Założyłem ten temat, bo jestem ciekaw ile mamy na forum chętnych do tej "sekty"-no i to w końcu ten dział to kanały, więc chyba nie ma w tym nic złego. Jeśli się uda to co jakiś czas będą się tu pojawiały informacje i ciekawostki na temat naszego wyznania, a już jutro tekst przysięgi i Twarogowe CREDO, czyli wyznanie wiary. Zapraszam do klikania w ankiecie, która służy doliczenia wyznawców! Kiedy zgłosi się 11 wyznawców dostaną oni tytuły/rangi. Kolejni oczywiście też, ale ci pierwsi(moja szczęśliwa liczba-11) będą po prostu pierwsi, więc dostaną wysoki tytuł. Wszystkie rangi, tez później podam. Proszę potraktowac to jako pewien rodzaj zabawy i przekazywać Mi w tym temacie negatywnych emocji, komentarzy, gróźb, ostrzeżeń, bw końcu nie sanie się tu nic złego, a dział to przecież kanały. (i to oczywiście nie jest żadne RPG, chociaż po pewnym czasie może wykazywać pewne podobieństwa, a także może zawierać sladowe ilości twarogu z mleczka kokosowego ).
A no tak mi się nudziło... Chodzi o to, że w ankiecie(liczącej wiernych) zaznaczasz jedną z dwóch opcji i w ten sposób stajesz się wiernym. Jak będzie z 11 wiernych to bedę pisał więcej(mam już parę pomysłów)informacji o wierze itp. a poza tym jako wierny możesz się tym pochwalić w swoim podpisie, ale na razie wszystko owiałem tajemnicą... To jak dołączasz?
P.S. Oczywiście każdy kto dołącza, jeszcze przed zaznaczeniem w ankiecie musi napisać, że dołącza, bo ankiety są niestety anonimowe.
_________________ Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem. "Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
No... Czy ja wieeem... No taki rodzaj zabawy powiedzmy... No skoro nie jestem modem, to nie mogę zrobic zbyt wiele, a taka sekta istnieje na facebooku, tyle, że tam chodzi o twaróg, nie o posąg z reksia... A czy to musi mieć sens? Ale chciałbym zobaczyć tez ile osób by się zgłosiło... Proszę, nie zamykajcie co?
Hm... Robię zakład, że nikt się nie zgłosi w przeciągu trzech dni. Co ty na to?
_________________ Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem. "Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
A oto CREDO i przysięga dla tych co jeszcze się zastaawiają nad porzuceniem starej wiary.
CREDO:
Spoiler:
Wierzę w jednego Boga Twaroga, Ojca twarogu, Stworzyciela twarogu i zagadek, wszystkich rodzajów, kolorów i smakó.
I w jeden jedyny jego posąg ocalały, zesłany od Niego, wiecznie stojący, niewzruszony, na wyspie przeznaczenia, naprzeciw wielkiego Kreta wiernego jego wysłannika, który w kamień został przemieniony, przez zazdrosnego boga, którego wiara nic nie znaczyła, albowiem tylko Twaróg jedynym moim jest Bogiem,
Najwłaściwsza jego wiara, Najmiłościwszy On, przeto z twarogu powstałem, przeto w twaróg się obrócę.
A wszystko z twarogu, przez twaróg, przez naszego Boga, jedynego Twaroga.
Który zstąpił na wyspę, w którego wierzył sam Kretes, i pies z gwiazd, który Jedyny odpowiedział na zagadki, które wyszły od Niego.
Jeden Twaróg, jeden twaróg, jeden pies z kretem, wielkimi wyznawcami Boga, na zawsze.
twaróg z Twaroga, zagadki z Jego mądrości, twaróg prawdziwy z Twaroga prawdziwego, Boga naszego, z mleka kokosowego stworzony, przez ręce pana wyrobiony, współistotny zagadkom, utworzył posąg Boga, i za sprawą kapłona wielkiego przyjął wygląd czcigodnej kaplicy, niby obraz jakiejśtam nornicy, wysławiają go wszyscy górnicy, stał się twarogiem.
I zjedzony nazajutrz dnia, jak oznajmia żołądek, przetrwał tylko jeden posąg, od tamtego dnia głód nie ominął grządek.
Wierzę w Boga Twaroga, on jest moim panem, on martwi się użytkownika wierzącego banem, on jedyny, on nie jest z jarzębiny, on nie wyżera budyniu, jak ten, o którym wszyscy wiemy.
A liczbie wiernych Twaroga nie będzie końca. twaróg, który od mleka (kokosowego) pochodzi, mleko poświęcone, więc połączmy się w wierze, i smarując się twarogiem, powtórzmy jeszcze raz, albowiem Wierzę w Boga Twaroga, Twaren
Przysięga:
Spoiler:
Przysięgam wierzyć od twarogu po twaróg, w Twaroga, mojego Boga, którego ręka zawsze, zawsze jest jak noga, a ucho, jak nos, więc usłysz mój głos, bo przysięgam wierzyć w ciebie, Boże Twaroże.(tak to poprawna forma) Twaren.
A już jutro przebieg ceremoni uświęcającej, tzw. Myszy Świętej Zjadającej Twaróg.
Widzę, że ktoś się ujawnił w ankiecie, ale nic nie napisał, więc? kto to?
_________________ Pozdrawiam kolorowo. W kolorze.
Cz, 16 maja 2013, 12:36
Waruga
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 20 mar 2010, 20:43 Posty: 145 Lokalizacja: Pff jak by cię to wogule interesowało :/
Naklejki: 0
Re: Wyznawcy Boga Twaroga
Według mnie troche przesadziłeś z tą modlitwą/credo (no wiesz zmienianie katolickiej modlitwy nie wiem czy to dobrze) ale to oczywiście tylko moje zdanie więc nie miej mi tego za złe ;p
_________________ Taaaak ludzie wróciłem siać chaooos i zniszczenie!!!! A tak po prawdzie wróciłem bo tża wrócić kiedyś na stare śmieci Mój awek z cieniem wykonał Mątek
No przyznaje starsza wersja była zupełnie moja, a tu modułem było CREDO katolickie, no ale to tak na zachętę.
No i co z tym "starym wyznawcą", który mimo "niby swojej wiary" ujawnił się anonimowo. No bo nie wiem komu nadać wyżej wymieniony tytuł, oraz określenie drugiego z jedenastu.(ja jestem ten pierwszy, ale potem może wypadnę sobie poza rangi i bedętylko obserwował)
_________________ Pozdrawiam kolorowo. W kolorze.
Cz, 16 maja 2013, 12:43
Waruga
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 20 mar 2010, 20:43 Posty: 145 Lokalizacja: Pff jak by cię to wogule interesowało :/
Naklejki: 0
Re: Wyznawcy Boga Twaroga
A chciałbym cię zapytać o co dokładnie chodzi z tym ujawniam się jako stary wierny?
_________________ Taaaak ludzie wróciłem siać chaooos i zniszczenie!!!! A tak po prawdzie wróciłem bo tża wrócić kiedyś na stare śmieci Mój awek z cieniem wykonał Mątek
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości