|
|
Teraz jest So, 21 cze 2025, 03:13
|
Land Of Immortals - Rozgrywka
Autor |
Wiadomość |
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
 Re: Odjechane RPG - Rozgrywka
- A czy jest jakiś sposób by pozbyć się tej klątwy? Proszę powiedz, że tak!
Śr, 8 sie 2012, 17:35 |
|
 |
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
Moonlight Falls: Adam Landgraab:- Oczywiście!... że nie... Chociaż... Może i znalazłoby się coś. Musisz dostać się do pradawnego herosa - Serkulesa, który właśnie przebywa w sali spalonych żywcem... On zna jeden sposób na obejście każdej z klątw. Tylko jak się tam dostaniesz... - nie mam zielonego pojęcia. Większość osób, którym o tym mówłem chowała się do piwnicy i już z niej nie wyszła do końca swoich dni... Rób jak uważasz.Co by tu zrobić?a) Pytam nietypowego pana o coś, napisz o co. b) Dopytuję się jeszcze o Serkulesa. c) Robię coś innego, napisz co.
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Śr, 8 sie 2012, 17:44 |
|
 |
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2175 Lokalizacja: Koło komputera xD
|
e) Cóż, muszę użyć kamieniogrzmotacza...
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Śr, 8 sie 2012, 18:07 |
|
 |
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
|
C. Ridlak już się nie bał, nie czuł również ulgi z opuszczenia żołądka monstrum ani radości z odzyskania Kajtka. Był upaprany sokami trawiennymi, Kajtek nie zwrócił mu piły, walczył z armią zombie, uprowadzono go na piętro 666, zostawił wiadomość dla Władcy Piekieł i na koniec ten toaletowy przydupas jeszcze się trzyma po ataku łaskotek. Nie był zirytowany. Był wściekły. Po raz pierwszy w życiu jego umiejętności okazały się niewystarczające do wyjścia z klasą z każdej sytuacji. Powoli zaczynał podejrzewać, że jego przeciwnik jest zbyt mocny, by go załatwić bronią konwencjonalną. To nie fair. Dotychczas on miał to stanowisko. Miał już dość tej walki. Użył tajemnej techniki KraKwate. KraKwate w przeciwieństwie do oryginalnego KraKate nie polegało na rozbijaniu dłonią stosu cegiełek. O nie. KraKwate, magiczna technika wynaleziona przez dziadka Ridlaka, polegała na chwilowym ,,oszukiwaniu" rzeczywistości: wmawiał rzeczywistości, że sytuacja jest inna, niż jest. I dopóki nie tracił koncentracji, tak długo skały mogły latać, grawitacja działać do góry, a czas się zatrzymywać, chociaż ten ostatni przykład był zbyt trudny nawet dla seniora Ununhexa - to przez to zamarzł w czasie i do dzisiaj przed domem rodowym Ununhexów stoi żywy posąg. Ridlak nie posunął się jeszcze nawet w połowie tak daleko, ale powinno wystarczyć. -No to do widzenia! - zawołał do Toilet Monstera, gdy ten, rycząc, spadł na niższe piętro. Dziura w podłodze utrzymała się jeszcze przez parę sekund, po czym znikła. Ridlak z zadowoleniem pokiwał głową, chociaż czuł już migrenę - warto było. Potrzebował aspiryny i szybkiej ucieczki z tego powalonego miejsca. Podbiegł do windy z Kajtkiem i sprawdził jej sprawność.
_________________ Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. 
|
Śr, 8 sie 2012, 18:13 |
|
 |
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2175 Lokalizacja: Koło komputera xD
|
Chciałbym jeszcze dodać, że przed zaatakowaniem Straszysława używam tęczowego niewiadomoczego jako osłony uniemożliwiającej wrogom odebranie mi HP (w czasie jednej walki).
Jakby co, proszę o połączenie.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Śr, 8 sie 2012, 18:32 |
|
 |
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
|
b) Dopytuję się jeszcze o Serkulesa.
Pytam się też, czy jest jeszcze ktoś kto mógłby mi pomóc...
Śr, 8 sie 2012, 18:48 |
|
 |
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
A) Szukam mapy jeżeli jednak jej nie znajdę proszę o dokładne wytłumaczenie mi gdzie jest ten młyn.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu. 
|
Śr, 8 sie 2012, 19:00 |
|
 |
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
A. Brixen bez namysłu uniósł pistolet, ustawił go tak, by muszka przesłaniała fragment skóry między oczami najbliższego pasażera, po czym pociągnął spust. Następnie zakręcił korbką i przygotował się do następnego strzału. -Jak jeszcze raz zapyta mnie któryś o jakiś przeklęty bagaż, to zrobię mu to samo, co tamtemu!
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Śr, 8 sie 2012, 19:55 |
|
 |
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1642 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Zamierzam pójść do Dowcipnisia, ale najpierw poszukam mojego przyjaciela, Pięć Twarzy (patrz: mój OPIS POSTACI), żeby poprosić go o radę.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Śr, 8 sie 2012, 20:40 |
|
 |
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
|
Moonlight Falls: Adam Landgraab:- Nie ma innego sposobu. To znaczy... Może jest, ale ja bynajmniej go nie znam. Chcesz więcej informacji o Serkulesie, tak? No cóż. Nigdy nie byłem dobry z mitologii, ale prawdopodobnie jakiś gość z tułowiem słonia zawarł spisek z jego partnerką i Serkules jakimś tam magicznym sposobem znalazł się w Sali Spalonych Żywcem [ W skrócie SPŻ ]. Nie mam zielonego pojęcia dokładnie jak to się stało, ale wiem, że się stało. Aby dostać się do SPŻ będziesz musiał kopnąć w kalendarz w pewnym właśnie palącym się mieszkaniu. Nie wiem też w jaki sposób to działa i jak dzięki temu się tam dostaniesz, ale wiem że się dostaniesz.
Co by tu zrobić?
a) Chwalę rozmówcę za niezwykle zawiłą opowieść i idę spać, czekając na klauny. b) Szukam właśnie palącego się mieszkania i usiłuję znaleźć w nim kalendarz, by czynić swą powinność. c) Robię coś innego, napisz co. Tymczasem w Polsce: dawid6:Nagle cała akcja zostaje wstrzymana. Przenosisz się właśnie do miejsca, gdzie siedzi jakiś gość przy komputerze. Wygląda na to, że właśnie pisze kolejnego posta w RPG. Spogląda na to co napisałeś i delikatnie drapie się po głowie. Widzisz w jego oczach duży czerwony napis " ERROR ". - Emmm... To tak: Nie możesz decydować o tym, co jest w magicznym prezencie. Wszędzie są gdzieś haczyki to będą i tu. - Wiedziałem... Było zbyt pięknie. - Masz teraz możliwość zdecydowania czy ponawiasz swoją akcję i wracasz do atakowania Straszysława kamioniogrzmotem czy najzupełniej w życiu robisz coś innego. Oczywiście po decyzji pojawisz się w tym miejscu, skąd tu przybyłeś. Czyli trzymając się na linie, widząc, że Straszysław czai się przy oknie.
Co by tu zrobić?
a) Mówię gościowi, że nadal atakuję Straszysława kamieniogrzmotem. b) Mówię gościowi, że czekam aż Straszysław zrobi ze mnie pieczeń z koguta. c) Mówię gościowi, że otwieram prezent, mając nadzieję, że znajdę coś, co mogłoby mi w tym przypadku pomóc. d) Mówię gościowi, że skaczę, mając nadzieję, że się nie połamię. e) Mówię gościowi, że robię coś innego, napisz co. Brixen:Jakie jest twoje zdziwienie, gdy rana na ciele zaatakowanego pasażera właśnie zniknęła. Wygląda na to, że nie ma nawet po niej śladu. Chwilę po tym niecodziennym zdarzeniu słyszysz dziwny krzyk, który powala cię na ziemię. Dookoła ta sama sytuacja - Pasażerowie stoją przy tobie i zadają to same pytanie... i to tak jak wcześniej - jednogłośnie. Zastanawiasz się chwilę jakim prawem jeszcze nie zmęczyli się powtarzając to samo zdanie, a poniekąd pytanie. Robią to już przez jakąś dobrą godzinę i nie wygląda na to, by chcieli szybko przestać.
Co by tu zrobić?
a) Odpowiadam, że nie widziałem bagażu. Napisz jak. b) Odpowiadam coś innego, napisz co. c) Ze zdenerwowaniem myślę o zabawie z pistoletem i strzelam w pasażerów gdzie tylko popadnie. d) Robię coś innego, napisz co.Tymczasem w Państwie Podziemnym: Ż. Art:Twojego przyjaciela niestety nie ma w domu. Decydujesz się więc iść do Dowcipnisia. Pytasz pierwszego napotkanego przechodnia o adres. W końcu dochodzisz do gigantycznego wręcz drapacza chmur. To właśnie prawdopodobnie miejsce w którym urzęduje Dowcipniś. Przy stalowych bądź jakiś innych szarych drzwiach stoją dwaj strażnicy i pytają cię o kod dostępu.
