Teraz jest Wt, 17 cze 2025, 18:06

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
Zgoda i Niezgoda II 
Autor Wiadomość
Bogini Zemsty

Naklejki: 0
Post Re: Zgoda i Niezgoda II
Jimmi niestety nie miał okazji załapać się na listę. Cóż.. widzę, że sytuacja nie jest najlepsza. Ogłaszam oficjalnie odpowiedzi do 24h. Jeśli od tego momentu minie choć sekunda po dobie od umieszczenia przeze mnie postu, a dana osoba nie odpisze, odpada z rywalizacji. Czekam ostatecznie na odpowiedź Patryka do jutra, a konkretniej do godziny 18:10 Serdecznie pozdrawiam.

Pn, 3 mar 2014, 18:11
Zgłoś post
Bogini Zemsty

A więc żegnamy Patryka780c.

Jeśli chodzi o odpowiedzi:

Najpopularniejsze warzywa:

1. Ziemniak - Kretes102 - 1 pkt
2. Burak - Ż. Art - 2 pkt
3. Ogórek - Dawid6 - 3 pkt

4. Kapusta
5. Cebula
6. Marchew - Autor8 - 6 pkt
7. Czosnek
8. Seler - Ciszu - 8 pkt
9. Por
10. Pietruszka - Czarnoksieznik - 10 pkt
11. Batat - Kacper98 - 11 pkt

12. Maniok
13. Rukola
14. Bakłażan
15. Wężymord Czarny Korzeń

Właściwie to wszyscy mieli przejść tą rundę, ale brak aktywności uczestnika, zmusił nas do tego.
Zostało was 14. Jest to jak zapewne zauważyliście - liczba parzysta.
Pora rozpocząć nową część zabawy, unikalną wręcz i w pewnym sensie.. nowatorską. Pora podzielić się na obozy...
Spoiler:

Spoiler:

Każda z grup będzie musiała stworzyć:
a) Na początek nazwę dla swojej grupy, charakterystyczną, sporadycznie zagrzewającą do walki, ale przede wszystkim sensowną i niewulgarną. Jaką wybierzecie? To już właściwie zależy od was.
b) Konieczny będzie wybór godła swojej drużyny. Może zawierać cokolwiek, począwszy od domowego kapcia, a kończąc na elektrowni. To już praktycznie zależy od was. Wygląd godła ma jednak mieścić się w granicy 100 x 100 pikseli.
c) Konieczne będzie stworzenie obrazka do działu, w którym obradować i prowadzić tajne agitacje polityczne będzie wasz zespół. Musi zawierać godło i wyglądać całkiem schludnie.
d) Konieczne będzie wybranie lidera drużyny. Zrobicie to już przez głosowanie we własnym dziale.
e) Jeśli już wykonacie część rzeczy obowiązkowych, prześlijcie mi je na skrzynkę prywatnych liścików.
Macie na to konkretnie 2 dni czasu. Wtedy pojawi się nowa konkurencja. Kłamczuch w dalszym ciągu będzie miał swoje przywileje i będzie wiedział co należy zrobić, by zespołowo odnieść zwycięstwo. Mimo wszystko, nie może się ujawniać.
Jeśli to zrobi, ja będę o tym wiedzieć, jego drużyna zostanie ukarana, a on sam dożywotnio pożegna się z zabawą :mrgreen:

Wt, 4 mar 2014, 18:47
Zgłoś post
Bogini Zemsty

No cóż... Wypada mi powitać:

Jasnowidzących: Czarnoksiężnika, Kacpra98, Dawida6, Lobona, AdamaZeta27, Mątka, Cisza oraz
Drużynę Na Czasie: Autora8, Ż. Arta, Olexa2, Api, AdamaMaga, Kretesa102, Jimmi'ego Stronę

Jak uzgodniliście, szefami poszczególnych grup będą Ciszu i Kretes102. Nie powiem, całkiem ciekawa para... ^^.
Wyrobiliście się w ustalonym czasie, tak więc prawdopodobnie nikt dziś nie ucierpi. Nie martwcie się jednak, niedługo to się stanie, gdyż pora na pierwszą oficjalną konkurencję, bezpośrednio po rundzie zapoznawczej i zarazem kończącej pierwszą odsłonę gry.

A więc od początku:

Konkurencja I - Pora na psychopatów.

