Teraz jest So, 21 cze 2025, 15:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 872 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 59  Następna strona
Land Of Immortals - Rozgrywka 
Autor Wiadomość
Projektantka Mostów

Naklejki: 3
Post Re: Odjechane RPG - Rozgrywka
B. Przywiązuję się prześcieradłami i powoli spuszczam się z okna.

Zzz... Reksie... Zzz... Więcej Reksiów...

Wt, 24 lip 2012, 14:16
Zgłoś post
Żaba

Naklejki: 5
-Łokej: pora użyć jakieś umiejęności...

Buchachacha! Buchachacha!

Mistrz i Małgorzata
<3

Moderuję na pąsowo bo mogę.

Wt, 24 lip 2012, 20:33
Zgłoś post
Doradca Budowlańców

Naklejki: 4
POLSKA :

Obrazek
dawid6:

Rozglądasz się po kuchni... Wszystko jest raczej na miejscu i tak jak być powinno... Szafki, podłoga, kuchenka, lodówka, Facet w Prześcieradle, lampa... Zaraz zaraz... FACET W PRZEŚCIERADLE !? Nie przypominasz sobie, żebyś takiego kupował a tym bardziej zapraszał... Wydaje on nietypowe odgłosy w stylu ,,Łuuuuu'' i nie wygląda zbyt koleżeńsko...

Co by tu zrobić?

a) Proponuję Facetowi w Prześcieradle małą partyjkę szachów
b) Rozpoczynam konwersację z Facetem w Prześcieadle [ Napisz o co pytasz ]
c) Atakuję go. Szkoła przetrwania ponad wszystko.
d) Robię coś innego, napisz co.

Obrazek
Arivald:

Wbiegasz w pośpiechu do kuchni. Jak zauważyłeś, faktycznie drzwi były otwarte i gość, który zrobił TRZZZASK miał rację. Oglądasz stan pokoju, zauważasz brak lodówki... Złodziej jednak był na tyle nieudolny, że zostawił mokre ślady... Podążasz za nim i zauważasz go krok przed wejściem do telewizora. Ma on na sobie prześcieradło. Zastanawiasz się chwilę jakim prawem chce on przenieść twoją dwumetrową lodówkę w głąb ekranu, ale nie męczysz się więcej tego typu myślami, gdyż czas działać !

Co by tu zrobić?

a) Uśmiecham się, macham ręką i czekam aż coś co wyszło z telewizora zakosi mi lodówkę.
b) Pytam Gościa w Prześcieradle, dlaczego kradnie i mówię mu, że za takie coś może pójść do więzienia na kilka lat.
c) Atakuję. Szkoła przetrwania przede wszystkim.
d) Pytam Gościa w Prześcieradle o coś innego (Napisz o co )
e) Robię coś innego (Napisz co)

RUMUNIA

Obrazek
Lukas:

Przeglądasz telewizję kanał po kanale i spostrzegasz dziwne podobieństwo - Ekran jest cały czarny. Sprawdzasz ustawienia zasilacza prądu i wszystko wygląda dobrze. Wygląda na to, że ktoś majstrował przy elektrowni, może nawet wyłączył prąd. Postanawiasz kontynuuować czytanie gazety...
- Na czym to ja skończyłem... A tak... Tutaj
(...) Inne źródła podają, że zaraza nie wzięła się od Harrego Pottera. Pewna zupełnie przypadkiem napotkana osoba twierdzi, że wszystko to wina Zielonego Koguta, który niedawno uciekł z więzienia o zaostrzonym rygorze.
No ale jak wszyscy dobrze wiemy tego typu modyfikacje genetyczne nigdzie nie występują.. Nawet w Rumuni, zostańmy więc przy Harrym Potterze. Kontynuując, radzimy zamknąć drzwi i okna... O ile jeszcze jakieś macie oraz rzecz jasna zabezpieczyć własne uprawy w bardzo prosty sposób - wymyślcie sami....''
Nagle kolejny raz słyszysz KRRAAAA, czujesz, że jest ono nieco inne od tamtych Gawronów...
Zaczynasz się bać.

Co by tu zrobić?

a) Wyrzucam telewizor przez okno, przecież i tak się już nie przyda
b) Uciekam na górę i barykaduję się w pokoju, czekając na zbawienie
c) Postanawiam kątem oka spojrzeć przez okno, badź to co jeszcze z niego zostało i popatrzeć co też wydaje taki odgłos.
d) Robię coś innego, Napisz co.

AUSTRALIA

Obrazek
Patryk:

Znajdujesz kolejny dom, który wygląda na zamieszkały. Jednakże gdy zaczynasz o coś pytać, rozmówca trzaska drzwiami. Wyjeżdżasz mu, że ucywilizowanie ludzie tak nie robią po czym postanawiasz znaleźć coś co mogłoby ci się przydać. Szukasz i szukasz. Spostrzegasz przy swoim aucie małą zębatkę przypominającą japoński shuriken.
Nagle zza pleców słyszysz głośne ,, Haaayaaaa ''. Czujesz, że to właśnie ta osoba, która przez dłuższy czas cię obserwowała.

Co by tu zrobić?
a) Natychmiast próbuję uruchomić auto i uciekam do domu jak najprędzej o ile zapali.
b) Pytam pana, który powiedział ,,Haaayaaaaa '' dlaczego mnie straszy, bądź o coś innego
c) Atakuję! Szkoła przetrwania przede wszystkim.

Za Wzgórzami daleko stąd:

Obrazek
Trevor:

Udajesz się do strony lasu położonej nieco wyżej niż jego normalny obszar. Zauważasz tam ślady kopyt... Nie przypominasz sobie, żeby tu gdzie mieszkasz żyły jakieś zwierzęta z kopytami, więc bardzo cię to zaciekawia.
Docierasz do głównej osady górnej części lasu, jednak wszystko wygląda tam na opustoszałe... Wygląda na to, że wszyscy zdążyli już uciec.
Nagle słyszysz "Pssst", Spoglądasz na drzewo i zauważasz na nim inną małpę, która wygląda na wystraszoną.
- A ty czego się tak trzęsiesz? - zapytałeś.
- Uciekaj stąd! Szybko... Oni tu są...
- Jacy oni?
Rozlega się mroczny odgłos, dochodzący z najgłębszych zakamarków lasu... Coś w stylu beczenia barana.
- Kozy...
- No to bardziej one
- Kozy Ostateczności, wskakuj na drzewo, szybko, zaraz tu będą...

Co by tu zrobić?
a) Stwierdzam, że Pan Małpa II coś ukrywa i szukam na własną rękę miejsca skąd rozlega się beczenie.
b) Dostosowuję się do porad Pana Małpy II i wskakuję na drzewo, czekając aż sytuacja minie.
c) Pytam Pana Małpę II o coś innego, napisz o co.

Rosja:

Obrazek
Anika:

Spuszczasz się na prowizorycznej linie z okna. Nie wydaje się ona zbyt trwała i w połowie etapu schodzenia zaczynasz spadać. Po upadku czujesz pod sobą coś twardego. Przestraszona wstajesz, odsłaniasz prześcierało i spostrzegasz te same grzyby, które widziałaś już wcześniej w komputerze i telewizorze. Po chwili zapadają się w ziemii.

Gratulacje! Udało ci się pokonać pierwszych wrogów! (2) +40 Punktów Doświadczenia
Twoje doświadczenie na chwilę obecną wynosi 40/100.
Zapisz to sobie w temacie o postaci.

Po ochłonięciu zauważasz, że fioletowa aura w dziwny sposób zniknęła mniej więcej w tym samym czasie, gdy grzyby.

Co by tu zrobić?
a) Wracam do domu i szukam kolejnych to nowych infomacji na temat tej całej epidemii.
b) Oglądam okolicę, może znajdę coś ciekawego lub kogoś ciekawego.
c) Stwierdzam, że to odpowiedni moment by jednak kupić nowy telewizor

Moonlight Falls:

Obrazek
Adam Landgraab:

Otwierasz ze zdenerwowaniem drzwi, lecz nikogo nie dostrzegasz....
- Wrednie dzieciaki z sąsiedztwa... Znowu im się nudzi...
Zdezorientowany postanawiasz położyć się znowu spać i tym razem zatkać uszy, jednak gdy idziesz udać się na drzemkę, czujesz że nie jesteś w tym pokoju sam... A tym bardziej, że spod łóżka dobiegają dziwne śmiechy...
Teraz jesteś zmuszony zadać sobie dylemat rodem z Kot-leta '' Popatrzeć pod łóżko czy nie popatrzeć.... Oto jest pytanie... "

Co by tu zrobić?

a) Patrzę pod łóżko, zaopatrując się w lampę bądź w inny rodzaj prowizorycznej broni
b) Nie patrzę pod łóżko i postanawiam jednak zasnąć.
c) Nie patrzę pod łóżko i udaję, że jestem martwy.
d) Dzwonię do pobliskiego psychiatryka i pytam czy liczba jego ,,przymusowo zakwaterowanych'' osób przypadkiem się nie zmieniła.
e) Dzwonię na policję i mówię, że coś jest pod moim łóżkiem
f) Pytam pana pod łóżkiem czym jest i czego chce, dodając że nie mam przy sobie pieniędzy.
g) Pytam pana pod łóżkiem o coś innego, napisz o co.
h) Robię coś innego, Napisz co.

Państwo Podziemne:

Obrazek
Ż. Art:

Wykorzystałeś pierwszy raz swoje umiejętności, by wydostać się z trudnej sytuacji. + 5 EXP
Twoje doświadczenie wynosi na chwilę obecną 5/100 EXP
Zapisz to sobie w temacie o postaci

Używasz magicznej umiejętności, jaką jest kopanie tuneli i wydostajesz się z tego potwornie a zarazem dziwnie wyglądającego pomieszczenia. Kopiesz i kopiesz... Wydaje ci się, że kopiesz zbyt długo... Zauważasz, że dokopałeś się do Chin... Stwierdasz, że nie tędy droga i zostawiając na wszelki wypadek nowo to wykopany tunel. Postanawiasz kopać dalej, mniej więcej w połowie drogi od białej sali. Udaje ci się dotrzeć do studzienki kanalizacyjnej. Nigdy nie przypuszczałeś że w tak ciekawy sposób wygląda ona od wewnątrz. Patrzysz z ciekawości przez otwory w niej. Zauważasz dwóch nietypowo wyglądających klaunów z jakimiś skarpetami na kiju, wyglądającymi na zabójcze bronie...

Co by tu zrobić?

a) Krzyczę ,, Tutaj jestem, chodźcie po mnie''.
b) Patrzę dalej na panów spacerujących nade mną
c) Przygotowuje plan ataku (napisz jaki)

Wt, 24 lip 2012, 21:00
Zgłoś post
Bardzo Stary Norman

Schowam się na drzewie i będę bacznie obserwować tajemnicze Kozy.

Wt, 24 lip 2012, 21:05
Zgłoś post
Doradca Budowlańców

Wzgórza Daleko Stąd

Obrazek
Trevor:

Mroczne istoty w końcu pojawiają się... Przypominają konie... ale są całe czarne i odziane są na grzbiecie ognistymi płomieniami... Zauważasz też inną kozę, jest zdecydowanie większa od innych, nie pali się, jednakże posiada niebieskawe skrzydełka...
- O zgrozo... - Pomyślałeś.
Nagle słyszysz rozmowę:
- Mroczny Kozuchu, to tu?
- Tak, to miejsce jest idealne, w sam raz do rozprostowania moich delikatnych skrzydełek.
- Dobra, ludzie... yy... Kozy... Dawać tu namioty....
Po kilkunastu minutach, miejsce wygląda mieć nowego właściciela...
- No nic - pomyślałeś - to tyko górna część lasu
Nagle gałąź na której siedziałeś zaczyna pękać... Boisz się wpaść w sam środek obozu demonicznych stworów...

Co by tu zrobić ?

a) Próbuję złapać się czegoś i tym samym myślę nad kamuflażem
b) Skaczę z drzewa i uciekam, może nikt mnie nie złapie
c) Krzyczę " Tu jestem, chodźcie po mnie "
d) Szeptam do pana małpy II czy mógłby mi pomóc
e) Robię coś innego, napisz co.

Wt, 24 lip 2012, 21:20
Zgłoś post
Bardzo Stary Norman

Użyję podstępu! Zejdę z drzewa i powiem kozom, że jestem po ich stronie i mogę być ich sługą. Najpierw jednak informuję Pana Małpę II o moim planie, co by się nie przestraszył. :3

Wt, 24 lip 2012, 21:24
Zgłoś post
Bezpieczeństwo Forum

Naklejki: 7
b) Pytam go:
Czemu, kurczę pieczone, odcinasz mi dostęp do kuchni?

Tym kolorem moderuję.

Wt, 24 lip 2012, 21:25
Zgłoś post
Projektantka Mostów

B. Rozglądam się w każdą stronę, także w górę i w dół.

Zzz... Reksie... Zzz... Więcej Reksiów...

Wt, 24 lip 2012, 21:38
Zgłoś post
Mistrz Administracyjnej Magii

Naklejki: 17
C: Rozglądam się po okolicy.

Spoiler:

Śr, 25 lip 2012, 08:11
Zgłoś post
Lider Podziemia

Naklejki: 0
Spoglądam kątem oka przez okno, a następnie zatykam je stolikiem/krzesłem czy co tam jeszcze się nadaje.

Śr, 25 lip 2012, 08:45
Zgłoś post
Bywalec Nory

A)
Dzwonie po straż pożarną.

Sibuna !
Sibuna !
TDA ządzi.
http://reksioland.jimdo.com/ extra strona o reksiu.

Śr, 25 lip 2012, 09:49
Zgłoś post
Mistrz Pisarstwa

Naklejki: 7
Atakując Gościa w Prześcieradle pytam go, dlaczego kradnie i mówię mu, że za takie coś może pójść do więzienia na kilka lat.

Śr, 25 lip 2012, 10:14
Zgłoś post
YIM WWW
Doradca Budowlańców

POLSKA :

Obrazek
dawid6:
Odpowiedź jaką uzyskujesz to jedynie '' Łuuuuuuu''. Zauważasz że postać macha rękami przed sobą i zbliża się w twoją stronę....

Co by tu zrobić?

a) Decyduję się na atak, pisz w jaki sposób
b) Proponuję jednak panowi w prześcieradle partyjkę szachów, może skoro jest małomówny i nic nie mówi, będzie chciał zagrać.
c) Uciekam przestraszony

Obrazek
Brixen:
Wszystko płonie i płonie... Twoja dzielnica ogólnie przypomina jakąś postapokaliptyczną dzielnicę, czujesz, że coś tu jest nie tak... Jednak nie wiesz co. Nagle słyszysz krzyk dobiegający mniej więcej z domu sąsiada..

Co by tu zrobić?
a) Krzyczę razem z nim
b) Udaję się w miejsce z którego wydobywa się krzyk
c) Przestraszony postanawiam wrócić do domu i pilnować, żeby podpalacz nie podpalił i jego.

Obrazek
Saimon:
Niestety, zgłasza się jakaś miła pani, która stwierdza ,, Uwaga, brak zasięgu ''. Chyba będzie trzeba znaleźć inny sposób pomocy płonącym roślinom. Zauważasz torbę z piaskiem, która przypadkowo leżała sobie na dachu przystanku... Jest jednak dosyć wysoko i nie jesteś w stanie jej dosięgnąć.

Co by tu zrobić?
a) Rozmawiam z automatyczną panią, która dalej usiłuje mi powiedzieć ,, Uwaga! Brak zasięgu! ''
b) Szukam kogoś lub czegoś, co mogłoby mi teraz pomóc.
c) Próbuję znaleźć coś, czym mógłbym zrzucić torbę z piaskiem z dachu

Obrazek
Arivald:
Wygląda na to, że Facet w prześcieradle nie chcę z tobą rozmawiać, wydaje tylko dziwny odgłos w stylu ,, Łuuu'' i niebezpiecznie blisko zbliża się do ciebie.... Postanawiasz atakować!

Obrazek

Facet w Prześcieradle zapada się pod ziemię.
Gratulacje! Uratowałeś swoją lodówkę! +10 EXP
Twoje doświadczenie na chwilę obecną wynosi 30/100
Zapisz to sobie w temacie o postaci.

Spostrzegasz, że telewizor zaczyna migać tym razem na czerwono... Na ekranie ukazuje ci się ta sama osoba, która zakosiła Ci z początku czipsy... Wygląda na wkurzoną.

Co by tu zrobić?
a) Pytam Samara, dlaczego kradnie mi rzeczy z kuchni.
b) Pytam Samara o coś innego, napisz o co.
c) Rzucam pilotem w telewizor

Tymczasem w Rumuni...

Obrazek
Lukas:

Spoglądasz przez okno i tym razem spostrzegasz Mietka, o dziwo wygląda na trzeźwego.
- Lukas, weź mi pomóż.... Te wstrętne ptaszyska kradną mi całe zapasy zboża...
- U ciebie też są? Ehh... Ale zaraz zaraz... Dlaczego zacząłeś krakać?
- To ta alergia... Jeden ugryzł mnie w udo... To pomożesz?

Co by tu zrobić?
a) Pomagam Mietkowi i idę sprawić gawronom łomot na jego polu.
b) Stwierdzam, że ważniejsze jednak będzie zabicie okien deskami, żeby przypadkiem coś nie wparowało do mieszkania.
c) Czuję podstęp i puszczam Mietkowi hit Pana Justina.

Za Wzgórzami daleko stąd:

Obrazek
Trevor:

Robisz tak jak zaplanowałeś. Próbujesz wmówić kozom, że jesteś po ich stronie i chcesz być ich sługą.
- No nie wiem, no nie wiem... Nie wyglądasz na kozę... Masz ogon i futro... Według mnie jesteś psem - Inteligentnie rzecze Mroczny Kozuch
- To przez te Małpy! Zrobiły ze mnie królika doświadczalnego i zamieniły w jakiegoś kudłatego psa...
- To straszne... Bracie... wierzę Ci! Jesteś jednym z nas... Wredne małpy... Już my się z nimi policzymy...
Kozy - za mną! Idziemy splądrować dalszą część lasu!
Czujesz, że powiedziałeś o jedno słowo za dużo... Nie masz pewności, że wszyscy opuścili już swoje miejsce zamieszkania... Boisz się o los innych zwierząt... No ale poniekąd, obozowisko jest czyste i masz szanse na ucieczkę.

Co by tu zrobić?
a) Pytam Pana Małpę II czy ma jakiś pomysł
b) Tłumaczę Mrocznemu Kozuchowi że kłamałem i nie chcę żeby zniszczył pozostałą, zamieszkałą część lasu
c) Pytam Mrocznego Kozucha o coś, napisz o co.
d) Pytam Pana Małpę II o coś, napisz o co.

Tymczasem w Rosji:

Obrazek
Anika:
Okolica raczej przypomina taką, jaką zdążyłaś zapamiętać od czasu, gdy się tu wprowadziłaś. Rozglądasz się po bokach. Po lewej i prawej stronie nie znajdujesz nic dziwnego, pod łapkami spostrzegasz dziwną zielonkawą substancję, która prawdopodobnie wyciekła z zapadających się grzybów... Spoglądasz w górę. Na dachu spostrzegasz dziwny czarny unoszący się pył, który przypomina dym z komina...

Co by tu zrobić?
a) Spróbuję w jakiś sposób zbadać płyn, który wyciekł z zapadających się grzybów
b) Postanawiam sprawdzić, co jest przyczyną dziwnego zjawiska na dachu
c) Rozglądam się nadal po okolicy

Przenieśmy się teraz do Francji...
Obrazek
Clara Loft:

Jesteś w restauracji "Savoureux", gdzie właśnie jesz obiad. Smakował ci on niezwykle, więc postanawiasz poprosić kelnera o dokładkę. Gdy ten przychodzi, dziwi cię jego wygląd. Jest cały blady i dziwnie się na ciebie patrzy...

Co by tu zrobić?

a) Odganiam go i idę złożyć skargę właścicielowi restauracji
b) Pytam go dlaczego się na mnie patrzy i dlaczego jest blady
c) Uciekam czym prędzej z tego miejsca, krzycząc że jakiś blady kelner dziwnie się na mnie patrzy.
d) Patrzę na reakcję innych osób jedzących właśnie coś w restauracji

Śr, 25 lip 2012, 11:59
Zgłoś post
Lider Podziemia

Naklejki: 0
Mówię Mietkowi, żeby chwilę poczekał i w tym czasie barykaduję okno. Później pomagam Mietkowi.

Śr, 25 lip 2012, 12:06
Zgłoś post
Roz-krecony

D)
Patrzę na reakcję innych klientów restauracji.

Śr, 25 lip 2012, 12:21
Zgłoś post
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 872 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 59  Następna strona