|
|
Teraz jest Pt, 2 maja 2025, 19:36
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
 Komiks
No dobra, więc naszym kolejnym zadaniem jest komiks. Hmm... macie jakieś propozycje, jakbyśmy to mogli zrobić?
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pn, 7 kwi 2014, 19:34 |
|
 |
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2007, 20:28 Posty: 316 Lokalizacja: Londyn
Naklejki: 3
|
 Re: Komiks
Komiks można zrobić w postaci takiego humorystycznego paska. Moim zdaniem to idealne zadanie, aby wdrożyć w życie "na czasie", tak więc proponuję jakiś krótki paradox, albo coś w ten deseń.
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
|
Pn, 7 kwi 2014, 19:46 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
Nie no, Twój pomysł bardzo mi się podoba. Humorystyczny pasek... świetnie. A jakie postacie wstawimy? W związku z tym, że jesteśmy na forum Reksia proponowałbym Reksia i Kretesa, a paradoks by może pasował do Komandora, który i tak zrzędzi, a przecież zrobił jeden paradoks. Paradoks Babcia, czyż nie? Zasadnicze pytanie: co wy na to?
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pn, 7 kwi 2014, 19:50 |
|
 |
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
|
Myślę, że można coś oryginalniejszego, niż paradox babcia wymyślić, bo ten temat został już wyczerpany w RiKN :/ Można zrobić jakąś parodię, albo... WIEM! Pamiętacie okres czekania na RiKN? Można zrobić krótki komiks, co się jeszcze tam stało, np. przybywają Reksio i Kretes z przyszłości, jakiś mały dialog i sofają się zostawiając bohaterów w punkcie wyjścia. Co wy na to?
|
Wt, 8 kwi 2014, 07:02 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Uważam, że to bardzo dobry pomysł. Ale czy jedna osoba będzie przewyższać czy obydwie będą głównymi bohaterami? A i jeszcze jedna kwestia: kto zabierze się za scenariusz? Ja jeżeli chodzi o humor to trochę nie mam smykałki, ale jeśli będzie okazja to mogę coś tam naskrobać, aby potem można będzie zrobić komiks.
|
Wt, 8 kwi 2014, 17:02 |
|
 |
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
|
Mój humor jest bardziej suchy niż pięty Cejrowskiego, ale mogę trochę skorygować scenariusz.
|
Wt, 8 kwi 2014, 17:39 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
No dobrze, wspólnie z Jimmim, który to skorygował, mamy już gotowy scenariusz. Oto on. I Przy torach K: Ech czekamy i czekamy... Kiedy ci scenarzyści się pojawią? To zaczyna być nudne. R: ale herbatka dobra wrsię ale herbatka dobra? K: I tak nie mamy nic lepszego do roboty...
II Przy warsztacie K: O Matku! Co się tu wyrabia? KK: Eee cześć ja, to ja. RR: Hau! R: ale herbatka dobra ale herbatka dobra trru ale herbatka dobra?
III W Wehikule KK: Jesteśmy wami z hmm... przyszłości. K: O matku! A zabierzecie nas do domu? Reksiu! Jesteśmy uratowani! I to bez pomocy scenarzystów! RR: Rrroczywiście! Rrrrzymajcie rrię rrrocno!
IV Prehistoria / Renesans (do wyboru) K: To chyba nie są nasze czasy Reksiu... *Ci z przyszłości znikają w wirze czasowym, śmiejąc się i ramka na koniec "Zabawnego, spóźnionego Prima Aprilis!"
KK - to Kretes z Przyszłości, a RR to Reksio z przyszłości. Jimmi zajmie się ramkami II i III. Ja wezmę I, Api IV. Pamiętajcie, że wielkość klatki to 800x600px To chyba wszystko, co chciałem powiedzieć.
|
Wt, 8 kwi 2014, 20:31 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Oto zrobione i sklejone klatki komiksu.  
|
Śr, 9 kwi 2014, 18:21 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|