|
|
Teraz jest 07 mar 2021 19:03
|
Autor |
Wiadomość |
Kaczor Dziennikarski
Roz-kreca się
Dołączył(a): 11 sie 2020 03:51 Posty: 28 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
 Re: Quiz o Reksiu
Hehe, pytanie o tablice było z haczykiem, 12 to nie jest poprawna odpowiedź
Kur było 5 klikalnych, dwie takie se w tle, wódz, królewna, Piptaszek, ochroniarz i Kapłon. Także 12. Chyba że uznamy za dodatkowe kury tę, która ucieka przed piratami (wtedy 13) i te wyskakujące z krzaków na plaży, ale te ostatnie chyba nie sposób policzyć. Ja ponawiam swoje pytanie, skoro poprzednia odpowiedź nie była tą właściwą: Ile dużych, prostokątnych tablic, biorąc pod uwagę trzy komnaty odwiedzone w RiKN, wykonała żyjąca na Ziemi społeczność kretonów?
|
02 sty 2021 17:33 |
|
 |
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): 01 sie 2012 18:14 Posty: 557 Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
|
Aha! Ile egzemplarzy, a nie wzorów tablic... No to 36. Z czego do XIX wieku przetrwało mniej (z czego chyba ok. 12 niemal kompletnych).
Następne pytanie - ile kur widać w outro RiSP?
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
|
02 sty 2021 18:48 |
|
 |
Newt Salamander
Starszy Norman
|
6-Wódz kurczaka, królewna i 4 inne.
W rogu menu RiMS:LE pisze jak nazywa się dana wersja. Jak się ona nazywa (cały tekst)?
|
02 sty 2021 20:24 |
|
 |
Burak Chrumburak
Norman
Dołączył(a): 11 paź 2020 15:57 Posty: 208 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
1.0a
Jak nazywali się strażnicy więzienia w Pocopane?
|
03 sty 2021 18:00 |
|
 |
Kaczor Dziennikarski
Roz-kreca się
Dołączył(a): 11 sie 2020 03:51 Posty: 28 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Kapral Diego oraz sierżant Ramirez.
Kiedy i gdzie możemy zobaczyć Doktora Jonesa wycierającego nosek Tomusiowi?
|
20 lut 2021 12:40 |
|
 |
Newt Salamander
Starszy Norman
|
Na gazetce z RiKN, która znajduje się w pudełku
Jak miał na imię pewien Egipcjanin, który kupił "latający" dywan
|
20 lut 2021 12:42 |
|
 |
Kaczor Dziennikarski
Roz-kreca się
|
Ahmed, ale na poprzednie pytanie podałeś błędną odpowiedź, także ponawiam. Kiedy i gdzie możemy zobaczyć Doktora Jonesa wycierającego nosek Tomusiowi?
|
21 lut 2021 15:38 |
|
 |
Burak Chrumburak
Norman
Dołączył(a): 11 paź 2020 15:57 Posty: 208 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
W Notesie Archeologa
Jakie były wszystkie hasła do Furty?
|
21 lut 2021 15:42 |
|
 |
Newt Salamander
Starszy Norman
|
Budyń, Kisiel malinowy i bitą śmietana
Jakie były wszystkie możliwe składniki przy apparatusie?
|
23 lut 2021 08:55 |
|
 |
Kaczor Dziennikarski
Roz-kreca się
|
Bobki nietoperza, but (stary, zresztą), jęczmień, lebiodka, pajęczyna, piasek i pióro feniksa.
Ile było kobiecych postaci w Reksio i Czarodzieje (nie licząc cieni na rynku, drobiu, o ile ma jakąkolwiek płeć, oraz ewentualnych głosów przy lataniu miotłą)?
|
01 mar 2021 18:51 |
|
 |
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): 01 sie 2012 18:14 Posty: 557 Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
|
Spróbuję policzyć, ale znając życie, jest w tym jakiś haczyk, na który się złapię.  Mam nadzieję, że nie liczą się też postacie wspomniane/obecne tylko na zdjęciach z albumy oraz uczniowie w postaci żab (u których nie sposób tę płeć rozpoznać), no i zwierzęta niezbyt rozumne takie jak dodo. Królewna Kur-czaka, Czerwony Kapturek, Calineczka, Ali Baba Jaga, Królewna Śnieżka, Zwyczajna Żaba na ziarnku grochu, Królowa Śniegu. Wychodzi więc rada 7 kobiet. No ale mogę się mylić. Jeśli odp. jest poprawna to chętnie dowiedziałbym się, ile postaci kobiecych jest w RiWC (nie licząc tłumu na zamku, płci dinozaurów i innych zwierząt niezbyt rozumnych jak np. sroka).
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
|
01 mar 2021 19:51 |
|
 |
Newt Salamander
Starszy Norman
|
Wanda Niken, Muszka, Kura z koszem 1, kura z koszem 2, Dama dworu, Mona Lisa. Kur nie zaliczam. Mało coś. Przeoczyłem coś pewnie. No ale tak to będzie 6.
Ile postaci kobiecych występuje teraz w RiKN?
|
01 mar 2021 21:10 |
|
 |
Kaczor Dziennikarski
Roz-kreca się
|
Nie było haczyka, no chyba że ktoś by uznał Gadający Kamień za kobietę, no to może taki. Ale faktycznie powinienem był dać trochę więcej tych wyjątków (jakby się uprzeć to jeszcze lochy, bo ich płeć znamy).
Pytałem o RiC, bo tam w sumie łatwo określić, nie ma tylu statystów. Ale uznając, że chodzi tylko o postaci, które coś mówią, to będzie tak: Postać życząca Willy'emu Froggowi powodzenia w intrze, pani spod adresu Pola Markowe 1, panie z Czerwonego Młynka (w sumie słyszymy tylko jedną panią), pasażerki Orient Expressu (powiedzmy, że dwie, bo tyle jest różnych modeli), Kari Mata Hari, sprzedawczyni z tureckiego targu, pasażerka rejsu, egipska habibi, Liska-hipiska, Marylka Hippisowicz, czarna kura z wyspy, Stara Dobra Skóra z Bobra, Molly i chyba tyle. Razem czternastka. Mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałem.
Ile razy Waj(c)hadłowiec (skrzywiły mnie te zagadnienia z pisownią, teraz nie umiem napisać normalnie) odniósł jakieś poważniejsze szkody? Nie licząc tego, że mogliśmy otrzymać trafienia podczas odkurzania w RiU.
|
01 mar 2021 23:23 |
|
|