Teraz jest Pn, 16 cze 2025, 20:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Dalsze wieści 
Autor Wiadomość
Pogromca Smoków

Naklejki: 0
Post Dalsze wieści
Wybaczcie że tyle to trwało, ale rozglądaliśmy się po tym całym nowym miejscu.
Cóż.. Slender nie próżnował z układaniem coraz to dziwniejszych i trudniejszych plansz.

Sami spójrzcie:

Obrazek

Najdziwniejsze jest to, że całość według poprzedniej planszy znajdować powinna się w małym jagodowym drzewku.
Idąc dalej... Nad miastem ewidentnie góruje pewien budynek i w jakiś niewytłumaczalny sposób... lewituje kilkanaście metrów nad ziemią.

Do tego czasu naszym sługom udało się stworzyć mapę, która w większości przedstawia miasto w którym jesteśmy.

Spoiler:

Jak pewnie zauważyliście, litera B na początku to symbol bramy, czyli też wejścia.
W następnej kolejności widoczne są dwie części miasta o dwóch różnych kolorach budynków. Pomiędzy nimi widnieje coś w rodzaju muru. Przerywa się on jednak w pewnym momencie, umożliwiając prawdopodobnie przejście pomiędzy częściami miasta.
Na mapie umiejscowiliśmy również budynek który najbardziej wyróżnia się spośród wszystkich, o którym zresztą była mowa wcześniej.

Chcieliśmy zapytać mieszkańców czy nie wiedzą coś na temat dziwnych kartek spadających z nieba, no ale niestety... Wszędzie pusto.

Mam nadzieję że macie jakieś propozycje co robić dalej?

So, 27 lip 2013, 19:13
Zgłoś post
Lord Protektor

Naklejki: 100
Post Re: Dalsze wieści
Ja proponowałbym dostanie się do tego lewitującego budynku. A byliście w jakimś budynku? Bo jeśli nie, to, propomowałbym odwiedzić wszystkie. Trochę to zajmie...

So, 27 lip 2013, 19:20
Zgłoś post
Forumowy Artysta

Naklejki: 3
Ja bym sprawdził kilka budynków i ocenił, czy mieszkańcy są zdolni do pomocy, jeśli tak, to problem z głowy, ale jeśli nie i nie chce wam się szukać po wszystkich budynkach, proponuję rozwiesić wielki baner, najlepiej w godzinach szczytu, a na banerze napis "Wiesz coś na temat spadających kartek z nieba? Jeśli tak, zgłoś się do Sir Sera i Króla Śmierci o godzinie (...) przy np. Bramie. Zamiast banera można też użyć latawca z info.

So, 27 lip 2013, 20:50
Zgłoś post
Pogromca Smoków

Akcja z latawcem polecona nam przed Jimmiego Stronę wypaliła. Okazało się że chwilowo w mieście przebywa tylko jedna osoba. Jako że była dosyć towarzyska, zaprosiła nas do siebie.

Spoiler:

Chwilę to trwało niczym przeszedł do sedna. Powiedział, że całe miasto zniknęło w nieprzebytej mgle. Jego samego nie spotkał taki los, gdyż był zajęty swoimi codziennymi sprawami w domu. Mniej więcej w tym też okresie na horyzoncie pojawił się latający dom.

Jak się później okazało, Lew był światowej klasy konstruktorem, co pozwoliło mu stworzyć jedyny w swoim rodzaju kryształ, który zna odpowiedź na wszystkie pytania. Traktuje go jednak jako swojego rodzaju relikwię i używa bardzo oszczędnie.

Spytaliśmy więc go czy jest możliwość skorzystania z jego przedziwnego artefaktu. Zawahał się chwilę, ale w końcu się zgodził. Byłoby idealnie, gdyby nie zażyczył sobie czegoś w zamian.

Stwierdził że wraz z nadejściem mgły i latającego budynku, wszystkie rośliny jak i drzewa zaczęły gnić. Uniemożliwiło mu tym samym zdobycie jakiegokolwiek pokarmu. Nie pomógł mu w tym nawet jego konstruktorski talent... Cóż... Ciężko przecież zrobić coś do jedzenia z masy żelastwa i różnych niejadalnych materiałów. Postawił więc nam ultimatum:
Będziemy mogli skorzystać z kryształu tylko wtedy gdy przyrządzimy mu wieczerzę. Po chwili też dodał, że nie chce aby była to jego ostatnia wieczerza, więc poprosił o robienie w miarę smacznych potraw. Dodał też że ma niesamowity apetyt i aby transakcja mogła zostać sfinalizowana, konieczne będzie zrobienie przynajmniej ośmiu dań. Nie powiedział z czego mają być zrobione, ale sądząc po jego desperacji mógłby zjeść wszystko co wyglądałoby jak jedzenie i było w miarę... smaczne.

Mam nadzieję, że pomożecie i tym razem?

N, 28 lip 2013, 11:05
Zgłoś post
Mistrz Administracyjnej Magii

Naklejki: 17
http://imageshack.us/f/832/2fuk.png/
Kotlety schabowe + ziemniaczki + sałata. Słabo wyszło, ale mam nadzieję, że będzie smakować.

