|
Zarejestruj •
FAQ•
Chat
• Plejada Gwiazd
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 00:47
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Reksio i Kretes : wielka podróż
Autor |
Wiadomość |
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Reksio i Kretes : wielka podróż
Nie chce mi się pisać następnych rozdziałów mojego drugiego opowiadania, a coś mnie pociągnęło żeby napisać nowe opowiadanie o nowej przygodzie.
Rozdział I Gdy Wigilia tuż, tuż
- Ah, Kretesku. – mówiła zmęczona ciężkim dniem Molly. Zbliżały się święta i przygotowania rozpoczęły się na dobre. Urocza krecica miała masę roboty, trzeba było zrobić zakupy, przygotować potrawy, zaprosić gości, posprzątać i dużo więcej. A najgorsze dla Molly było to że to zawsze pani domu miała najwięcej roboty. Kretes natomiast niewiele miał obowiązków i mógł w spokoju oglądać Kevina. - Tak, Molly? – powiedział Kretes. - Już niedługo święta, a my jeszcze musimy zrobić zakupy. - Nie namówisz mnie do tego, nie, nie. - Ale to może jutro. Dzisiaj jest już późno i jestem wykończona. Chodźmy spać. Krety zatem poszły spać. *** Następnego dnia, już o ósmej rano Molly obudziła się i postanowiła obudzić Kretesa. Ten jednak dalej spał i chrapał. - Kretesku, wstawaj. Kretes przewrócił się na drugi bok i spał dalej. - Nie mój makaron! – mówił przez sen - Kretes! - Jeszcze chwilkę! - Bo nie będzie dzisiaj na obiad makaronu! - Ło matku! – Kretes wstał z łóżka jak oparzony. - Wstawaj wreszcie i chodź na zakupy! - Dobra, dobra. Tylko nie bij! ------- Jak przebiegną zakupy? Czy Kretes będzie marudził? Czy nasz zrzęda coś odkryje?
Żeby się tego dowiedzieć przeczytajcie rozdział numer 2!
|
Cz, 23 gru 2010, 17:01 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Re: Reksio i Kretes : wielka podróż
Hm....Jedynym chyba minusem jest to że krótkie. Ocena....8,5/10. Najbardziej żałuję że nie skończyłeś,, Reksio:dziwny ten świat" -czy jakoś tak.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Cz, 23 gru 2010, 17:54 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Re: Reksio i Kretes : wielka podróż
O to się nie martw. Jak będę miał wenę to dokończę tamto opko .
|
Cz, 23 gru 2010, 18:25 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|