|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 02:03
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
reksio i powrót do przyszłości
Autor |
Wiadomość |
Shlafrok Holmes
Starszy Norman
Dołączył(a): Śr, 20 maja 2009, 17:41 Posty: 450 Lokalizacja: z londynu
|
reksio i powrót do przyszłości
wiem ze beznadziejne ale Rozdział 1 Tajemniczy gość. Pewnego dnia Reksio i Kretes spali sobie gdy koguty zagdakały -U matku już wyspać się nie można.-krzyknął zdenerwowany Kretes -Wychodźcie śpiochy musimy zrobić zebranie.-powiedział zdenerwowany Kornelek -No dobra już idziemy.-krzyknęli Reksio i Kretes jednocześnie Po kilku minutach całe podwórko zebrało się w tajnym miejscu spotkań (w kurniku) Kurnik był ten normalny na zewnątrz ale w środku był inny niż ktoś by pomyślał ściany były szare sufit był zniszczony i było ciemno jedyne światło to była świeca która stała na okrąglym stole Reksio zobaczył już KMH, Molly, Koguta Wynalazce i Kornelka -Dlaczego was tak długo nie było.-zapytała KMH -Weszliśmy do złego kurnika i...-zaczął Kretes ale potem już nic nie powiedział -Ojeju zadziobały Kretesa.-dokończył Reksio -Kto go zadziobał.-zapytała Molly -Andżelika a kto.-krzyknął kretes -Uczy się ale dobra przjdźmy do spraw więc Reksiu Kretesie macie tajemniczego gościa na naszym podwórku.-zagdakał kogut wynalazca I nagle z cienia wyszedł... -Nostradamus co ty tu robisz.-zahauczał reksio -Mam dla was misję ale najpierw musimy powrócić do przeszłości.-powiedział nostradamus -Tylko jak przecież wehikuł zniszczony a MU zatopione.-powiedział kretes -Ale ja wiem co musicie robić jutro pójdziecie na wysypisko powiecie do szefa wysypiska te hasło „DZISIAJ PADAĆ BĘDZIE DESZCZ” a on odpowie „A JUTRO NIE” i da wam klucz który wsadzicię w dziurkę od klucza ta dziurka będzie na samochodzie otworzycie samochód i klikniecie czerwony przycisk wtedy wyjdziecie i powiecie szefowi 2 hasło „PLUTONA ZDOBĘDZIESZ TYLKO Z PLUTONA” a on wam powie „A JA GO MAM” i da wam plutona wsadzicie go do komory i wejdziecie do auta znowu klikniecie czerwony guzik i ustawicie takie współrzędne 01.01.00 tam się spotkamy i wtedy zni... uratujemy świat -Eee dobra wysypisko, szef, deszcz, klucz, samochód, guzik, pluton, komora, guzik, współrzędne, i ty kapuje dobra no to żegnaj.-powiedział pożegnał Nostradamusa -Więc żegnajcie.-powiedział Nostradamus i odszedł -Nie wydaje wam się że Nostradamus dziwnie się zachowuje.-zapytał Reksio -Nie.-odpowiedziało całe podworko i wszyscy poszli spać Reksio tej nocy miał koszmary gdzie jest pojmany CZY NOSTARADAMUS TO NA PEWNO TEN NOSTRADAMUS! DLACZEGO REKSIO MA ZŁE PRZECZUCIA! I PO CO REKSIO I KRETES MAJĄ SIĘ PRZENOSIĆ W TAMTO MIEJSCE TEGO DOWIECIE SIĘ(ALBO NIE DOWIECIE)W NASTĘPNYM ODCINKU PT.TAJEMNICZE WYSYPISKO -Dlaczego wszystko jest takie tajemnicze.-zapytał Kretes JESZCZE SIĘ DOWIESZ MUHAHAHAHAHAHAHA. a komiks to można skasować bo go nie będę robił
_________________polecam robienie avatarów u AdaMaga jest w tym świetny
|
Pn, 24 sty 2011, 16:00 |
|
|
Frog98
Działacz Podziemia
Dołączył(a): Wt, 5 sty 2010, 18:57 Posty: 876 Lokalizacja: Z Nienacka
|
Re: reksio i powrót do przyszłości
Lepiej by było, gdybyś tak nie pisał, bo (przynajmniej mi) to mówi, że nie chce Ci się tego pisać, że i tak będzie głupie i nie będziesz pisać.... itp. Dlatego wstrzymam się od oceny, bo nie chcę tu widzieć prac od niechcenia, z masą błędów przystankowych. Tyle.
|
Pn, 24 sty 2011, 16:09 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Lepiej by było, gdybyś tak nie pisał, bo (przynajmniej mi) to mówi, że nie chce Ci się tego pisać, że i tak będzie głupie i nie będziesz pisać....
itp.
Dlatego wstrzymam się od oceny, bo nie chcę tu widzieć prac od niechcenia, z masą błędów przystankowych. Tyle.[/quote]
Wiesz Frog, zaprzeczasz sam sobie. To jest dobre opowiadanie, gdybyś nie powiedział tego o błędach, to wydałoby mi się, że w ogóle tego nie przeczytałeś. Jakby było od niechcenia to byłoby coś typu: Przyjechał do kurnika nostradamus. -Cześć -Cześć -Powiem wam coś. i tak dalej. A argument "masa błędów", to jest ocena.
Co do opowiadania:
Fabuła dobra, ciekawa. Jest intryga o co z tym Nostradamusem chodzi, naprawdę mnie zaciekawiło. Faktycznie dużo błędów, nigdy nie ma pytajnika, przy pytaniu. Gdzieśtam było i po przecinku. A czasem tego przecinka brak. Ortografia dobra. Myślę, że należy się 6/10.
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
Pn, 24 sty 2011, 17:16 |
|
|
Frog98
Działacz Podziemia
|
No wiesz, chodzi mi o jego niską samoocenę, pasuje?
|
Pn, 24 sty 2011, 17:17 |
|
|
Shlafrok Holmes
Starszy Norman
Dołączył(a): Śr, 20 maja 2009, 17:41 Posty: 450 Lokalizacja: z londynu
|
chłopaki nie kłócić się chodzi o to że ludzie zawsze mówią że źle piszę więc tak napisałem ale naprawdę lubię robić opowiadania i jutro postaram się o lepszą ortografię
_________________polecam robienie avatarów u AdaMaga jest w tym świetny
|
Pn, 24 sty 2011, 18:47 |
|
|
Frog98
Działacz Podziemia
|
I interpunkcję.
Bardzo by się przydała.