Co by tu zrobić?
a) Pytam strażników o coś, napisz o co. b) Podaje hasło, może uda mi się zgadnąć. Napisz jakie. c) Postanawiam poszukać przyjaciela po mieście. d) Robię coś innego, napisz co. Australia :
Patryk: Nie znajdujesz niestety nic z wyjątkiem kartki papieru... podartej kartki papieru, która najzupełniej w życiu leżała sobie w koszu. Postanawiasz popytać gościa od reklamy o drogę, dzięki której mógłbyś dostać się do okolic starego młynu. - Tak... Tak.... No może i bym mógł panu powiedzieć gdzie to się znajduje. Zacznijmy od tego, że jest to daleko. Baaaaaaaaardzo daleko. Kilka godzin na nogach. Nie jest to jednak takie proste. Wódz klanu przybywa tam co drugą noc i to właśnie wtedy gdy jest ciemno. Droga jest też dosyć niebezpieczna. Pełna psów Bingo i zmutowanych Kokoali. Musi pan iść na zachód od tego budynku i kierować się cały czas prosto, aż dotrze pan do bramy kaktusowej. Dowie pan się o co chodzi jak ją pan zobaczy.
Co by tu zrobić?
a) Idę po samochód i szukam starego młynu. b) Zaopatrzam się w coś ciekawego, czym mógłbym ewentualnie pokonać zupełnie przypadkowo spotkane indywidua. c) Pytam jeszcze o coś, napisz o co. d) Robię coś innego ( napisz co dokładnie. ) Magix: Ridlak Ununhex:Pozbywając się przepotwornego toaletogłowego potwora (Bynajmniej na chwilę), udało ci się wyjść z opresji! +20 Exp! Twoje doświadczenie wynosi teraz 39/150 Exp. Zapisz to sobie tam gdzie zawsze.
Przepotworny toaletogłowy potwór od teraz straszy na piętrze 664. Winda działa. Jak zawsze zresztą. Wchodzisz do niej z nadzieją, że tym razem nie spotkasz tam Starego Dziada, który zaprosił cię na piętro 666. Niestety... Nadzieja matką głupich. W środku stoi Dziad i demonicznie się śmieje. Najprawdopodobniej z ciebie. Chociaż wcale nie zdziwiłbyś się, gdyby śmiał się z siebie. W końcu to psychiatryk. Co by tu zrobić?a) Atakuję go za wszystkie moje męczarnie. b) Pytam Starego dziada co zrobił z moim kolegą i dlaczego go jeszcze nie spotkałem. c) Pytam Starego dziada dlaczego się dziwnie śmieje i z kogo. d) Pytam Starego dziada o coś, napisz o co. e) Robię coś innego, napisz co.
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Cz, 9 sie 2012, 09:42 |
|
 |
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
C)Buduję sobie jakąś broń która mogła by odstraszyć przeciwników. Gdy już ją zrobię postanawiam jechać za wskazówkami kreta.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu. 
|
Cz, 9 sie 2012, 10:29 |
|
 |
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
- Panie, ale ja potrzebuję tego prądu natychmiast! Inni przeżyją, ale ja tu mam potężny problem, bo jakieś ptaki mnie zaatakowały i muszę sprawdzić co to jest. Jak już wam nie chce się przyjeżdżać to dajcie mi numer do jakiegoś myśliwego czy coś, potrzebna mi pomoc!
|
Cz, 9 sie 2012, 10:55 |
|
 |
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
D. -Nothing to do here -mruknął Brixen, po czym najdyskretniej, jak tylko mógł, wycofał się do miejsca, w którym spadł tutaj, po czym modląc się, żeby nić w jego pistolecie była dość długa, żeby sięgnąć do drzwi i dość mocna, by go utrzymać ("Módlmy się! Żeby nitka w moim pistolecie okazała się dość długa i mocna racz sprawić Panie! Amen!") , wycelował i strzelił w majaczący wysoko nad nim mały prostokącik, po czym mocno chwycił broń i zaczął kręcić korbką.
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Cz, 9 sie 2012, 11:16 |
|
 |
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
|
B i C. -No dobra, przyznaję, to była bardzo wredna, męcząca próba. Podobnie jak ty. Co zrobiliście z moim kumplem i z czego się tak brechtasz?!
_________________ Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. 
|
Cz, 9 sie 2012, 11:40 |
|
 |
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1642 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
C.
Gdzie on może być?
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Cz, 9 sie 2012, 12:09 |
|
|