|
|
Teraz jest 21 sty 2021 05:10
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Jak mogła by wyglądać inna wersja SHiKN?
Autor |
Wiadomość |
Loki
Roz-kreca się
Dołączył(a): 30 lip 2020 13:02 Posty: 15 Lokalizacja: Międzylesie
|
 Jak mogła by wyglądać inna wersja SHiKN?
W tym temacie zastanawiamy się nad tym jak mogła by wyglądać inna wersja SHiKN jakakolwiek
np: SHiSP Ciajmada Pies Reksio rozbija się u Wybrzeży Wyspy Skarbów gdzie napotyka (na plaży) kopiec Kreta Kretesa Dzielny kretuch jest kolekcjonerem butelek z mapami do skarbu, Reksio jak to zwykle jest ciekaw co to znaczy i robi aferę nieznajomemu żeby znalazł jakiegoś tłumacza zamiast normalnie zadzwonić po pogotowie oceaniczne, to on się w przygody pcha pokorny kret udziela pomocy kundlowi, lecz wpierw będzie musiał się przeprawić przez rzekę
segment 1 - rzeka (brak tablic, normalne wyjście) wrogowie: topielce wysadzajki: tematyka kokosowa segment 2 - ocean (zdobyć pełry) wrogowie: umarlaki, ala davy jones, ale kreci wysadzajki: tematyka owoce morza segment 3 - wulkan (poskładać tablicę - mapę wulkanu) wrogowie: magmokrety wysadzajki: tematyka geologiczna segment 4 - rozpadlina skarbów (znaleźć skarb) wrogowie: kościotrupy wysadzajki: tematyka serowa
pamiętajmy, że w PR nie ma przemocy, a więc mumionki powinny być już martwe.
|
01 sie 2020 18:57 |
|
 |
Picus
Norman
Dołączył(a): 09 cze 2019 23:31 Posty: 288 Lokalizacja: A co cie to obchodzi?
Naklejki: 0
|
 SHiSP/SHiU/SHiC/SHiWC/SHiKN/SHiTTW/SHiMS ∞
Bardzo fajna inicjatywa i pomysł! Czekam z niecierpliwością na twoje następne pomysły takie jak np. SHiU. Mogę nawet pomóc z realizacją graficzną tego pomysłu. Mam w tym takie doświadczenie że wcześniej zrobiłem fanowską szatę graficzną do Dzikiego Zachodu w SHiKN.
_________________Piszę poprawnie po polskuGTA San Andreas Player  72% ludzi twierdzi, że grafika jest najważniejsza, jeśli nie jesteś jednym z nich  - wklej to do swojego opisu.  беларускія каўбасы 
|
01 sie 2020 19:09 |
|
 |
Loki
Roz-kreca się
Dołączył(a): 30 lip 2020 13:02 Posty: 15 Lokalizacja: Międzylesie
|
 SHiSP/SHiU/SHiC/SHiWC/SHiKN/SHiTTW/SHiMS ∞
SHiU
segment 1: pod oceanem ziemia: czarna mumionki: plastikowe krety (nawiązanie do zanieczyszczenia pacyfiku, czyli wartość edukacyjna) wysadzajki: szklane butelki, sześciopak piwa tablice: brak, zamiast tablic jest po prostu wyjście w prawym górnym rogu
segment 2: kuran ziemia: taka jak na kuranie mumionki: te same co w RiU, ale skrecizowane wysadzajki: dynamit, paczka dynamitu tablice: brak, zamiast tablic jest po prostu wyjście w lewym górnym rogu poziomy to remake poziomów z RiU
segment 3: indor ziemia: taka jak na indorze mumionki: szkielety dwugłowych kretów wysadzajki: fiolka z miksturą, kocioł tablice: klucz tutaj ostatni albo pierwszy poziom mógłby być remakiem tego z murem, ale nie wiem po co, skoro klucz jest pod ziemią
segment 4: kurakis ziemia: pomarańczowa mumionki: czerwie, ale skrecizowane. wysadzajki: lebiodka z lontem, opakowanie z pizzą z lebiodką (tak naprawdę nie wysadza tylko pomniejsza i nikomu nie dzieję się krzywda) tablice: przepis na lebiodkę (po co skoro jest zamiast wysadzajek) a dzięki lebiodce to wiadomo co ruch oporu pomniejsza odkurzacz, potem odkurzacz odkurza kury i reszta jak w grze chyba
jeszcze miałem pomysł że Kretes odkopuje gwiezdne wrota na podwórku i te gwiezdne wrota są podzielone na 7 segmentów, tak jakby tablice i pod podwórkiem ziemia by była brązowa a wysadzajki to burak i worek buraków mumionki to nie wiem, może kretesy z równoległych wszechświatów (takie jakby widma)
|
04 sie 2020 14:19 |
|
 |
Newt Salamander
Norman
|
 Re: Jak mogła by wyglądać inna wersja SHiKN?
