Re: Rozmowy deweloperskie przy herbatce
Tu są kolejne:
EDIT: Z braku czasu pojawia się tylko jedno.
3.Pierwsza poważna gra:
SK: Powiedzmy szczerze...gry edukacyjne są głównie dla małych a jeśli dzieci dorosną to wtedy znudzi im się te gry.
MZ: No racja, proponuje coś co by nigdy nie nudziło i żeby było dla każdego tak a by nawet dorośli by zagrali.
S: Nawet seniorzy.
SK: Weź posłuchaj co ty mówisz.Oooo mam pomysł stwórzmy gre przygodową o Reksio i...i...będzie coś o wyspie.
MZ: Może być.
S: Jak chcecie.
SK: I jeszcze o piratach tylko jak nazwać naszą nową gre.
S: Może Skarb Piratów...Reksio i Skarb Piratów.
SK: Doskonała nazwa.OK robimy.Eeee czy wystarczy nam budżet na robienie lokacji które było by podobne do tego z serialu.
MZ: Niestety nie.
SK: Aaaa szkoda.Za to mam napisaną fabułe.
MZ: Posłuchamy.
S: Zamieniamy się w słuch.
SK: Więc tak, Reksio postanowił popływać na desce ale potem się robił bo nadszedł sztorm i musi się uwolnić.Z pomocą idzie mały krab który w grze jest sterowany przez gracza (a tak właściwie to sam idzie, ale gracz ma klikać na niego) i żeby tam się mógł dostać gracz musi kliknąć na deski by ten dostał się do Reksia, ale przeszkadzają mu mewy, więc co trzeba robić?...
S: Eeeee odpędzić?
SK: Zgadza się klikając na nie i wtedy Krab pomaga Reksiowi i Reksio buduje latawiec i dostaje się na wyspe i znajduje list w butelce.
MZ: Fabuła doskonała, ale kto napisał ten list.
SK: Jak kto to, Kapitan O'Gryzek którego...eeeee wyjaśnię to później.
MZ: Dobrym pomysłem było zacząć od końca.
SK: Weź posłuchaj co ty mówisz.
S: Ja też pomysł...daj my tam np: Surfing i turniej do tego.
SK: Niestety nie wystarczy nam budżetu.
S: Szkoda.
SK: Za to mam doskonały, plan więc tak podłączamy adapter, wieszamy butelki i niby tam tej Królewnie jej pomóc.
MZ: Dobry pomysł, choć czy to dobry?
SK: Pewnie że dobry, nawet jeden z naszych testerów testował iiii wyszło łatwe i proste.
MZ: Może, chociaż też mam swój pomysł.Że Reksio musi odgadnąć zagadki Boga tych kur.
SK: Doskonały pomysł, wreście czymś mnie zaskoczyłeś.
S: Ja też mam pomysł.Minigra z mapą że Reksio ma odczytać mapę.
SK: Tylko z naszych testów wynika że...ta minigra jest zatrudna.
MZ: Proponuje dać przycisk exita.
SK: To doskonaleeee Marcowy Zającu, gracz będzie miał możliwość alternatywnego przejścia minigry.
S: [

]
SK: Wiecie, tak sobie myśle że musi się pośpieszyć, Reksio depcze nam po piętach.
MZ: No.
S: No.
SK: Dobra spadamy do domu jutro dokończymy.