|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 01:03
|
Autor |
Wiadomość |
Pat36
Starszy Norman
Dołączył(a): Cz, 6 mar 2008, 18:02 Posty: 411 Lokalizacja: Tarnów
|
Tygodnik "Kaczor Donald"
Tutaj gadamy o tygodniku "kaczor Donald"
Podoba wam się?Mi tak
Fajny jest prezent który jest teraz giwera do podsłuchu.
_________________ ...
|
Cz, 13 lis 2008, 14:44 |
|
|
lukin
Bywalec Nory
|
Fajny,fajny.Prezenty szczególnie...Prezenty zawsze są dobre,na prima aprilis,czy na śmingus dyngus,albo laserowy mieczXD
_________________ Smutno na forum...
|
Cz, 13 lis 2008, 18:49 |
|
|
Bender
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 16 lut 2008, 10:07 Posty: 135 Lokalizacja: się biorą dzieci?
|
_________________Byłem Wielki Fan Reksia.
|
Cz, 13 lis 2008, 19:01 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Prezenty to mnie nie za bardzo cieszą! Ale bardzo lubię komiksy o kaczorze donaldzie i jego rodzinie...
Tylko z powodu strasznie dużej ilości autorów tych komiksów, są pewne niejasności...
Chętnie przeczytałbym jakąś książkę w której jest powiedzmy 1000 stron komiksów i wszystkie są ze sobą połączone [albo jest jeden w rozdziałach, ale z dużą ilością wątków] i mają jednego autora...
Tygodnik fajny... Chociaż nie kupuję regularnie, ale przeczytałem co najmniej 50 numerów...
Fajne są też giganty...
|
Cz, 13 lis 2008, 19:10 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 31 lip 2008, 08:42 Posty: 519 Lokalizacja: Gabinet Serpentusa Snake
|
Uwielbiam ten tygodnik
Najbardziej lubię czytać komiksy i prezenty
Co tu mówić...
Od dwóch , tfu trzech lat żadnego numeru nie przepuściłem.
_________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo
|
Cz, 13 lis 2008, 19:20 |
|
|
Lone Star
Lider Podziemia
Dołączył(a): Wt, 30 maja 2006, 16:40 Posty: 1026 Lokalizacja: Lublin
|
Prezenty, nie żartujcie panowie. Nie macie już chyba po 6 lat Ja zbieram SAME komiksy gadżety przy pierwszej lepszej okazji lądują u panów śmieciarzy. Mam nawet stronę o której chyba parę razy wspominałem www.sknerus.pdg.pl Cała poświęcona jest Sknerusowi, znajdziecie tam opisy, niedługo galerię itp. Co do komiksów bardzo lubię czytać te Dona Rosy (jeden z nowszych rysowników oddający hołd Barksowi) i Carla Barksa (tzw. Ojciec Kaczek) stworzył takie postaci jak Sknerus, Bracie Be itp.. jeśli chcecie więcej się o nich dowiedzieć zapraszam na takie strony jak forum www.disneypolska.pl (jestem tam pod takim samym loginem jak tu) www.carlbarks.pl (strona kolegi z forum Disney-Polska o Carlu Barksie)
oraz www.donrosa.cba.pl (strona o Donie autorstwa kolegi z Disney-Polski)
Jest też strona wielkiego znawcy komiksów, mojego kumpla WDCManiaka www.wdc.cba.pl na której znajdziecie ciekawe komiksy klasycznych autorów w formacie CBR.
_________________Pozdrawiam, Lone Star
|
Cz, 13 lis 2008, 22:25 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Z Kaczora dawno już wyrosłem...
Ale wciąż kupuję Giganty, MegaGigi i Mamuty, które są bardziej dla młodzieży, niż dla dzieci.
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
So, 31 paź 2009, 14:44 |
|
|
Lone Star
Lider Podziemia
Dołączył(a): Wt, 30 maja 2006, 16:40 Posty: 1026 Lokalizacja: Lublin
|
Fakt, w kaczorze głównie mamy miejsce z komiksami przeciętnych rysowników, aczkolwiek polemizował będę z tym że "Z Kaczora dawno już wyrosłem... ". Najpierw przeczytaj klasyczne komiksy Barksa, Vicara, Rosy, Gottfredsona, czy Al'a Taliaferro, których ostatnimi czasy w "Kaczorze" coraz więcej.
