|
|
Teraz jest Wt, 17 cze 2025, 04:18
|
City of Secrets 2 - oficjalny temat pomysłów + Konkurs
Autor |
Wiadomość |
Rilana
Norman
|
 Re: Pomysły na "Rims2"
To może "Co za Kretoni!podmienili mi materiał! Lub.....Oj przepraszam to nie ten materiał!
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
So, 2 kwi 2011, 20:55 |
|
 |
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1642 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
A ja upieram się przy jaszczurkach. Mogą być też łasice.
Ale: Narrator: I dlatego Jedi*... Psiedi**... Kreti***... Coś mi się tu nie zgadza z tym SeKreti****! Czy to na pewno TA kartka? Głos: Oj, przepraszam. Już zmieniam. Narrator: Dziękuję. W poprzednich odcinkach: (RiSP). (RiU). (RiC). (RiWC). (RiKN). (RiKwA). (RiKTTW). (RiMS). Wtedy bohaterowie przeżyli zmianę i (RiMS:LE). A teraz (Wstęp do RiMS 2).
*czyt. Dżedaj **czyt. Psiedaj ***czyt. Kretaj ****czyt. SeKretaj
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
N, 3 kwi 2011, 10:44 |
|
 |
Z. Art
Żaba
|
Co do mamrotania Kretesa, mógłby być jakiś tekst nawiązujący do forum: "Ja tu siedzę, a tam coś się dzieje. Podobno Szczurzycę wypuścili z lochów, a jakiś kot otworzył sklep z przebraniami czarodziejów... Po powrocie kupię sobie strój Gulguldryka." (chodzi o odBANanowanie Johanny i usługi AdamMaga) Albo: "Po powrocie machnę sobie portrecik." (xxJustixx) Lub: "Jakbyście się pospieszyli, to by było lepiej. Kto wymyślił te drętwe dialogi?! A co na forum? Pełno tam czarodziejów. Lis [nieznany], kot [AdamMag], Chuck Nornik [Wulmar], słoń [donat98]... To jakaś paranoja! Reksiu! Reeksiu..."
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
|
Pn, 4 kwi 2011, 12:46 |
|
 |
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Mam dwa pomysły na parodie: 1. Ze Shreka. Mogłaby być taka scena, że walczą ktoś z kimś, Kretes i Kogut nagle wyskakują z kądś i: Razem: Spólka Z O.O! Kogut: Czyli k-k-kret... Kretes:...i kogut! 2 Z "uwolnić orkę". Kretes gdzieś tam utyka ( przez swój bebzon ) i jak go by się uwalniało, to mógłby krzyknąć "Uwolnić grubasa!".
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Pn, 4 kwi 2011, 14:56 |
|
 |
Rilana
Norman
|
Krete mógłby w jakiejść scenie powiedzieć "Hakuna matata*"  tak mi się jakoś dzieciństwo przypomniało...  ____________________________________ *Nie martw się
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
Pn, 4 kwi 2011, 15:10 |
|
 |
mwarw
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 20 gru 2010, 20:25 Posty: 149 Lokalizacja: Miasto pcheł na głowie Reksia
|
Albo na początku: Kretes tuż przed wycieczką z Reksiem w pośpiechu bieże mapę z napisem: (każdy znak = oznacza zamazaną literę) jadą dziwnymi trasami i trafiają do Pokopanego Kretes: Co Pokopane przeciaż mieliśmy jechać do Zakopanego! Przygląda się zamazanym literą i zaczyna kumać (w przenośni), że nie było tam "Za" tylko "Po" i gdy chcą już wracać pod koła wskakuje im jakiś kret (najlepiej znany z RiMS jedynki), oni się zaczymują, a kret mówi im o jakiejś nowej aferze. Co wy na to?
_________________ Zajmuję się tworzeniem gier jako członek Maype Entertaiment, jakby ktoś chciał to tu macie link do podania: [url=goo.gl/cvp1m]klik[/url] PS. Będę tu baaaardzo sporadycznie wchodzić (2 razy/rok)
|
Wt, 5 kwi 2011, 10:19 |
|
 |
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
 |  |  |  | mwarw napisał(a): Albo na początku: Kretes tuż przed wycieczką z Reksiem w pośpiechu bieże mapę z napisem: (każdy znak = oznacza zamazaną literę) jadą dziwnymi trasami i trafiają do Pokopanego Kretes: Co Pokopane przeciaż mieliśmy jechać do Zakopanego! Przygląda się zamazanym literą i zaczyna kumać (w przenośni), że nie było tam "Za" tylko "Po" i gdy chcą już wracać pod koła wskakuje im jakiś kret (najlepiej znany z RiMS jedynki), oni się zaczymują, a kret mówi im o jakiejś nowej aferze. Co wy na to? |  |  |  |  |
Tak. Najlepiej o aferze z powrotem burmistrza i TKTPMa ( chociaż może nie, bo to postać ze starej serii ). I mogło by być taka scena, że ktoś się podkopuje pod Reksiem i Kretesem. I coś takiego: Reksio: AAA! Hau, hau, hau, hau hau hau hałała. Kretes: Że co!? Co takiego stało ci się w mojej piwnicy!? A nawet, jeżeli coś, to to była twoja wina! Mogłeś mnie zapytać, czy nie ma tam jakiejś dziury w podłodze!
