Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 00:57

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Arcytrudny Test Ogólny Magii (ATOM) 

Jaki ma być stopień trudności?
Trudny-tam najłatwiej strzelać. 15%  15%  [ 4 ]
Straszliwy-wysilę swój czarodziejski kunszt. 11%  11%  [ 3 ]
Potworny-lubię ostrą zabawę! 44%  44%  [ 12 ]
No nie wiem. Wezmę to, co mi dacie. 22%  22%  [ 6 ]
#%@$#%! (specjalna opcja bezstronności dla spamerów) 7%  7%  [ 2 ]
Liczba głosów : 27

Arcytrudny Test Ogólny Magii (ATOM) 
Autor Wiadomość
Działacz Podziemia

Post Re: Arcytrudny Test Ogólny Magii (ATOM)
Czego?
Wyniki są podane wcześniej.

Wt, 18 sty 2011, 18:54
Bardzo Stary Norman

Nie wyniki tylko odpowiedzi, przepraszam.

Wt, 18 sty 2011, 19:18
Mistrz Gry

Naklejki: 4
Tak więc zamieszczam odpowiedzi. Trudno mi znaleźć siódme pytanie do etapu III, ale postaram się z tym szybko uporać.
1. Smoczy ogon, kolorowe pióra, owłosienie, efekt trwały.
2. Plaga Much, Koła i Wiry.
3. Przykładowe argumenty: siedmiu czarodziejów, siedem części Krainy Czarów, siedem otworów w głowie człowieka, siedem lat to okres w Egipcie, siedem dni tygodnia.
4. Od ilości (braku) magii.
5. Magix/Uniwersytet i Kraina Szalonego Kapelusznika/Maszyna TKTPM.
6. Na północ.
7. Na miotlisku miotły były wykonane z bambusa, mahoni i hebanowej lagi.
8. Np. obecność połowy Rady, bardzo magiczny obszar.
9. ,,Siedmiomilowe buty" Brzechwy/podanie o Wyrwidębie i Waligórze
10. Prawdopodobnie Tyranozaurus Rex
11. Np. Stare Źródła.
12. Można wymieniać różnie, ale najpoprawniej byłoby tak: Magiczna Pułapka Mocy, Magix, Bobror, Piklibia, Kraina Bajek, Północ (czyli Jaskinia Waldemara), Kraina Szalonego Kapelusznika.
13. Np. ograniczone możliwości magii, zaczarowanie trasy między pagórkami (cofnięcie przy błędzie), mgła.
14. ,,Alicja w Krainie Czarów".
15. Magiczna skrzynka, chroniąca niebieską kość i list Nostradamusa, utworzona w Egipcie. Na wieku miała odcisk łapy Reksia.
16. Jest to proroctwo mówiące o zdradzie jednego z Czarodziejów, skutkach jego działań i nadejściu kogoś, kto przywróci nadzieję uratowania Krainy Czarów.
17. Treść jest wyśmienicie podana przez Burektora, możecie ją porównać z odpowiedziami.
18.
I-Jeden z Czarodziejów odnajdzie Szkatułkę i spróbuje ją otworzyć, nic nie mówiąc innym. Ta część nadaje też zdrajcy imię: Ten, Któy Tak Potwornie Mąci.
II-Skutki działalności TKTPM, wymienione przejrzyście i jasno.
III-Przepowiada przybycie Babola zza drugiej strony lustra, rozbicie wieży ratuszowej przez Kretesa i jego wielką misję, której wynik pozostaje jednak nieznany.
19. Gulguldryk Gryfindyk.
20. Tu można odpowiedzieć dwojako: że nie ma Kury Apokalipsy, albo że różdżki Drobiu zawsze są brązowe.
21. Prawdopodobnie pierścienie (,,Władca Pierścieni").
22. Czarodziej to członek Rady Siedmiu Czarodziejów, a czarodziej to tylko ktoś, kto zna choć jedno zaklęcie.
23. Magix-znikał, szturmy Drobiu, Piklibia-bunt bohaterów, Bobror-zaległy cienie, Kraina Bajek-roztopy, utworzenie Gadającego Kamienia, całość-zamiany w żabę.
24. Gęsi-zejście do Przystani, wejście na płaskowyż, wejście do piwnicy Ala Chomika, piwnica Uniwersytetu, platworma w Piklibi, wejście Uniwersytetu, platworma w Krainie Bajek.
Kury-platworma w Bobrorze, mały hol Uniwersytetu, wejście do sezamu, nora Shreksia, gabinet Burektora (w czasie zebrania).

Tyle.

"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)

N, 23 sty 2011, 16:11
Mistrz Gry

Pytania do ostatniego etapu wreszcie gotowe. Jaki termin pisania ci pasuje, bot?

"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)

Pn, 24 sty 2011, 16:00
Mistrz Gry

Uwaga...
Etap III-Test Siedmiu Pytań
Rada z zadowoleniem patrzyła na malutką grupę wybrańców, co przeszli na ostatni poziom. Został już tylko jeden Babol, pięciu mieszkańców Magixu i ktoś z Bobroru. Burektor podał małą kartę pytań każdemu z biorących udział i powiedział:
-Aby otrzymać tytuł Czarodzieja, trzeba odpowiedzieć poprawnie na sześć pytań. Macie na to dwie godziny. Czas... start!

*. Gdzie możemy znaleźć ,,globus" Krainy Czarów?
*. Jakiego kształtu jest Kraina Czarów (glob, dysk, płaskość itp., chodzi o ogóły)?
*. Jakie składniki trzeba zmieszać, by otrzymać eliksir owłosienia?
*. Zbuduj jak najbardziej prawdopodobną odpowiedź na pytanie, dlaczego labirynt Tego, Który Tak Potwornie Mącił był nieskończenie wysoki.
*. Wymień wszystkich mieszkańców Krainy Czarów, których spotkał Czarodziej Reksio. Liczą się tylko postacie wypowiadające jakąś kwestię.
*. Z jakich części była wykonana Machina Tego, Który Tak Potwornie Mącił?
*. Kto wygłosił następujące zdania? Uzupełnij luki.
-,,Słabne, weź posłuchaj co ty .......... !"
-,, Aha... Świat na ........, yhym."
-,,Picie herbatki na stojąco nie jest zbyt ........... ".
-,,Raz ......... Tadeusz (...)".
-,,Wszędzie dobrze, ale w domu .............".
-,,Wstawiamy ............., wieszamy butelki (...)".
-,,Jakto kto? .........."

Pn, 24 sty 2011, 17:10
Mistrz Gry

Nowy Czarodziej

Burektor obejrzał różdżkę.
-Całkiem niezła. Ledwo ci się udało. Nie powiem, jestem nieco zaskoczony. Dotąd prócz dzielnego psa Reksia nie było Babola w Radzie. Choć ledwo ci się udało.
Bot Botowski z szacunkiem się ukłonił. Następnie wręczyli mu szatę Czarodzieja i rulon papieru. Gdy przyjęcie się skończyło, rozwinął go. Była to mapa Krainy Czarów. Wokół morza były tereny oznaczone nazwą ,,Elfador". Były zakreskowane na zielono. Otrzymał prowincję.

Tak, bot dał sobie radę. Ledwo. Pytanie pierwsze i drugie były okropne, prawda? W gabinecie Gulguldryka jest na nie odpowiedź, bo właśnie tam był ,,globus". Ciekawe, czy reszta, już poza konkursem, rozwiązałaby trzeci etap. Może dalibyście radę wspólnymi siłami.
Tak więc szacuneczek, bot, chylę czoła. Doskonale się spisałeś.

Pn, 24 sty 2011, 18:41
Bardzo Stary Norman

Wiwat dla bota!!!

Pn, 24 sty 2011, 20:36
Roz-kreca się

bot boss :D

Pn, 24 sty 2011, 22:18
Starszy Norman

Klau weszła nieśmiało na uniwersytet.Powoli weszła na schody i lekko ale stanowczo i szybko zapukała,po czym przykleiła do drzwi karteczkę i szybko wybiegła.Było na niej napisane:
"Dzień dobry szanowny Burektorze.Czy mam jeszcze jakąkolwiek szansę zostania pełnoprawną czarodziejką?Bo jeśli tak to bardzo chętnie spróbuję.Czytałam pytania(odpowiedzi akurat nie) i chciałabym dostać się.Mam nadzieję iż dacie mi szansę ponieważ wiem,że wszystko się zakończyło.Mam też pomysł,a mianowicie:może zrobi pan "drugi rok" aby wszyscy mogli spróbować jeszcze raz,a także aby nowi uczniowie dołączyli(a ten temat najlepiej aby spalono).Uważam,że to dobry pomysł.Proszę wziąć to wszystko pod uwagę."

http://prace-komputerowe-klau889.blog.onet.pl/[/color]
w opowiadaniach jest też Reksio więc wchodźcie,wchodźcie!

Wt, 17 maja 2011, 20:57
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4