_________________Pozdrawiam, Lone Star
|
So, 31 paź 2009, 16:02 |
|
|
Buizel
Starszy Norman
|
Moja ulubiona postać z kaczora donalda to Sknerus MckKwacz,ponieważ jest niezwykłym skapiradłem i jest...śmieszny.
_________________ Odchodzę bardzo mi przykro ,ale to prawda ! Bywajcie fani Reksia !
Pozdro.
Buizel
|
Wt, 1 gru 2009, 17:10 |
|
|
mumionek
Bywalec Nory
Dołączył(a): Pn, 19 paź 2009, 13:07 Posty: 70 Lokalizacja: z nie tej ziemi
|
ja zbieram nie lubie prezentów i jeszcze mega giga i gigant mamut
_________________ Po arturrosie zaraz imprezke użądze.
|
Pt, 4 gru 2009, 16:10 |
|
|
Buizel
Starszy Norman
|
O tak giganty są super !!!
_________________ Odchodzę bardzo mi przykro ,ale to prawda ! Bywajcie fani Reksia !
Pozdro.
Buizel
|
Pt, 4 gru 2009, 16:12 |
|
|
WDCmaniak
Się Odezwał
Dołączył(a): Cz, 11 lut 2010, 16:17 Posty: 4 Lokalizacja: Smródź
|
Witam serdecznie.
Tudzież jak wolicie,
Dzień dobry wieczór państwu.
Po pierwsze wyrażam w tym poście moje najszczersze ucałowania dla Lone Stara za post wyżej. Więcej uczuć nie będę okazywać, bo możecie to uznać za niesmaczne.
Po drugie, szanowni państwo, chciałbym poznać Wasze opinie na temat porównania kaczórów do żywych organizmów ludzkich - czy to ma sens, czy jest to kompletna bujda, obłuda, stara gwardia, układ etc. ?
Po drugie drugie, w jakim stopniu wydaje się Wam, drodzy forowicze, ze artysci rysujacy komiksy sygnowane podpisem Walta Disneya (zapewne zaprojektowanym i kopiowanym przez Floyda Gottfredsona) sa profesjonalistami w swoim zawodzie, jak traktujecie takie komiksy w porownaniu z innymi produkcjami np. Marvela czy Dark Horse.
Pozdrawiam ciepło, liczę na aktywność w temacie, zapraszam, polecam,
z poważaniem,
student Międzynarodowej Akademii Donaldyzmu
WDCmaniak
|
Cz, 11 lut 2010, 16:37 |
|
|
Marta
Pogromczyni Wózka Widłowego
Naklejki: 2
|
Właściwie nie czytam innych komiksów, tylko te Disneya. Zaczęłam czytać niedawno, więc nie mam jeszcze ulubionych rysowników. IMO porównanie kaczek do ludzi jest bardzo dobrym pomysłem. Każdy ma swój charakter i wyszczególnione różne cechy charakteru, i to właśnie jest w nich fajne.
_________________Moderuję pomarańczowym.
Byłam M@rtusia 1995
|
Cz, 11 lut 2010, 16:48 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Kaczki są łatwo zauważalnym odzwierciedleniem ludzkich wad (Sknerus - skapstwo, Forsant i Kwakerfeller - oszuści i obłudnicy, Donald - lenistwo, Goguś - pycha).
Co do rysowników, to moimi ulubionym są : Cavazanno, Gervasio, Andersen, Rosa, Barks, Vicar i jeszcze kilku.
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Cz, 11 lut 2010, 18:38 |
|
|
markon
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 8 sie 2009, 13:31 Posty: 145 Lokalizacja: Miechów
|
Wcześniej kupowałem Kaczora Donalda ...
Teraz przeważnie czytam GIGANTY.
_________________Zająłem trzecie miejsce w konkursie graficznym z okazji Piątej Rocznicy Forum Reksia.
Zachęcam do czytania mojego komiksu.
|
Śr, 17 lut 2010, 19:32 |
|
|