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Wt, 5 kwi 2011, 14:26 |
|
 |
mwarw
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 20 gru 2010, 20:25 Posty: 149 Lokalizacja: Miasto pcheł na głowie Reksia
|
Może być też coś typowego np: Najpierw pisze: i nagle "spada" na to wielka dwójka ___________ Mogliby też dać dzieci Reksia, Kretesa albo i jego i jego córki bardziej podobne do swoich matek, a synowie do ojców, pozatym kiedyś już gdzieś zdaje się był taki temat
_________________ Zajmuję się tworzeniem gier jako członek Maype Entertaiment, jakby ktoś chciał to tu macie link do podania: [url=goo.gl/cvp1m]klik[/url] PS. Będę tu baaaardzo sporadycznie wchodzić (2 razy/rok)
|
Wt, 5 kwi 2011, 15:59 |
|
 |
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
 City of Secrets 2 - oficjalny temat pomysłów + Konkurs
Witam,
Otrzymałem telefon od MarcinaO - Aidem chce zaangażować forum w nową grę.
Możecie tutaj wypisywać pomysły i sugestie w sprawie nowej gry.*
Dodatkowo ogłaszam konkurs na nową grywalną postać. Zgłoszenia proszę przesyłać na moje PW - gdzie następnie przekażę je MarcinowiO Zgłoszenie powinno zawierać: - Imię postaci (chyba oczywiste ;p) - Wygląd postaci (chyba też oczywiste ;p - najlepiej jakiś rysunek) - Cechy charakteru postaci - Swoimi słowami o postaci - kim jest, skąd pochodzi, czym się zajmuje itd. - Opcjonalnie - powiedzonka postaci (takie jak np. "O matku!" czy "No nie wierze!" - dla Kretesa) - Zaświadczenie iż: W wypadku wykorzystania przez Aidem mojej postaci - przekazuje prawa autorskie do niej - Aidem.
Nagroda jest chyba oczywista ;p
*pisząc tutaj swój pomysł na jakikolwiek element gry zrzekasz się roszczenia sobie jakichkolwiek praw autorskich odnośnie tychże pomysłów i przekazujesz je Aidem Media.
_________________ Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Cz, 7 kwi 2011, 17:37 |
|
 |
Z. Art
Żaba
|
 Re: City of Secrets 2 - oficjalny temat pomysłów + Konkurs
Kari napisała taki temat, ale ten jest oficjalny.
Mam pomysł na to, że Szczury sprzymierzą się z Kretami i będą walczyć z Jaszczurkami. Można składać identyczne pomysły na niegrywalną postać?
Mistrz i Małgorzata <3
|
Cz, 7 kwi 2011, 19:17 |
|
 |
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
|
Hmmm... Jeśli AM przyjmie to o Jaszczurkach, to można umieścić aluzję do ,,Psy i koty: Zemsta Kitty". Był tam fragment, w którym szefowie agencji kociej i psiej wypowiadają jednocześnie frazę: Jako że stosunek tych dwóch gatunków w filmie jest podobny do tego pomiędzy szczurami a kretami, król kretów i władca szczurów mogliby powiedzieć ,,Krety i szczury będą musiały współpracować!".
_________________ Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. 
|
Cz, 7 kwi 2011, 20:37 |
|
 |
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Proszę tylko żadnych jaszczurek. Może na przykład na terenie państwa szczurów rozbija się statek UFO. Ufokury zajmują ten teren, a szczury proszą o sojusz krety. Krety, które wysłały swoich wojów, też nie udało się odeprzeć sił wroga. Wzywają więc Reksia i Kretesa, a Kari-Mata upiera się, aby pójść z nimi. (co jej się udaje). Reksio ma za zadanie razem z Kari-Matą wyłączyć generator, a Kretes sprowadzić do miasta Kornelka.
Cz, 7 kwi 2011, 20:46 |
|
 |
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
Naklejki: 0
|
Błagam was, nie zmyślajcie fabuły po swojemu -.-
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
Cz, 7 kwi 2011, 21:00 |
|
 |
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
To tylko propozycje Traktor. Każdy ma prawo do własnego zdania i propozycji, tym bardziej że można tu to akurat robić. 
Pt, 8 kwi 2011, 15:59 |
|
 |
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
|
Przypominam o konkursie - postarajcie się bo warto - patrząc po poziomie nadesłanych prac - wy którzy jeszcze nie nadesłaliście postaci - macie naprawdę duże szanse.
Dodaje że nigdzie nie ma mowy o tym: że wolno zgłaszać tylko 1 postać - jak macie jeszcze pomysły to piszcie.
PS. Co do pomysłów - radzę wam dawać pomysły na jakieś zagadki. Takie rzeczy na pewno się przydadzą.
_________________ Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
So, 9 kwi 2011, 13:33 |
|
|