Segmenty do SHiC: 1.Piklibia 2.Bobror 3.Kraina Bajek 4.Magix 5.Kraina Kapelusznika (może)
|
04 sie 2020 17:00 |
|
 |
Newt Salamander
Norman
|
Segmenty do SHiWC: 1-Podwórko-Potrzeba znalezienia części do wechikułu czasu 2-Prehistoria-Stare kamienne tablice z współrzędnymi do Średniowiecza 3-Średniowiecze 1-Trzy części herbu Korybuta 4-Przyszłość-Odnalezienie sekretnych danych z podziemi ryżokitowców 5-Średniowiecze 2-Budowa helikoptera 6-Egipt-Znalezienie części mantry ibisa 7-???-???? a poza tym super pomysł 
|
04 sie 2020 17:50 |
|
 |
Newt Salamander
Norman
|
Kolory piasku: Piklibia-Jasnozielony Bobror-Ciemnobrązowy Kraina bajek-Fioletowy Magix-Czerwona
Podwórko-Jasnobrązowy Prehistoria-Ciemnozielony Średniowiecze 1-Czarny Przyszłość-Jasnoniebieski Średniowiecze 2-Beżowy Egipt-Żółty ???-Biały
Potwory:
Piklibia-Blaszane Krety Bobror-Krety że wścieklizną (słabe trochę) Kraina bajek-Żabie krety Magix-Drób chaosu
Podwórko-Węgorze Prehistoria-Podziemne dinożarły Średniowiecze 1-Kretołaki (Wilkołaki) Przyszłość-Krety policyjne Średniowiecze 2-Zbójnicy Krety Egipt-Mumionki ???-Krety czasowe(wiem że słabe xd)
|
04 sie 2020 19:19 |
|
 |
Newt Salamander
Norman
|
@Picus. Nie wiem czy większy sens miał by SHiTTW, ale RiMS to dobry pomysł. Poziomy RiMS 1-Podwórko -Ziemia:Biała (Śnieg) -Dynamit:kieszonkowe reaktory atomowe -Stwory: Złe Czarne krety (lepszego pomysłu nie mam) -Tablica-Części windy
2.Labirynt -Ziemia:Czarna -Dynamit:Dynamit -Stwory:Szkieletory -Tablica-Brak, przejście do Pocopane
3.Pocopane -Ziemia:Brązowa -Dynamit:Bataty -Stwory:Strażnicy -Tablica:Brak, przejście do burmistrza
4-Zsyp Ziemia-JaskrawoZielona Dynamit: Śmieci Stwory:Kwas Pragada w Formie kretów Tablica: Zdjęcia z czerwonej puszki w formie tablicy
5-Kraina szczurów Ziemia-Taka jak w Mu Dynamity-Bomby czasowe Stwory-Szczury Tablica-Brak-Poziom specialny-Trzeba dojść do króla i tak jak w sekcji RiWC, dwoma postaciami dojść do przejścia
Tak, wiem że pominąłem uwolnienie Reksia, ale niektóre wątki trzeba było nagiąć. Gdyby Aidem nie straciło licencji, to w sumie mogło by zrobić takie RiKwA2, i tam do każdej części pięć minigier (czyli z każdej sekcji można zrobić takie rozłożenie). Jeżeli się wtrąciłem z tematem to przepraszam, ale to tylko moje propozycje wyglądu poziomów.
|
05 sie 2020 07:25 |
|
 |
Reksio8000000000
Lider Podziemia
Naklejki: 2
|
Kiedyś miałem sen o tym, że to Kretes został uwięziony w Magicznej Pułapce Mocy pierwszy poziom to była zwykła brązowa ziemia drugi, bardziej mglisty i kolorowy, zarówno jak pagórki nad nim trzeci był biały a czwarty całkiem czarny, trzeba było dotrzeć do lustra co dziwne w całym tym epizodzie nie było ani dynamitu ani mumionków
dalszy przebieg RiC wyobrażam sobie tak: epizod 2 - Magix (mumionki=krety chaosu) (materiały wybuchowe o tematyce alchemii) epizod 3 - Piklibia (rycerze-krety-pionki to mumionki) (materiały wybuchowe o tematyce kostek do gry) epizod 4 - Bobror (wrogowie to krety-orkowie) (materiały wybuchowe o tematyce...pierścionków? że niby nawiązanie do władców pierścieni) epizod 5 - Kraina Bajek (piernikowe krety) (materiały wybuchowe o tematyce słodyczy) epizod 6 - Kraina Zegarów (tu znów brak mumionków tak jak w pierwszym epizodzie, raczej elementy logiczne i labiryntalne, tylko że trudniejsze niż w magicznej pułapce mocy)
_________________ Hoc heros noster est tolek boobie cum utique cognoscetis eum iam summa doluere mei semper feles, qui intelligit id quod est bene notum est princeps cohors bulla selectus verissima sit hic dominus vult quod ad suum pertinet amiculos
|
22 paź 2020 13:07 |
|
 |
Newt Salamander
Norman
|
Myślę, że niebyło tam ładunków i mumionków, bo tematyka tego etapu jest bardzo spokojna, i szkoda byłoby ją beszcześcić
|
22 paź 2020 17:43 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|