|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 00:52
|
Autor |
Wiadomość |
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
Nowy Interfejs
Jak wiemy w RIMS będzie funkcjonował nowy interfejs jakże różny od tego, który znamy z Ufo czy Nemo... ten tekst może pozwoli go przybliżyć:
- ta ikona pojawia się gdy wybieramy coś z menu podręcznego bądz w zaznaczonym obszarze nic nie da się zrobić
- ta oto gira (czyt. stopa) oznacza iż da się w zaznaczone miejsce pójść co czynimy kliknięciem myszki
- ta ikona dłoni oznacza że dany objekt da się podnieść, kliknięcie myszką powoduje dodanie obiektu do plecaka
- te usta informują że z daną postacią da się porozmawiać co czynimy naturalnie kliknięciem myszki
????- dalsze ikony narazie nie są znane... być może z kolejnymi screenami bądz demem je poznamy (a może te które wymieniłem to wszystkie)
Postacie:
- jednyne co o nim wiemy to to że jest kretem w różowych spodniach, trzyma też nad głową tajemniczy przedmiot wygladający jak rolka papieru toaletowego, wiemy na pewno że idzie z nim porozmawiać
Menu Podręczne:
1- mapa ... prawdopodobnie pozwala sprawdzić gdzie jesteśmy i byćmoże kliknięciem przeteleportować sie tam
2- zamiast klikać Kretesowi na głowe, patrzymy na taki oto podręczny pasek przedmiotów
3- ? czyli prawdopodobnie pomoc
4- Ustawienia, czyli głośność, rozdzielczość itp.
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Wt, 24 mar 2009, 17:03 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Dzięki za dodanie. Menu podręczne? Hm... Bardziej podobało mi się klikanie Kretesowi na głowę.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Wt, 24 mar 2009, 17:07 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Skąd to wziąłeś bocie? Ale naprawdę ikony fajne i będzie chyba najlepszą grą z Reksiem.
|
Wt, 24 mar 2009, 17:08 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Ze screenów i/lub filmiku.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Wt, 24 mar 2009, 17:11 |
|
|
Gość
|
|
Wt, 24 mar 2009, 17:43 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Fajnie to ułożyłeś.
Inne, nie znaczy gorsze, inne znaczy inne
Zobaczymy jak się spisze w praktyce.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Wt, 24 mar 2009, 18:03 |
|
|
Gość
|
Temat został przyklejony
|
Wt, 24 mar 2009, 19:02 |
|
|
Agrael
Norman
Dołączył(a): Wt, 22 sty 2008, 13:08 Posty: 213 Lokalizacja: Z Kurana
|
Hm...Wygląda interesująco.Według mnie to lepsze niż klikanie Kretesowi na głowę.Bo Kretes chyba tych rzeczy nie ma schowanych w głowie .A po za tym jak klikałem koło Kretesa to mi się włączał ekwipunek.Tylko skąd K.H. wiedział że tego właśnie RIMS było trzeba.
_________________ Powracam!Sorry za nieobecność.
|
Cz, 26 mar 2009, 13:44 |
|
|
Kitta
Bywalec Nory
Dołączył(a): So, 20 sty 2007, 20:31 Posty: 78 Lokalizacja: Szczecin
|
No i wreszcie wygodniejszy interfejs. Bez potrzeby przechodzenia do menu, plątania się w klawiszach (RiK:TTW). Tylko jak się będzie pauzować? Tak przy okazji: dopiero kiedy dowiedziałam się tym, stwierdziłam, że tamte były niewygodne...
_________________ Piszę poprawnie po polsku.
Piszę poprawnie po psiemu.
Piszę poprawnie po szambolańsku.
|
Cz, 26 mar 2009, 16:21 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Dla mnie teraz są niezłe. Klikanie na głowę też nie jest bardzo złym sposobem. Czy nowy interfejs będzie bardziej praktyczny, przekonamy się.
|
Cz, 26 mar 2009, 16:29 |
|
|
cyryl
Roz-kreca się
Dołączył(a): N, 12 kwi 2009, 18:38 Posty: 20 Lokalizacja: Nie powiem...
|
No,no ciekawy ten interfejs. trudniej się chyba będzie przyzwyczaić ale
to drobnostka!
|
So, 25 kwi 2009, 16:16 |
|
|
Gość
|
Jeszcze jest jedna postać. Na screenie widać takiego kreta, który jakby przy jakimś straganie stał, czy cuś
|
So, 25 kwi 2009, 16:20 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
|
To podest, a na podeście plakat, to tylko plakat i ulotki.
Czyli "Precz z tym @#^@ Burmistrzem!"
Rewolujca się zbliża...
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
So, 25 kwi 2009, 17:08 |
|
|
kfilio
Roz-kreca się
|
W sumie to całkiem podobny do tego z RiU.
Mnie tam się podoba.
_________________ Reksio i miasto sekretów.
Wciąż czekamy
|
N, 26 kwi 2009, 14:25 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
|
Aaa... jakby ktoś jeszcze nie widział to "pokazuje i objaśniam"- jakby to powiedział Kogut:
Kawałek dykty na podeście, czyli plakacik taki.
Przedstawia kreta (będź se-kreta ) z pomarańczową kamizelką, który trzyma i widocznie, wymachuje flagą. Flaga ta jest pomarańczowa, z jakimś czarnym wzorkiem i napisami.
Ten podest, wygląda na taką powiedzmy że mównicę.
Chciałbym zwrócić że na screenie (konkretniej tym: KLIK!) widać w tle, no budynki, nad którymi góruje ta sama flaga.
Według mnnie to ma coś wspólnego z rewolucją (o której wspominał Hrynkiewicz). Chyba ta pomarańczowa flaga to... no powiedzmy... znak rozpoznawczy rewolucjonistów? Ciekawe o co walczą, burmistrz im się nieodoba czy co? Byćmoże ten okazały budynek to właśnie ratusz... chyba...
Ale, zapraszam do szczegółowszych analiz...
Ps. Niedługo postaram się te moje analizy wrzucić tam ;P
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
kfilio: no niecałkiem, może spis przedmiotów na wieszchu troche sprawia że podobny ale w RIU niebyło takich specyficznych wskaźników. W częściach RIC-RIKN mieliśmy 3 rodzaje:
Biały- można podejść lub nic tu niemożna zrobić.
Żółty- dany obszar jest aktywny (coś idie tu zrobić np. porozmawiać, użyć przedmiotu, kliknąć)
CZerwony- znaczy że tu jest przejście do innej lokacji
A swoją drogą, ciekawe czy tu będzie możliwość wyboru opcji dialogowych... tak jak w RIC... chociarz nie, tak żeby pytania były napisane, a nie wyświetlane. I może opcja stylu rozmowy np. czy zachowujemy się w rozmowie chamsko czy miło
|
N, 26 kwi 2009, 16:28 |
|
|