| 

|  | 

|  | Teraz jest Pt, 31 paź 2025, 21:49 
 |  

RPG Reksio i zbuntowany Kuran  
	RPG Reksio i zbuntowany Kuran 

| Autor | Wiadomość |  
			| kalmar Bywalec Nory 
   |   RPG Reksio i zbuntowany Kuran RPG dostało pozwolenie od bota! Władze Kurana są już bezradne. Lud tej planety zbuntował się... A przecież wszystkim żyło się tak miło! Są podejrzenia, że to nie oni sami wywołali chaos, tylko ktoś inny. Pytanie tylko kto? postacie: Reksio: -wiedza (zwykła) --> 5 -podstęp -->2 -odwaga -->10 -strategia --> 4 -siła (zwykła) -->4 Zalety i wady: Wyśmienita odwaga i możliwość szybkiego jej zdobywania. Słaby podstęp może sprawiać trudności w zbieraniu informacji i poruszaniu się po ukrytych lokacjach. Kretes: -wiedza (zwykła) -->6 -podstęp -->3 -odwaga -->1 -strategia -->5 -siła (zwykła) -->5 Zalety i wady: Jego grubo... skórność zapewnia dużą ochronę przed upadkiem. Wiedza jest przydatna w zdobywaniu informacji, ale odwaga pozostawia wiele do życzenia.  Mistrz Ryżokitowców Autobus: -wiedza (zwykła) -->2 -podstęp -->5 -odwaga -->5 -strategia -->5 -siła (zwykła) -->3 Zalety i wady: Może przywołać zakon Ryżokitowców, aby pomógł ci w sytuacjach bez wyjścia. Całkowity zakaz używania wytrychów. Kogut Wynalazca: -wiedza (zwykła) -->6 -podstęp -->1 -odwaga -->3 -strategia -->5 -siła (zwykła) -->5 Zalety i wady: Już od początku posiada pojazd kosmiczny ,,Sikor Milenium 2 " dzięki czemu może od razu znaleźć się na kuranie. Najgorszy podstęp w grze. Kari Mata Hari: -wiedza (zwykła) -->7 -podstęp -->5 -odwaga -->4 -strategia -->2 -siła (zwykła) -->2 Zalety i wady: Jej piękność pomaga zdobywać informacje o podejrzanych typach. Reksio nigdy nie może jej zaatakować, ale ona go też nie. Pod względem strategii i siły- leży. Molly: -wiedza (zwykła) -->3 -podstęp -->4 -odwaga -->1 -strategia -->6 -siła (zwykła) -->6 Zalety i wady: Kretes nie może jej zaatakować, ale one go też nie. Dobra strategia. W tym RPG może być 2 zwycięzców. 1 zostanie ten, kto jako pierwszy złagodzi bunt na Kuranie. 2 będzie ten, kto zaprowadzi do policji lub burmistrza kogoś, kto zbuntował ludność. Zaczynamy, gdy wszystkie postacie będą zajęte._________________
 Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!

|  
			| Cz, 30 cze 2011, 10:07 | 

|  
		|  |  
			| Kacper98 Forumowy Artysta 
 Naklejki: 6
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany KuranWybieram Reksia  _________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.   

|  
			| Cz, 30 cze 2011, 10:37 | 

|  
		|  |  
			| Hopper Bywalec Nory 
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany KuranMistrz Ryżokitowców Autobus.Czy mogę grać? _________________Madness?This is Sparta! 

|  
			| Cz, 30 cze 2011, 10:59 | 

|  
		|  |  
			| kalmar Bywalec Nory 
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany KuranMożesz, możesz. Ale wszyscy zaczniemy, gdy wszystkie postacie będą zajęte._________________

|  
			| Cz, 30 cze 2011, 11:07 | 

|  
		|  |  
			| Frog98 Działacz Podziemia 
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany KuranNiech stracę...

Kogut Wynalazca

|  
			| Cz, 30 cze 2011, 13:31 | 

|  
		|  |  
			| spidi Ekspert w Dziedzinie Cementu 
 Naklejki: 3
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany Kuran|  |  |  |  |  | kalmar napisał(a): RPG dostało pozwolenie od bota!

Władze Kurana są już bezradne. Lud tej planety zbuntował się... A przecież wszystkim żyło się tak miło! Są podejrzenia, że to nie oni sami wywołali chaos, tylko ktoś inny. Pytanie tylko kto?

postacie:

Reksio:
 -wiedza (zwykła) --> 5
 -podstęp -->2
 -odwaga -->10
 -strategia --> 4
 -siła (zwykła) -->4
 Zalety i wady: Wyśmienita odwaga i możliwość szybkiego jej zdobywania. Słaby podstęp może sprawiać trudności w zbieraniu informacji i poruszaniu się po ukrytych lokacjach.

Kretes:
 -wiedza (zwykła) -->6
 -podstęp -->3
 -odwaga -->1
 -strategia -->5
 -siła (zwykła) -->5
 Zalety i wady: Jego grubo... skórność zapewnia dużą ochronę przed upadkiem. Wiedza jest przydatna w zdobywaniu informacji, ale odwaga pozostawia wiele do życzenia.

Mistrz Ryżokitowców Autobus:
 -wiedza (zwykła) -->2
 -podstęp -->5
 -odwaga -->5
 -strategia -->5
 -siła (zwykła) -->3
 Zalety i wady: Może przywołać zakon Ryżokitowców, aby pomógł ci w sytuacjach bez wyjścia. Całkowity zakaz używania wytrychów.

Kogut Wynalazca:
 -wiedza (zwykła) -->6
 -podstęp -->1
 -odwaga -->3
 -strategia -->5
 -siła (zwykła) -->5
 Zalety i wady: Już od początku posiada pojazd kosmiczny ,,Sikor Milenium 2 " dzięki czemu może od razu znaleźć się na kuranie. Najgorszy podstęp w grze.

Kari Mata Hari:
 -wiedza (zwykła) -->7
 -podstęp -->5
 -odwaga -->4
 -strategia -->2
 -siła (zwykła) -->2
 Zalety i wady: Jej piękność pomaga zdobywać informacje o podejrzanych typach. Reksio nigdy nie może jej zaatakować, ale ona go też nie. Pod względem strategii i siły- leży.

Molly:
 -wiedza (zwykła) -->3
 -podstęp -->4
 -odwaga -->1
 -strategia -->6
 -siła (zwykła) -->6
 Zalety i wady: Kretes nie może jej zaatakować, ale one go też nie. Dobra strategia.

W tym RPG może być 2 zwycięzców. 1 zostanie ten, kto jako pierwszy złagodzi bunt na Kuranie. 2 będzie ten, kto zaprowadzi do policji lub burmistrza kogoś, kto zbuntował ludność.

Zaczynamy, gdy wszystkie postacie będą zajęte.
 |  |  |  |  |  | 
Pozwolę sobie zauważyć, jako w pewnym rodzaju znawca RPG popełniłeś dość poważny problem, gdyż postacie mają nie równe staty. Reksio-25 punktów Kretes-20 punktów M.R.A-20 punktów tak mała wiedza i tak duża odwaga i postęp KW.- 20 punkótw, słaby postęp, duża siła coś tu niepasuje Molly - 20 punktów, mała odwaga? i duża strategia...  Czemu Reksio ma o 5 punktów więcej od reszty. BTW mogłeś się bardziej postarać z historią..._________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum   Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się  <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju   Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy...  Pozdrawiam Spidi. 

|  
			| Cz, 30 cze 2011, 13:36 | 

|  
		|  |  
			| kalmar Bywalec Nory 
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany KuranRzeczywiście. Pomyliłem się.To w takim razie odejmuje Reksiowi 4 pkt od odwagi i jeden pkt od wiedzy.
 Tam nie ma ,,postęp" , tylko ,,podstęp"!!!

|  
			| Cz, 30 cze 2011, 14:32 | 

|  
		|  |  
			| Dadi Mistrz Pisarstwa 
 Naklejki: 7
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany KuranNudzi mi się, Kretes. _________________ Ten kolor został wybrany jako mój kolor do moderowania. 

|  
			| Cz, 30 cze 2011, 15:09 | 

|  
		|  |  
			| Lobon Bardzo Stary Norman 
 Naklejki: 0
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany KuranBiorę dziewczynę     Kari-mata-chari walka w rpg z dedykacją dla Rilany    ._________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"!7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.  Vamos!Na zawsze! 

|  
			| Cz, 30 cze 2011, 20:07 | 

|  
		|  |  
			| kalmar Bywalec Nory 
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany KuranJeszcze tylko 1 osoba. _________________

|  
			| Pt, 1 lip 2011, 09:06 | 

|  
		|  |  
			| Rilana Norman 
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany KuranWahahaha! Dzięki Lobon. xDJakoś nudno wszędzie, nie ma co robić. Czy mogłabym zająć... tego co tam zostało? To była... Molly? Chyba tak. Spokojnie, będę odpisywała.