7 Marca to dzień, który upamiętnia czasy, kiedy to na wyspie mieszkała masa świrów, wariatów i psychopatów. Z tej okazji corocznie organizujemy WIELKI BAL PSYCHOPATÓW, który jest jedną z większych imprez na tych terenach. Każdy jego uczestnik jest zobowiązany popisać się kreatywnością, jeśli chodzi o ubiór, nutką psychodeliki, gdy mówimy o działaniach i zachowaniach i oczywiście sporą ilością fantazji, która uargumentuje całokształt przygotowanego stroju.
Tak jak tego się spodziewacie: Zapisałam was wszystkich... i w sumie jesteście jedynymi uczestnikami.
Wasze psycho kreacje będą oceniane przez Jury, w którego skład wejdzie kilkoro znanych wam już osób. Ocena będzie dotyczyć całokształtu i trafienia w klimaty oceniających, znane jedynie kłamczuchowi.
Ważne, żeby wszyscy z drużyny wykonali swoje zadanie, gdyż ta z większą liczbą punktów odniesie zwycięstwo.
W swoich obozach możecie ustalić propozycje strojów i kreacji, jakie będziecie nosić. Ważne żeby ustalić ich ogólny sens, pochwalić się ich wyglądem przed kolegami z zespołu i ewentualnie zminimalizować drobne uchybienia w uszyciu.
Drużyna która zdobędzie mniej punktów, zostanie poddana losowaniu kłamczucha, które odbywać się będzie w obozie zwycięzców konkurencji.
Bal rozpoczyna się jutro o godzinie 19, więc liczę na obecność wszystkich. Pamiętajcie o oryginalności, dokładnym opisie swojego psychicznego urojenia, a także o charakterystycznych, unikalnych strojach, które widział już świat, bądź tych, które będzie miał dopiero okazję ujrzeć.

Cz, 6 mar 2014, 19:30
Zgłoś post
Żaba

Naklejki: 5
Post Re: Nazwa, logo i inne sprawy organizacyjne
Tyyyym tyyyym tyryrymmm.

Pora na moją kreację. Przeeed paaaństweeeem Jigsaw!

Obrazek

Jigsaw, a właściwie John Kramer to psychopatyczny morderca z serii filmów "Piła". Zwykle porywa dwie lub więcej ofiar do swojej kryjówki i karze im grać w śmiertelną grę... o to, kto się uwolni, a kto zginie. Znaną frazą jest jego tekst "Witaj. Zagrajmy w grę". Ofiary muszą znaleźć wszystkie sposoby do uwolnienia - w skrajnych przypadkach odcięcie sobie jakiejś części ciała czy zabicie towarzysza. Wygrany uwalnia się, jednak ma traumę do końca życia. Przegrany zostaje. Umiera. Albo z głodu, albo przez jakieś zmyślne urządzenie zmajstrowane przez Jigsawa.
Jigsaw kontaktuje się z ofiarami poprzez telewizor plazmowy. Zwykle jeździ na motocyklu. Na ilustracji widzimy, jak na zakrwawionym pojeździe jedzie, by posprzątać to, co zostało z ofiary - nogę.

Obrazek

Tu mamy Jigsawa w formie avatara. Jak widać, przemawia przez telewizor. W tle widać pokój, krzesło i obraz na ścianie.

Mistrz i Małgorzata
<3

Moderuję na pąsowo bo mogę.

Pt, 7 mar 2014, 16:53
Zgłoś post
Lord Protektor

Naklejki: 100
Dobra, skoro trzeba, to trzeba.
Spoiler:

Matku, co ja stworzyłem.
A to i Awtor. Przedstawiony tu Awtor ma dwie głowy, co ma symbolizować jego schizofrenię. Jego strój ma plamy w trzech kolorach: żółtym, jakimśtamodcieniemżółtego i zielonym. Awtor ma trzy ręce. W jednej trzyma nóź, a w drugiej swoją ulubioną przytulankę z dzieciństwa - kogucika, któremu zresztą dorysował rany. W trzej nie ma dłoni, wiele lat temu doczepił sobie nóź zamiast niej. Jego tajemne eksperymenty na chomikach doprowadziły go do takich "anomalii" wyglądu. Na jego stroju jest narysowany Jigsaw (ta na pewno) i Wonsz, którego zresztą panicznie się boi, krzycząc co chwilę "WONSZ ZJE SAŁATĘ". Oprócz tego, jest tam zegar (aluzja do naszej drużyny, nic innego mi nie przychodziło go głowy). W tle jego pokój, który jest zapełniony krwią, a ściany pokryte bazgrołami. Oprócz tego, widać na obrazku obraz morza widzianego zza okna awtorstwa właśnie Autora.

