|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 00:24
|
Autor |
Wiadomość |
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Re: Tajemnica Świata-RPG
Wybieram a).
|
Pt, 9 maja 2014, 17:18 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Mątek Czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz... I się doczekać nie możesz. CO ROBISZ? a) próbuję uciec. b) próbuję uciec Kretes102 Na razie lud się uspokoił. Podatki obniżyłeś i zmniejszyłeś pensje rządową nie tyle co 49%. Zmniejszyłeś o 99,9% i, i tak każdy z nich ma grubo ponad płacę minimalną. Dzięki uzbieranym pieniądzom zrobiłeś zasiłki na dzieci, zwiększyłeś płacę minimalną do 10 000 zł, zwiększyłeś emerytury i obniżyłeś ceny w sklepach. Teraz słabo zarabiający Polak mógł kupić samochód po jednym dniu pracy. Sprawdzając budżet obliczyłeś, że taki stan rzeczy może istnieć przez trzy lata. Problem: Unia Europejska nałożyła na ciebie sankcję ze względu na "oszustwa biznesowe". CO ROBISZ? a) obcinam jeszcze trochę pensje politykom b) staram się wyjść z Unii Europejskiej, zakładając równocześnie sojusze z Turcją i innymi nieunijnymi krajami szybko rozwijającymi się c) zwiększam trochę podatki d) coś innego.
|
Pt, 9 maja 2014, 20:43 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Hm. Może b, a może a? Trudny wybór, ale ostatecznie wybiorę a).
|
Pt, 9 maja 2014, 20:49 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Mątek Rozejrzałeś się. W więzieniu było łóżko, a pod nim dziura. Widocznie poprzedni więzień ją wykopał. CO ROBISZ? a) wracam do czekania b) korzystam z dziury c) coś innego.
|
So, 10 maja 2014, 07:04 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Odpowiedź b).
|
So, 10 maja 2014, 08:23 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Mątek Wchodzisz do dziury. Po kilku godzinach biegu, wychodzisz na powierzchnię. Znajdujesz się w Polsce, koło Kościołu Mariackiego. CO ROBISZ? a) Idę się pomodlić b) Idę się powiesić c) Idę se do domu
|
So, 10 maja 2014, 08:50 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Wybieram odpowiedź a).
|
So, 10 maja 2014, 08:56 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
c) zwiększam trochę podatki. Mówię, że to jest konieczność, gdyż mogą nas wyrzucić z UE i nam uniemożliwić kontakty z Zachodem.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
So, 10 maja 2014, 09:23 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Mątek Wszedłeś do Kościoła było tam wielu turystów, głównie Mongolian. Konkretniej-Białych Dziadów. Widocznie nie chcą cię zostawić w spokoju... CO ROBISZ? a) uciekam z Kościoła b) wzywam pomocy Kretes102 Unia się uspokoiła, a lud się nie zburzył. Ale zgadnij, co:USA i Rosja nakłada na ciebie sankcje z tego samego powodu co Unia. Miało cię to zaskoczyć, widocznie jednak nie. Obecny, sielankowy stan Polaków wystarczy teraz na dwa lata i dziesięć miesięcy. CO ROBISZ? a) mówię w Europarlamencie, że USA i Rosja ciągle nas wyzyskują i wykorzystają, tak nie może być i powinno się na nich nałożyć sankcje. W skrócie: odbijam piłeczkę b) wypowiadam wojnę Rosji i USA, uciekam na Magadaskar i opłakuję resztki Polski. W skrócie: opcja dla tchórzów c) coś innego.
Ostatnio edytowano So, 10 maja 2014, 13:57 przez Autor8, łącznie edytowano 1 raz
|
So, 10 maja 2014, 11:27 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
b).
|
So, 10 maja 2014, 11:57 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
a) odbijam piłeczkę
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
So, 10 maja 2014, 13:52 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Kretes102 Unia Europejska znów nałożyła na ciebie sankcję ("zrywanie przyjaźni z wielkim przyjacielem") i teraz masz jeszcze większe kłopoty, heee heee heee. Weź lepiej coś szybko wymyśl. Mątek Wzywasz pomocy, ale nikt ci nie pomaga, a Białe Dziady są coraz bliżej ciebie. Weź lepiej coś szybko wymyśl.
|
So, 10 maja 2014, 18:54 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Jestem zmuszony ich brutalnie pobić. Heee.
|
So, 10 maja 2014, 19:07 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Jadę do Brukseli, na szczęście jest tam prezydent USA i wygłaszam na konferencji, że chcę ponownych relacji z USA oraz UE. Mogę się ustosunkować do każdego ich wezwania i nakazu, ale będę za tym, aby mi pomogli. Jeżeli chodzi o Polskę, to jestem zmuszony podwyższyć podatek VAT do 21%. Wygłaszam orędzie od narodu, mówiąc, że trzeba zacisnąć pasa, gdyż możemy za dwa lata popaść w bankructwo. Obcinam trochę pensję wszystkim z politykami włącznie. W końcu po paru dniach myślę co tu robić, aż w końcu dowiaduje się, że na Wiejskiej są ukryte pieniądze. Okazuje się, że tam jest... 10 bln złotych. Leżały tam od 2007 roku. Teraz starczy na wszystko i na wszystkich. Podatek pozostaje taki sam, a pensja ludzi stopniowo się zwiększa.
|
So, 10 maja 2014, 19:54 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Mątek Zaczyna się walka. Atakuj. a) drapię ich b) drapię ich c) drapię ich d) drapię ich Kretes102 Jedziesz do Brukseli, na szczęście jest tam prezydent USA i wygłaszasz na konferencji, że chcesz ponownych relacji z USA oraz UE. Możesz się ustosunkować do każdego ich wezwania i nakazu, ale będziesz za tym, aby ci pomogli. Jeżeli chodzi o Polskę, to jesteś zmuszony podwyższyć podatek VAT do 21%. Wygłaszasz orędzie do narodu, mówiąc, że trzeba zacisnąć pasa, gdyż możecie za dwa lata popaść w bankructwo. Obcinasz trochę pensję wszystkim z politykami włącznie. W końcu po paru dniach myślisz co tu robić, aż w końcu dowiadujesz się, że na Wiejskiej są ukryte pieniądze. Okazuje się, że tam jest... 10 bln złotych. Leżały tam od 2007 roku. Teraz starczy na wszystko i na wszystkich. Podatek pozostaje taki sam, a pensja ludzi stopniowo się zwiększa. I nie, nie zgadniesz, Arabia wyzywa cię na wojnę ^^. Ależ te moje niespodziewane pomysły są niespodziewane ^^. CO ROBISZ? a) dzwonię do Rosji i/lub USA i proszę, by zbombardowali Arabię. b) próbuję jakoś złagodzić konflikt i się dowiedzieć, czemu wyzywa mnie na wojnę. c) uciekam w siną dal.
|
N, 11 maja 2014, 07:58 |
|
|