|  
			| Pt, 1 lip 2011, 14:06 | 

|  
		|  |  
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany KuranNie ma za co rilana. Jestem do twoich usług     ._________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"!7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.  Vamos!Na zawsze! 

|  
			| Pt, 1 lip 2011, 14:46 | 

|  
		|  |  
			| kalmar Bywalec Nory 
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany KuranZaczynamy!
 Reksio (Kacper98):
 Nie mogłeś zasnąć. Pewien sen nie dawał ci spokoju. Śniło ci się, że Układ Kurana powoli znikał. Najpierw wielka, żółta planeta wybuchła. Potem na pustynny Kurakis spadały ulewy w wyniku czego pod wodą zginęło tam całe życie. Na koniec niebieski Indor przestał świecić.
 -Nie mogę na to pozwolić - pomyślałeś - Ale muszę mieć statek kosmiczny.
 Gdzie poszukasz części?

a)Nad staw! Kogut zatopił tam łódź podwodną.
 b)W swojej budzie coś znajdę.
 c)Przy kurnikach. Justynka musi wiedzieć co i gdzie tam leży.

Kretes (Dadi):
 Spałeś jak kamień. Gdy wreszcie postanowiłeś się obudzić poczułeś jak nudne jest Twoje życie. Postanowiłeś porozmawiać z kurami.
 -Cześć kury. - powiedziałeś
 -Witaj Kretesie. - powiedziała żartując z Ciebie Andżelika głosem Nostradamusa. Ze strachu aż podskoczyłeś.
 -U matku!!! - krzyknąłeś - Aha, to ty byłaś.- zrozumiałeś już wszystko - weź mnie nie strasz.
 -Słuchaj Kretesie... Polecieliśmy byśmy może wszyscy na Kuran. Chcemy zobaczyć Twoje dawne mieszkanie.
 -Po namyśle zgodziłeś się. Jednak zbyt nudno tu jest.
 Pytanie tylko z czego zrobisz główną kabinę?
 a)Z kuchenki. Wezmę z nory.
 b)Rozwalę balię i beczkę. Na pewno drewniana kabina będzie odpowiednia.
 c)Jeden kurnik powinien wystarczeć.

Mistrz Autobus (Hopper):
 Gdy rano przyszedłeś porozmawiać z braćmi czy są jakieś znaki otrzymałeś niespodziewaną wiadomość.
 -Tak mistrzu. Spójrz tylko.
 -Wyjrzałeś przez okno. Zamiast słońca był tam wielki czarny dysk.
 -Istotnie. Musimy to sprawdzić. Konstruujemy Rakietę.
 Co posłuży jako napęd?
 a)Woda z Nilu
 b)Zielona farba
 c)Sok z papirusa

Kogut Wynalazca (Frog98)
 Już od rana byłeś zajęty projektowaniem maszyny do tworzenia ubrań dla Kornelka. Miałeś już tego dość. Składałeś to wszystko, bo Kornelek jest silniejszy i mógł cię pobić. Na szczęście obok stał ,, Sikor Milenium 2"
 Co robisz?
 a)Składasz maszynę dalej.
 b)Uciekasz w kosmos.

Kari Mata Hari (lobon)
 Ostatnio z powodu braku przygód trochę przytyłaś. Na Kurakisie rośnie najlepsza lebiodka.
 Pytanie tylko, czy w ogóle warto ryzykować życie lecąc w kosmos? Odpowiedź brzmi: TAK!
 Tylko co zostanie podstawą tego wszystkiego?
 a)Wanna
 b)Duży głośnik
 c)Sofa

Molly (Rilana)
 Oglądasz w swoim małym telewizorze wiadomości. Nagle zaczynają mówić o chaosie na Kuranie. Postanawiasz coś z tym zrobić. Tylko czy wolisz budować...
 a)Wajhadłowiec
 b)Coś bardziej podłużnego- rakietę.

|  
			| Pt, 1 lip 2011, 16:57 | 

|  
		|  |  
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany KuranWanna żeby kari-mata się kąpała xD. _________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"!7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.  Vamos!Na zawsze! 

|  
			| Pt, 1 lip 2011, 17:02 | 

|  
		|  |  
			| Frog98 Działacz Podziemia 
   |   Re: RPG Reksio i zbuntowany Kuranb) Uciekam w kosmos. 

|  
			| Pt, 1 lip 2011, 17:03 | 

|  
		|  |  

| Kto przegląda forum |  
		| Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach