|
|
Teraz jest Pt, 20 cze 2025, 12:12
|
Dalszych wieści ciąg dalszy
Autor |
Wiadomość |
Sir Ser
Pogromca Smoków
Naklejki: 0
|
 Dalszych wieści ciąg dalszy
Po otwarciu bramy wszystko wydawało się pozornie wyglądać tak jak było to w przypadku pierwszej kryjówki. Pozory jak wiadomo... mylą... i to znacznie. Wystarczyło kilka kroków by sprawdzić co tym razem zafundował nam kret bez twarzy.
Jak dotąd słoneczna pagórkowa kraina zamieniła się w mroczną przestrzeń pełną ciemności i jak zapewne zauważyliście... Czegoś znacznie większego niż da się to opisać. Obawiam się że nigdzie nie widać też drzwi ani żadnego innego kawałka papieru zostawionego nam przez Dzielnego Psa Reksia.
Prawdopodobnie właśnie trafiliśmy w ślepą uliczkę.
Macie może jakieś propozycje co dalej?
|
Pt, 26 lip 2013, 16:16 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
 Re: Dalszych wieści ciąg dalszy
Macie broń? Może ona oświetli wam drogę, bo tam jest jakby coś, jakaś dziura, albo nora. Musicie tam przejść.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pt, 26 lip 2013, 16:31 |
|
 |
Sir Ser
Pogromca Smoków
|
Okazało się że nie jest to ani dziura, ani nora... Był to tylko kamienny wilk w jakiejś kałużowej skórze.

Jak na kamiennego wilka w jakiejś kałużowej skórze, był całkiem wygadany.Wilk: Zgaduję że przyszliście mnie uwolnić, czyż nie? Nawet jeśli nie to i tak musicie to zrobić. Nie poradzicie sobie beze mnie. Wiem gdzie znajduje się kartka którą zrzucił tu pies ze smoka. Ale wam nie powiem jeśli mnie nie uwolnicie. Nie powiem wam też jak odkryć drzwi. To już od was zależy co zrobicie i jak to zrobicie. Na wypadek wszelki dam wam podpowiedź.Jeśli chcecie uwolnić kamiennego wilka Poświęcić będziecie musieli na to chwil kilka Zapach pięknych dań z jagód jest kluczem na pokusę Ale żeby wrócić do pierwotnej postaci, poczuć osiem takich muszę Nie akceptuję dwóch dań od jednego kucharza Bo co za dużo to nie zdrowo i okazję na wymioty mi stwarza. Ehh... Mam nadzieję, że wzięliście ze sobą mikrofalówki albo coś do pieczenia?
|
Pt, 26 lip 2013, 17:07 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
Proszę, oto pierogi z jagodami. Smakują i pachną pysznie. Prosto od szefa kuchni Crettiego.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pt, 26 lip 2013, 17:27 |
|
 |
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
|
No, wreszcie udało się wstawić... http://imageshack.us/photo/my-images/822/jii5.png/Tort jagodowy. Przy moim talencie kulinarnym raczej nie będzie jadalny, ale smacznego  !
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Pt, 26 lip 2013, 17:43 |
|
 |
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Oto Ciasto z Jagodami, proszę  :
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
Pt, 26 lip 2013, 18:57 |
|
 |
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2007, 20:28 Posty: 316 Lokalizacja: Londyn
Naklejki: 3
|
 Oto lody jagodowe z jagodami o smaku jagodowym z jagodami. Posypki i polewy nie miałem w domu 
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
|
Pt, 26 lip 2013, 20:18 |
|
 |
Nika
Projektantka Mostów
Dołączył(a): N, 28 sie 2011, 20:11 Posty: 307 Lokalizacja: W kapeluszu. Chyba.
Naklejki: 3
|
A oto koktajl jagodowy.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
_________________ To właśnie jest kolor mojej magicznej aury. Pamiętaj, że po niej zawsze przychodzi czas na zaklęcie. Nie no, to już 2019, a ja dalej czekam na CoS2!
Zzz... Reksie... Zzz... Więcej Reksiów...
|
Pt, 26 lip 2013, 20:30 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Ech, no dobra, ostatni raz. Proszę o usunięcie tamtych postów. http://img9.imageshack.us/img9/1910/mwhv.png
|
So, 27 lip 2013, 06:56 |
|
 |
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
So, 27 lip 2013, 10:22 |
|
 |
Sir Ser
Pogromca Smoków
|
Po spędzonej nocy w tym miejscu wreszcie udało się nam skompletować 8 dań, a co za tym idzie... przerwać urok rzucony na wilka.Wilk: Zanim przejdę do formalności, chciałbym ocenić przygotowane przez was dania. Wyglądają całkiem ciekawie i myślę że będzie to konieczne.
Pierogi z poziomkami: Nie wyglądają jak pierogi z poziomkami, ale wierzę po smaku że nimi są. Mam tylko nadzieję że nie nabrałem się na jakąś pseudo podróbę. 6/10
Tort jagodowy: Smakuje bardziej jak tort i jagody są umieszczone na nim raczej tylko i wyłącznie dla dekoracji, co nie zmienia faktu że jest smaczny. 5/10
Ciasto z jagodami: Widać że sam go nie robiłeś, widziałem takie w sklepie kiedy jeszcze potrafiłem chodzić. Nie zmienia to jednak faktu że smak jest prawie że idealny. 6/10
Lody Jagodowe: Delikatesy z wyższej półki jak widzę. Smak porównywalny do ambrozji. 9/10.
Koktajl Jagodowy: Nie jest to wprawdzie danie, ale przecież musiałem to wszystko czymś popić. Smak prawie że idealny. 8/10.
Babeczka z jagodami: Więcej babeczki, która przypomina swoim kształtem mały samochód. Mam nadzieję, że w środku jest więcej jagód od tych widocznych na górze. 5/10
Sernik z jagodami: Sernik i jagody... Doprawdy ciekawe połączenie. Szkoda tylko że więcej jest właśnie sernika. 5/10
Konfitura jagodowa: Przez pewien czas zastanawiałem się co faktycznie mam zjeść... Słoik czy jego zawartość.. W ostateczności padło na zawartość, która była całkiem znośna. 6/10.
Pora przejść do sedna.
Widziałem kartkę, która spadła tu z nieba. Wziął ją ten duży stwór wynajęty przez kreta bez twarzy i ukrył ją pod widocznym w oddali drzewem jagodowym. Bezpośrednie starcie z bestią jest raczej niewykonalne i z góry skazuje was na porażkę. Dlatego mam pewien plan.

Ten oto zwój przedstawia mapę podziemnych tuneli prowadzących od sadzawki, w której tkwiłem, aż do okolic znajdujących się pod jagodowym drzewem. Myślę że właśnie tam znajdziecie fragment kartki, który tak zawzięcie i zaciekle poszukujecie.Cóż.. Mam nadzieję, że ktoś z was ma jakieś doświadczenia w zwiedzaniu podziemnych tuneli?
|
So, 27 lip 2013, 11:56 |
|
 |
Czarnoksieznik
|
Oto droga przez labirynt. http://imageshack.us/f/59/ltl.png/Wiem, żesłaba jakość, ale tak się rysuje ołówkiem w paincie.
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
So, 27 lip 2013, 12:09 |
|
 |
Sir Ser
Pogromca Smoków
|
Brama jak dowiedzieliśmy się od wilka znajduje się w okolicach drzewa. Pozostała tylko kwestia przeprawy wszystkich członków załogi przez tunel.
Jest jednak jeden problem. Nie mamy niczego co mogłoby w jakiś sposób oświetlić nam drogę, więc kolejny raz zmuszony jestem liczyć na waszą pomoc... Dzielni Rycerze. Myślę że potrzeba będzie czegoś co będzie wystarczające dla przynajmniej setki osób. Pojedyncze źródła światła raczej odpadają.
|
So, 27 lip 2013, 12:45 |
|
 |
Czarnoksieznik
|
Dwa, może trzy takie oto robociki oświetlające powinny wystarczyć: http://imageshack.us/f/842/jbt8.png/Pierwszy robot powinien jechać na przedzie kolumny, drugi - mniej więcej w środku, a trzeci - na końcu. Robot ma zamontowane dwa olbrzymie reflektory, dwie gąsienice do poruszania się po trudnym terenie, głowę z dwiema kamerami i układami logicznymi oraz akumulator, starczający na godzinę pracy. Może być?
|
So, 27 lip 2013, 13:05 |
|
 |
Sir Ser
Pogromca Smoków
|
Myślę że wystarczy.
Transport załogi przewidujemy do dwóch godzin.
|
So, 27 lip 2013, 13:40 |
|
|