również gdzieś indziej?


Miałem ten sam błąd z tablicami, ale nie wiem jak go naprawić, bo mam tak tylko w szufladach 16-20

_________________
Zapraszam tu: https://m.youtube.com/channel/UCLb2pUSf ... w/featured

Spoiler:


Wt, 14 lip 2020, 16:54
WWW
Bardzo Stary Norman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14
Posty: 654
Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
Post Re: Centrum Pomocy: Jak przejść RIKwA?
@Newt Salamander
U mnie też dotyczył właśnie tych poziomów Picusia, ale pamiętam, że natrafiałem na niego już wcześniej, kiedy sam projektowałem poziomy.

A oto odpowiedź na problem z zapisem:
Roostar napisał(a):
Co do problemów z zapisami - zdarza się że gra zamiast w folderze instalacji zapisuje pliki w folderze "C:\Użytkownicy\"nazwa użytkownika"\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\AidemMedia". (Folder AppData jest ukryty, więc trzeba w windowsie włączyć widoczność ukrytych plików aby do niego wejść)
Bardzo możliwe że zapis gry przetrwał w tym folderze pomimo jej odinstalowania.

Zadziałało w moim przypadku. Jeszcze raz dzięki, Roostar!

_________________
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.


Wt, 14 lip 2020, 17:08
WWW
Roz-krecony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 9 sie 2017, 17:28
Posty: 165
Naklejki: 0
Post Re: Centrum Pomocy: Jak przejść RIKwA?
Prubowałeś wyłonczyć i włonczyc?

_________________
Jejku zapraszam https://github.com/mysliwy112


Pt, 22 sty 2021, 18:28
Roz-kreca się
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 13 lut 2022, 18:56
Posty: 13
Post PROSZE O POMOC
Jak użyć kodów do gry Reksio i Kretes w akcji? Czytałem że można dodać nieśmiertelność. Proszę o pomoc!

13 lut 2022 20:06
Już mam, wystarczyło grając (na ekranie) wpisać kod ja wpisałem
coins i bombs

// złączone i przeniesione - Dawid6

_________________
Hej


Ostatnio edytowano Pn, 14 lut 2022, 15:34 przez Dawid6, łącznie edytowano 2 razy

złączenie 2 postów



N, 13 lut 2022, 18:58
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 425 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
No nie wierzę, forum działa dzięki phpBB! © 2000, 2002, 2005, 2007, 2010, 2013, 2019 phpBB Group.
Designed forum urobiony przez STSoftware dla PTF.
Tłumaczenie skryptu od phpBB3.PL