Spoiler:

N, 28 lip 2013, 11:35
Zgłoś post
Pod-ziemniak

Naklejki: 10
Oto Kurczak, proszę:

Spoiler:

Mam nadzieje, że będzie smakowało. :D

N, 28 lip 2013, 11:46
Zgłoś post
Lord Protektor

Naklejki: 100
A oto jakże brzydkie frytki, które powstały tylko po to by było osiem dań i nikt nie marudził, że Autor nic nie zrobił. A więc:

Spoiler:

Mam nadzieję, że będzie smakowało. W zestawie ketchup firmy Ketchu.

N, 28 lip 2013, 16:26
Zgłoś post
Forumowy Artysta

Naklejki: 3
Tak w ogóle to jest mój specjał, to jest kret, mięsny kret. Ma musztardowe oczka, oliwkowy nosek, jego ciało jest z indyka, a ręce kotletów i parówek. "Mięsny kret to moje ulubione danie. Zawsze gdy przyrządzamy go z kumplami, śpiewamy: ""Mięsny kret, mięsny Kret, ty go wnet, ty go wnet... zjesz!"""
Obrazek

N, 28 lip 2013, 20:57
Zgłoś post
Bardzo Stary Norman

Oto licencjonowany hamburger przez Kurczaka Mcdonalda i herbata indyjska :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Obrazek
Vamos!Na zawsze!

Pn, 29 lip 2013, 10:23
Zgłoś post
Mistrz Administracyjnej Magii

Naklejki: 17
Nigdzie nie jest napisane, że jednej osobie nie wolno zrobić więcej niż jednej potrawy, a jak patrzę, w jakim tempie to powstaje, to poprostu...
http://imageshack.us/f/713/p8g2.png/
Oto fasolka po bretońsku.
http://imageshack.us/photo/my-images/543/p7us.png/
A oto deser - lody wiśniowe. Smacznego!

Spoiler:

Śr, 31 lip 2013, 08:29
Zgłoś post
Pogromca Smoków

Lew mimo wszystko rozumiał długość przygotowywań posiłków. Byliście tak daleko miejsca skąd przybyliście, że było to całkowicie zrozumiałe.

Żeby jednak jakoś pochwalić kucharzy, postanowił powiedzieć im prosto w oczy co sądzi o ich daniach:

Spoiler:

Lew udostępnił nam więc kryształ.

Nie trwało to długo i po chwili wiedzieliśmy już na czym stoimy, a właściwie na czym stać będziemy.
Drzwi do portalu znajdowały się tam gdzie wcześniej wydawało nam się zdawać. Aby przejść dalej konieczne będzie dostanie się do latającego bądź jak kto woli lewitującego budynku. Kartka zostawiona przez Reksia zaś znajduje się kilka metrów przed wejściem. Chwilę później też padło pytanie jak dostać się na coś co góruje wysoko nad miastem i prawdopodobnie w chmurach. Odpowiedź pojawiła się szybciej od pytania. Tutejsze chmury mają dosyć unikalne właściwości... DA SIĘ PO NICH SKAKAĆ. Pozostają więc dwie kwestie: dostania się na jedną z nich oraz trafienia z nich do budynku w chmurach.
Kryształ obiecał nam zrobić dokładną mapę sfer niebieskich tego miejsca w czasie kiedy my znajdziemy jakiś sposób na dostanie się na którąś z chmur. Sam zaproponował zrobienie drabiny. Stwierdził że to najprostszy sposób i nie wymaga wykazywania większej ilości kreatywności ani tym bardziej inicjatywy. Ważne jednak żeby była zrobiona z jakiegoś trwalszego surowca czy materiału.

Śr, 31 lip 2013, 13:13
Zgłoś post
Pogromca Smoków

Myślę że to wystarczy.

W międzyczasie dostaliśmy mapę, która pokazuje drogę do zamku w chmurach. Pan kryształ jak zdążyliśmy zauważyć zaznaczył nawet obecność drabiny przymocowanej do jednego z obłoków. Jak widać, przewidział również miejsce w którym ją umieściliśmy.

Spoiler:

Śr, 31 lip 2013, 14:12
Zgłoś post
Pod-ziemniak

Naklejki: 10
Śpieszyłem się. Mam nadzieje, że nie ma żadnych wpadkowych pomyłek.

Spoiler:

Śr, 31 lip 2013, 14:30
Zgłoś post
Pogromca Smoków

Trasa w rzeczywistości wydaje się dużo bardziej skomplikowana niż jest to na mapie. Szczęście jedynie w tym że droga prawdopodobnie się zgadza.

Szacowany czas transportu wszystkich wojsk - 18h.

Na tą chwilę mogę jedynie podziękować Sir Mątkowi za rozwiązanie choć tego problemu. To naprawdę wiele dla nas znaczy.

Śr, 31 lip 2013, 17:22
Zgłoś post
Pogromca Smoków

A więc wreszcie jesteśmy na miejscu. Kartka od Reksia tak jak się tego spodziewaliśmy, znajdowała się kilka metrów przed drzwiami.
Spoiler:

Cz, 1 sie 2013, 11:20
Zgłoś post
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona