|
|
Teraz jest N, 10 lis 2024, 20:46
|
Co zauważyliście w fabule gry Riwc
Co zauważyliście w fabule gry Riwc
Autor |
Wiadomość |
Rafał
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 lis 2007, 15:50 Posty: 446 Lokalizacja: wiesz, że lubię makaron?
|
Fakt, to jest nieskończona seria. To się wiąże tak: Deska surfingowa, wyspa, kury, ufo, jajo, kraina czarów, TKTPM*, wehikuł czasu, podróże, Kapitan Nemo, podróż do domu, Deska Surfingowa itd.
I sami widzicie. To tak jest. I nic tego nie zmieni. Chyba, że kolejna gra z Reksiem
* Ten, Który Tak Potwornie Mąci.
_________________www.rafal97.ownforum.org <--- moje forum! Zapraszam!
http://www.qbafoty.webpark.pl
Dawno, dawno temu, kiedy forum było jeszcze młode mój nick brzmiał: Rafi.
|
Wt, 17 cze 2008, 15:48 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Kolejna gra z Reksiem będzie osobna... i nie będzie w niej nawiązania do poprzednich części...czyli nie będzie - Reksio płynął i...
Tamto już jest zakończone...KH pisał, że Rims to jakby też o przygodach Reksia i Kretesa ale jakby inna seria...
|
Wt, 17 cze 2008, 20:22 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Mam rozwiązanie pętli czasowej:Reksio i Kretes nie znależli listu,ale dzieci ich współ więźnia przypadkiem zbudowały wehikuł.
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
So, 14 lut 2009, 15:23 |
|
|
ufokura
Roz-krecony
Dołączył(a): Śr, 1 kwi 2009, 08:30 Posty: 115 Lokalizacja: Bielsko-Biała
|
ktoś z czarodzieji włożył projekt do szkatułki
|
N, 5 kwi 2009, 13:23 |
|
|
Rafał.
Roz-kreca się
|
Plan wechikułu czasu nie narodził się znikąd tylko z przygody kretesa ale jego wnuki budując wechikuł spotykając się z nim zmieniły całkiem albo jedną z jego przygód albo całą serię jego przygód nie tylko przygód kretesa ale też Reksia
|
Wt, 14 kwi 2009, 06:17 |
|
|
kfilio
Roz-kreca się
|
Jeszcze tylko jedno do wypowiedzi susła. O tą szkatułkę, to właśnie ( w Starożytnym Egipcie) oparł się Reksio, a później zabrały ją wnuki Kretesa. Teraz wszystko nabrało sensu.
_________________ Reksio i miasto sekretów.
Wciąż czekamy
|
Pn, 27 kwi 2009, 16:25 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Wnuki kretesa usłyszały o wehikule i zbudowały go metodą prób i błędów. Sofnęli się w czasie do egiptu i zabrali księgę, która znaleźli w piramidzie.
Potem sofnęli się do średniowiecza i dali księgę Reksiowi i Kretesowi i kazali im zanieść ją do egiptu. Potem wrócili do egiptu i wzięli szkatółkę z odciskiem łapy Reksia. Znów zabrali księgę i wrzucili tam szkatułę. Znalazł ją TKTPM i postanawia ją otworzyć. Gdyby nie było RiWC to nie było by RiC.
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
Śr, 14 kwi 2010, 19:32 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Ja myślę że było tak wnuki napisali list musieli go wysłać do Reksia ale,
nie wiedzieli jakim tunelem czasu mieli wysłaś list więc zbudowali wehikuł.
List przypadkowo znalazł się w szkatułce[chyba].
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Cz, 15 kwi 2010, 06:49 |
|
|
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
Naklejki: 2
|
Jak mógł się znaleźć przypadkowo? Znalazł się po to, by Reksio i Kretes go otrzymali i zrealizowali plan "sofania" się w czasie.
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
Cz, 15 kwi 2010, 16:02 |
|
|
Żelo
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 16 kwi 2010, 15:29 Posty: 532 Lokalizacja: z przyszłości
|
Wnuki kretesa usłyszały o wehikule i zbudowały go metodą prób i błędów. Sofnęli się w czasie do egiptu i zabrali księgę, która znaleźli w piramidzie.
Potem sofnęli się do średniowiecza i dali księgę Reksiowi i Kretesowi i kazali im zanieść ją do egiptu. Potem wrócili do egiptu i wzięli szkatółkę z odciskiem łapy Reksia. Znów zabrali księgę i wrzucili tam szkatułę. Znalazł ją TKTPM i postanawia ją otworzyć. Gdyby nie było RiWC to nie było by RiC
trohe pokićkane to
_________________ Powrót Żela (po raz 20 xD )
|
N, 18 kwi 2010, 18:45 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Prawda bywa zaskakująca
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
Wt, 6 lip 2010, 10:19 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Według mnie był paradoks, że teraz żyją istoty z przyszłości w..... PRZYSZŁOŚCI. I skoro żyją, to Kretes, jako babć opowiedział swoim przygody, wnuki znalazły plan wehikułu i siu! do Krainy Bajek za czasów ich Babcia. Zostawiły plan i list i poleciały do średniowiecza, gdzie się rozbiły. Reksio znalazł pisma w szkatułce i...
Wiadomo, co dalej
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Pn, 19 lip 2010, 20:12 |
|
|