|
|
Teraz jest N, 10 lis 2024, 20:41
|
Autor |
Wiadomość |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Re: Gra - temat ogólny
Kretes kontynuuje swój wątek i nikt oprócz niego od 12.12.2013 nic nie robi (wtedy coś tam edytował dawid6). Ja osobiście skupiam się na wiki, bo i tak nie umiem robić obrazków do gry. Jesteśmy nadal przy Kogucie. Dobrze, że Reksio skończony .
|
Cz, 26 gru 2013, 09:28 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
No nie pozostało mi nic innego, jak potwierdzić słowa mojego przedmówcy. Ja rozwijam dalej wątek z Kogutem i przydałoby mi się trochę pomocy. Odnośnie Twoich słów, Autorze: Przecież możesz dalej rozwijać wątek, a nad obrazkami pomyślimy. Przyda mi się pomoc, bo dalej nie ujedziemy.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Cz, 26 gru 2013, 17:01 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Zacząłem dziś kończyć wątek koguta z kurami w Magixie . Robię bez obrazków. Wkrótce zaczniemy robić Kretesa... Mam nadzieję.
|
So, 28 gru 2013, 16:20 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Obrazki robi się łatwo, wystarczy tylko materiał w postaci gier PR/screenów z Let'sPlayów z gier PR i dobry edytor (GIMP). Swoją drogą jednak dobrze jest, gdy praca jest rozdzielona.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Śr, 1 sty 2014, 20:59 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
@ kolejny odkop Dobra, była kolejna długa przerwa w edycji Reksiopedii (chyba już czwarta xD), ale teraz zbliżają się wakacje i trzeba coś zacząć robić. Nadal nie mamy dokończonego Koguta z Gry, Reksio na razie jakoś stoi (praktycznie skończony, obrazki tylko takie bylejakie by Autor8), a przed nami jeszcze Kretes, Kari, Molly, Korneliusz.... Reksiopedia - nadal nie dokończyliśmy poprzedniego zadania (Postacie). Więc czeka nas sporo pracy w te wakacje, tym bardziej, że za rok Patryk będzie w drugiej klasie technikum, a ja z Laurą w pierwszej gimnazjum.
|
Śr, 4 cze 2014, 20:14 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Dobra... zmieniłem główną stronę Kretesa i dodałem do niej możliwość wybory, czy chce się grać w Start2 czy też w zwykłą wersję... Start2 próbuję dostosować do okienka "Gra", gdyż po prostu pasuje do obecnej skórki, w przeciwieństwie do tego czarnego tła... Potem przydałoby się mieć możliwości administracyjne Gry by móc dodać na główną Korneliusza, Molly i Kari-Maty xD. @Api, tak, ale lud forum twierdzi, że Gra jest najciekawsza, chociaż jest tylko parodią gry z Nonsensopedii.
|
Cz, 5 cze 2014, 06:17 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
http://pl.grareksio.wikia.com/wiki/Korn ... z%C4%85tekJak to nie mamy? Ta strona powstała 9 lutego 2011 i została stworzona przez Żabę98. Molly w ogóle nie ma, a Kari wraz z kretonka można odblokować jako bonus.
|
Cz, 5 cze 2014, 08:24 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
Hmm... najsampierw to powinniśmy pomyśleć na rozbudowaniem postaci, które są mało rozbudowane. Jak dobrze zaznaczyła Api, Molly w ogóle nie ma, a przy Reksiu nie ma co robić, można jedynie dodać coś małego lub skorygować błędy, jeżeli takowe występują. Jeśli chodzi o Kornelka i Kari, to oni powinni być bardziej rozbudowani, a przy wyborze postaci (Select hero) powinna być dodana każda z postaci, które już są zrobione, czyli Korneliusz oraz panna Hari. Oczywiście te postacie powinny mieć duży udział w tej grze, bo jak na razie osoby, które mogą nie wiedzieć o co chodzi mogą być lekko rozczarowani brakiem postaci, które jednak wpisały się w kanon gier Przygód Reksia. Obrazki... na chwilę obecną nie stanowią tak dużego problemu. Zawsze możemy je dodać i trochę pokombinować przy nich.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
So, 7 cze 2014, 18:25 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Jak stoi rozbudowa Gry?
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Wt, 30 gru 2014, 21:03 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Od czerwca nikt nic nie zrobił. Ostatnia zmiana: Kornelekpoczatek by Autor8.
|
Wt, 30 gru 2014, 21:10 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Dobra, przyszedł czas by wznowić pracę nad grą, gdyż nastąpił bardzo duży zastój. Można powiedzieć, że kończymy słodkie lenistwo i zaczynamy się brać do pracy.
|
Wt, 4 sie 2015, 17:52 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Mamy już październik, a odzewu brak. Koniec bumelanctwa, moi drodzy. W takim tempie to nas ślimaki przegonią. Proszę, potraktujcie tę wiadomość poważnie i spróbujcie rozwijać grę. Nie obraziłbym się, jakby nawet to miało być co tydzień, ważne byście chociaż coś robili.
|
Pt, 9 paź 2015, 18:55 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Powiedzcie mi, co się dzieje z Grą? Ktoś tam jeszcze zagląda?
|
N, 16 paź 2016, 17:54 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Szczerze mówiąc, to chyba nie. Kiedyś robiłem tam takie śmieszne obrazki interaktywne, ale ktoś to chyba usunął już ;/ I nie wiem.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Cz, 20 paź 2016, 18:50 |
|
|