|
|
Teraz jest N, 10 lis 2024, 20:48
|
Autor |
Wiadomość |
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Re: Centrum Pomocy
Czyżby kolejny błąd? Gram sobie ostatnio w tę grę, aktualnie jestem w trakcie epizodu IV. Miałem za zadanie zbadać zdobyte z czerwonej puszki w kształcie serca zdjęcia, także wszystkie je dokładnie obejrzałem i zaznaczyłem niepokojące detale. Niestety, kiedy próbuję wyjść z domu Alfreda Kretes tylko kręci głową i odmawia posłuszeństwa. Warto dodać, iż fotografie badałem w losowej kolejności, często skacząc między nimi. Jestem już raczej pewien, że jest to błąd, zapewne polegający właśnie na niepoprawnej kolejności działania, chociaż mogę się mylić. Oprócz tego, w notesie mam już zadania, które zwykle otrzymujemy po przebadaniu zdjęć. Dlatego pytam: jak myślicie, czym jest spowodowany błąd oraz czy istnieje jakikolwiek sposób w którym mógłbym go naprawić (nie licząc zaczynania gry od początku).
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Cz, 19 cze 2014, 20:07 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
RiMS czy RiMS: LE? Zmień może rozdzielczość w ustawieniach, może pomoże.
|
So, 19 lip 2014, 13:02 |
|
|
dansty
Roz-kreca się
Dołączył(a): Wt, 8 lip 2014, 09:50 Posty: 10 Lokalizacja: Wrocław
Naklejki: 0
|
Ja mam pytanie odnośnie plakatów, które można zbierać w Poco Pane. Jeden z nich wymieniamy na monety, czy pozostałe też mają jakieś ukryte, bonusowe właściwości?
_________________ Rocznik '98, a więc idealnie dostrojony do bycia fanem Reksia.
|
Pn, 21 lip 2014, 19:53 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Nie, trzeba dać tyle plakatów (to chyba wszystkie), aby razem Fernando dał nam 30 piesos. Te plakaty, które zbieramy nie mają żadnych, ukrytych ani też bonusowych właściwości.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pn, 21 lip 2014, 20:04 |
|
|
drugi manuel
Roz-krecony
Dołączył(a): Pt, 11 lis 2011, 22:42 Posty: 158 Lokalizacja: Rynek w Pocopane
|
MAM taki o to problem. Pamiętam że kiedyś chyba @Bot napisał CAŁKOWITĄ PODPOWIEDŹ JAK ułożyć pamiątki. Było w tym poście napisane jak i w jakiej kolejności klikać. Zapisałem to 2 czy 3 lata tempu na kartce, która już przeżyła 2 przeprowadzki i za żadne skarby nie umiem jej znaleść. Czy ktoś mógłby Mi pomóc?
|
Pn, 28 lip 2014, 18:19 |
|
|
Nika
Projektantka Mostów
Dołączył(a): N, 28 sie 2011, 20:11 Posty: 307 Lokalizacja: W kapeluszu. Chyba.
Naklejki: 3
|
A ja dzisiaj opowiem wam fascynującą historię (a tak naprawdę to nie), dlaczego nigdy nie przeszłam Miasta SeKretów: Limited Edition ( co będę musiała kiedyś nadrobić, ale granie z solucją jest nudne).
Otóż: po audiencji u burmistrza, idziemy sobie do więzienia, bo chcemy wydobyć Reksa. Rzucamy kamieniem. Ok, wszystko ładnie, pięknie, aż tu nagle bach, a Ruch Oporu został aresztowany. No i niby wszystko cacy, ALE: mimo, że w zadaniach wyraźnie (a tak naprawdę to nie, bo Kretes bazgrze jak kura pazurem, a nie jak na kreta przystało - nie wiem, jak na kreta przystało, ale już mniejsza z tym) jest napisane, że mam się spotkać z członkami Ruchu Oporu w ich siedzibie. MIMO, ŻE JUŻ ICH TAM NIE MA. Niby Kretes robi te swoje stuk-puk, to i tak pokój na dole świeci pustkami i nic z tym nie można zrobić. Wszystko, co do tej pory się zrobiło, jest nieprzydatne, bo fabuła nie idzie naprzód, no i jak by przystało, trza zaczynać grę od początku.
Jak mówiłam, jeszcze nie korzystałam z solucji. Może wszystko jest dobrze, a to ja nie wiem co zrobić (choć próbowałam już chyba wszystkiego, meh). Mimo wszystko, w takich wypadkach powinna być czasami jakaś podpowiedź, bo dwa razy dałam się zagnać w taki kozi róg i więcej nie mam zamiaru sama próbować.
Ktoś coś podpowie, co można zrobić? Byleby (narazie) nie obejrzeć let's playa, czy zerżnąć z solucji. Chcę sama pograć, ale chcę się wpierw dowiedzieć, czy to ja coś robię nie tak, to jakiś bug, czy wszystko jest dobrze, a ja powinnam się lepiej rozejrzeć.
_________________ To właśnie jest kolor mojej magicznej aury. Pamiętaj, że po niej zawsze przychodzi czas na zaklęcie. Nie no, to już 2019, a ja dalej czekam na CoS2!
Zzz... Reksie... Zzz... Więcej Reksiów...
|
Śr, 18 lut 2015, 16:39 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Jak dla mnie to najpierw powinniśmy pójść do siedzimy Ruchu Oporu, a potem zlokalizować Reksia. Z tego co piszesz, idziesz tam dopiero po uwięzieniu Fernanda i Alfreda, co być może powoduje ten chaos i błąd w fabule. Rekomendacja: graj od nowa i tym razem od razu do audiencji udaj się do ich siedziby.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Cz, 19 lut 2015, 18:14 |
|
|
drugi manuel
Roz-krecony
Dołączył(a): Pt, 11 lis 2011, 22:42 Posty: 158 Lokalizacja: Rynek w Pocopane
|
@ref
|
Wt, 24 mar 2015, 21:44 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
|
Śr, 25 mar 2015, 21:23 |
|
|
Ala Dyn
Roz-kreca się
Dołączył(a): So, 25 kwi 2015, 19:24 Posty: 45 Lokalizacja: Nikt tego nie wie
|
Jestem w 5tym epizodzie znalazłem wszystkie szczegóły na zdjęciach, ale kiedy klikam na wyjście Kretes macha głową i nie idzie. Jak ja mam stąd wyjść? Wersja LE.
|
Pn, 15 cze 2015, 14:49 |
|
|
Ala Dyn
Roz-kreca się
Dołączył(a): So, 25 kwi 2015, 19:24 Posty: 45 Lokalizacja: Nikt tego nie wie
|
poprawka w 4
|
Pn, 15 cze 2015, 15:34 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Spróbuj odinstalować i jeszcze raz zainstalować grę. Spróbuj też następnym razem nie zaznaczyć wszystkich szczegółów (sprawdź czy błąd jest już kiedy zacznie się analizować czy też dopiero kiedy skończy się to robić). Jeśli to nic nie da, skontaktuj się z Aidem Media. aidem@aidemmedia.pl https://www.facebook.com/aidemmediapl?ref=ts
|
Wt, 16 cze 2015, 15:35 |
|
|
kret2
Bywalec Nory
|
Dobry Wieczór! Mam problem z limitowaną edycją miasta sekretów. Polega on na tym, że jak próbuje poprzestawiać łapy w pomniku na dnie jeziora czy tam na śluzach to kretes kręci głową, to samo dzieję się jak próbuję odkręcić zawór lub dźwignie w śluzach kretes też wtedy kręci głową co mam zrobić w takim wypadku?
|
Wt, 5 gru 2017, 21:51 |
|
|
Czecholak
Się Odezwał
Dołączył(a): N, 10 mar 2019, 15:54 Posty: 4 Lokalizacja: Przy brudnym biurku C:
|
Problem
Cześć, Na starcie chce powiedzieć, że pierwszy raz korzystam z jakiegokolwiek forum, dlatego proszę mnie "nie bić" jeśli źle wstawiam posta czy coś. Co do problemu, kiedy poprzez Ten Komputer odpalam plik do instalacji gry, pokazuje mi się okienko Aidem Media ale nic na nim nie ma. Postanowiłem otworzyć plik instalacji ale prawym przyciskiem myszy, a potem "otwórz". Tam wreszcie udało mi się odpalić instalator, jednak gdy w instalatorze naciskam "Instaluj" to po sekundzie pojawia mi się błąd "nie można odnaleźć na dysku żądanego sektora" i instalacja się zakańcza. Co mam zrobić? Z góry dzięki.
_________________ - Czy ty coś wiesz? - Jaki zwierz? - Nie zwierz tylko wiesz!
|
N, 10 mar 2019, 16:03 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Co prawda nie zetknąłem się z czymś takim, ale wygląda na to, że Twoja płyta została nadgryziona zębem czasu ;/ Jeśli płyta wygląda dobrze, to może spróbuj odpalić ją na innym komputerze (może być tak, że inny napęd nie będzie robił problemu). Jeśli winna jest jednak płyta... W takim przypadku jedynym ratunkiem jest kontakt z AM lub umm... pozyskanie kopii gry w inny sposób.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
N, 10 mar 2019, 22:27 |
|
|