|
|
Teraz jest Pt, 2 maja 2025, 09:13
|
Nazwa, logo i inne sprawy organizacyjne
Autor |
Wiadomość |
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Hej, obozowicze. Tutaj rozmawiamy o wszystkich sprawach organizacyjnych. Omawiamy tu wszystkie sprawy. Od kwestii kogo wyślemy na księżyc, po wybór filmu na wspólną kinową noc Sprawa pierwsza: NazwaMusimy wybrać nazwę naszej drużyny. I do tego wybrać tak, aby wpadała w gusty nas wszystkich. Ja sam jestem za wybraniem nazwy ambitnej (nie takiej jak hasło, pff). Aktualnie nie mam pomysłu, ale coś na pewno wymyślę. Oczywiście wszyscy możecie coś zaproponować. Sprawa druga: Godło, obrazekCóż, to będzie zależało od nazwy. Ale ja mogę się zgłosić do zrobienia, mam już nawet pomysł. Sprawa trzecia: LiderJak wiecie musimy wybrać lidera naszej drużyny. To musi być ktoś do kogo wszyscy mamy zaufanie. I to nie mogę być ja  Cóż, jako Moderator zepsułbym wam zabawę, gdybym został Liderem. Osobiście jestem za Kretesem. Czuję, że on najlepiej się nada na naszego wspólnego reprezentanta. No to w sumie na razie tyle. Krótko i na temat. 
Wt, 4 mar 2014, 19:50 |
|
 |
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2007, 20:28 Posty: 316 Lokalizacja: Londyn
Naklejki: 3
|
 Re: Nazwa, logo i inne sprawy organizacyjne
Ja to bym chciał coś związanego z podróżą w czasie, ale to chyba nikogo nie dziwi  proponuję nazwę Drużyna na czasie, ewentualnie jakieś zmiany  godło też jestem w stanie zrobić, a lider... hmm... oto zagadka...
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
|
Wt, 4 mar 2014, 20:10 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Według mnie, Jimmi ta nazwa jest bardzo fajna i mi się podoba. Na chwilę obecną nie mam żadnego pomysłu, jeżeli chodzi o nazwę. Jeśli chodzi o logo, to kto by się podjął temu wyzwaniu? Chciałbym nadmienić, że ja zupełnie do takich rzeczy nie mam talentu, więc pozostaje Jimmi lub Adam. Albo może inaczej, Adam i Jimmi zrobią logo, każdy inny, a potem przy demokratycznym głosowaniu wybierzemy, który będzie naszym godłem w tej drużynie. Co wy na to? Zaraz po tym wszystkim zajmiemy się wszystkim, czyli innymi sprawami organizacyjnymi. Tylko trochę musimy się pospieszyć, gdyż jak na razie nasza aktywność w porównaniu z Obozem I jest bardzo niska. Każde pomysły mile widziane  .
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Wt, 4 mar 2014, 20:36 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
A może herb z okręgiem lwowskim? Nie, mam słabe pomysły, wiem. Adam i Jimmi powinni zrobić loga i herby, a my w demokratycznym głosowaniu je weźmiemy wybierzemy. Jestem za tym. Ciekawe, co wy uważacie na ten temat? Kretes nadaje się na pierwszego sekretarza lidera obozu.
|
Wt, 4 mar 2014, 20:41 |
|
 |
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1642 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Dobra, może posądzicie mnie o maniactwo Pratchetta, ale co tam. Mam pomysł na nazwę Pomagierzy Mrocznego Kosiarza. Herbem mógłby być życiomierz zbudowany z drewna bronze (tzn. klepsydra), z piaskiem blanche w polu violet, w tle małe kosy w ułożeniu variete. Ale to tylko moja chora koncepcja.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Wt, 4 mar 2014, 20:58 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
|
Bardzo fajny pomysł. Mi nazwa "Pomagierzy Mrocznego Kosiarze" bardziej mi się podoba niż ta Jimmiego. Ale to tylko moje drobne zdanie.
|
Wt, 4 mar 2014, 21:24 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
A według mnie jakoś ten Mroczny Kosiarz nie pasuje. Zbyt często występują mroczne postacie i trzeba coś ubarwić. Towarzysze Senatora - o taką nazwę walczę. Ale chyba nie jest taka fajna, jak Jimmiego czy Z. Arta.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Wt, 4 mar 2014, 21:31 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
|
Też fajna nazwa. No cóż, mamy już lidera - Kretesa102. Jak widzę, wszystkie 7 osób zagłosowało. 3 na Kretesa, 2 na Arta i 2 na Jimmiego.
|
Wt, 4 mar 2014, 21:32 |
|
 |
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Sprawę lidera mamy załatwioną, zostaje nim Kretes wybrany przez 43% składu drużyny  No to teraz musimy zająć się nazwą. Wypiszę wszystkie te, które już padły: - Drużyna na czasie
- Pomagierzy Mrocznego Kosiarza
- Towarzysze Senatora
Osobiście jestem za nazwą Jimmiego. Jest dokładnie taka, o jakiej mówiła Eris.  Uznajmy, że na razie rozpatrujemy te trzy propozycje, bo jak wiadomo czasu jest coraz mniej. Podmieniłem już ankietę. Teraz wybieramy naszą nazwę. Co do pomysłu z demokratycznym wyborem... spoko, możemy tak zrobić. Wiem, że trochę się rządzę... no ale musimy podjąć kroki stanowcze i szybkie.
Śr, 5 mar 2014, 11:49 |
|
 |
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2007, 20:28 Posty: 316 Lokalizacja: Londyn
|
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
|
Śr, 5 mar 2014, 16:03 |
|
 |
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1642 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Dobra, godło to jest to na białym, a pole to to czarne tło, tak? No to herb dobry. Naprawdę dobry.
(Hint: godło to wizerunek na herbie, np. orzeł, a pole to tło)
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Śr, 5 mar 2014, 17:04 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
|
Herb dobry. Naprawdę dobry. Estetyczny i pasuje do nazwy. Lepiej godło wygląda na czarnym polu, niż na białym.
|
Śr, 5 mar 2014, 17:09 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
A ja niestety muszę powiedzieć, że w tym herbie nie pasuje mi styl czcionki nazwy. Trochę jakby za prosta i ogólnie mimo tego, że jest estetyczny, to coś przeszkadza mi w tym herbie. Nie wiem, ale według mnie on powinien mieć więcej takich bajerów i trochę, aby miał jakieś rysunkowe rzeczy. A mógłbyś zrobić jakiś inny lub dopracować? Wtedy zobaczymy jak to będzie wyglądać i jeszcze poczekajmy na twórczość Adama. I oczywiście musimy podjąć decyzję co będzie naszym godłem. Ale się trochę pospieszmy, bo już jutro stajemy przed wyzwaniem i musimy zagęścić ruchy.
|
Śr, 5 mar 2014, 18:48 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
|
Nazwę już mamy. Teraz został nam tylko wybór obrazka do działu i godło. Musimy przyśpieszyć, bo nie zdążymy.
|
Śr, 5 mar 2014, 19:21 |
|
 |
olexo2
DZIKI WCIONSZ
|
Ładne godło Jimmy. Bardzo mi się podoba mi się. Ładniejsza jest dla mnie wersja z czarnymi brzegami  .
_________________ Zwycięzca Dreams of Paradise, Potwornego Mundialu 3 i zdobywca 5 miejsca w MMS2 pondering drzwi stalowe Moderuje kolorem takim jak jest normalnie tekst w postach pisany
|
Śr, 5 mar 2014, 19:28 |
|
|