Pt, 7 mar 2014, 18:52
Zgłoś post
Poznaniak Nieszczelny

Naklejki: 17
Mam nadzieję, że wygląda jak psychopata.
Oto Farix:
Spoiler:

No cóż, moja praca przedstawia Farixa, który właśnie wysadził budynek oraz planuje jeszcze raz to zrobić. I jeszcze to robi w świetle księżyca. Jest to kogut, który ma cechy całkiem prymitywne, przez co zachowuje się jak dzikus (ale ma zdrowy rozsądek, bo planuje swoje kroki). Kiedyś był bardzo mądrym kogutem, wręcz był wzorowy w tym co robi, a to była nie lada praca. Ba, to była najpoważniejsza praca jaką w życiu robił. A mianowicie był filozofem oraz umiał przekonywać ludzi do siebie. Kiedyś Peter dostał na głowę przez to filozofowanie, że chciał pozbyć z siebie te wszystkie myśli zażywając proszek, który dostał od "zaufanego przedstawiciela firmy handlowej" (ten chciał po prostu zarobić na tym, mimo iż nie wiedział sam co to jest). Peter Farx zażył to w domu i nagle stał się psychopatą żądnym krwi. Myśli, że każdy człowiek jest tylko puszką do otwierania, więc wiemy o co chodzi. Na zdjęciu jest przedstawiony z maczugopiłą, którą używa by zadać coś. Jego jeszcze jedną bronią jest bombowe światełko, które oślepia i ten ślepy dostaje cios tą maczugopiłą. Ale nie jest aż tak prymitywny, zostały mu jeszcze cechy przekonującego do siebie. Zanim jednak zabije porozmawia z potencjalną ofiarą i tak ją przekonuje i bajeruje, aż potem spełnia swoje zachcianki, inaczej mówiąc żądze. To wszystko co Farix potrafi zrobić. Zazwyczaj poluje nocą oraz w dzień, jak mu się zechce.

Pt, 7 mar 2014, 18:54
Zgłoś post
YIM WWW
Forumowy Artysta

Naklejki: 6
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/796 ... 899e7.html
Myślicie, że pośród egipskich ciemności łatwo się w coś ubrać? Jeżeli tak, musicie wiedzieć, że jesteście w błędzie! Nie dość, że szlafroki szanownych panów faraonów zgniły już dawno ze starości, to żadna mumia nie chciała mi użyczyć swojego bandaża! Trzeba było skorzystać z jedynego wyjścia - papieru toaletowego w łazience na piętrze drugim. A ile zachodu było z przyklejeniem tego! Stary wosk ze świec nie jest łatwym materiałem! Ale jestem. Jestem mumią.
Urojenia psychiczne? Phi! Radzę nie zadawał tak śmiałych pytań, bo klątwa faraona nad wami wisi! Władam mocą potężniejszą niż najpotężniejsza magia! Jestem najpotężniejszy! Nie, nie mam urojeń! Wcale! Egipt kiedyś powstanie, a stara era faraonów powróci. To tylko kwestia dni! Wszyscy zginiecie! Kto wie, może zostanę sekretarzem w służbie faraona? Glamour!

Projekt pomysłu Matka. Dzięki!

Pt, 7 mar 2014, 18:58
Zgłoś post
Pod-ziemniak

Naklejki: 10
W związku z tym, że Staszek uszył sobie za małą sukienkę i w nią nie wejdzie zaprosił na bal Kari Matę, to ona zaprezentuje przed jury jego ekskluzywną i mięsną kreacje. Coś od Staszka:
Na głowie postanowiłem umieścić kiełbasę z grila oraz charakterystyczne mięso. Kiedy paczadłami zjedziemy na dół zobaczymy połowę sukienki z salcesonu. Postanowiłem również umieścić na niej mięsio. Kari Mata w łapie trzyma kość, nie wiem z jakiego powodu, ale no dobra. Na dolę widzimy pasek, również zrobiony z kiełbasy i mięsa. Buty są zrobione z szynki.
Oto piękna i wieczorowa suknia, o której marzy każda psychiczna kobieta:
Obrazek

O Staszku: Stanisław jest raczej osobą psychiczną, kocha mięso. Jego inspiracją do stworzenia tego projektu było oczywiście mięso. Kocha je jeść, a kiedy coś mu nie pasuje biczuje ofiarę kiełbasą, po czym ją konsumuje. Raz zjadł nawet panią od historii, ponieważ dała mu 4, a nie 5. Wciąż nie może jej przetrawić. Nie umie korzystać z toalety, co go niszczy. Jest na skraju załamania nerwowego.

Pt, 7 mar 2014, 18:59
Zgłoś post
Mistrz Administracyjnej Magii

Naklejki: 17
Obrazek
Witajcie. Jestem Czarnoksiężniczka z Angmaru. Przybyłam na zaproszenie Eris i myślę, że będę się świetnie bawić!
Obrazek
ARGHHH! KTO MNIE UBRAŁ W SUKIENKĘ I WYSMAROWAŁ... CZYMŚ!? Jestem Czarnoksiężnik z Angmaru, z zawodu chirurg, zainteresowany ludzkim ciałem. A teraz WON! PIŁĘ BĘDĘ ZAPUSZCZAŁ!
Obrazek
Hej!Co u mnie robi piła i jakaś dziwna maska?
Jestem Czarnoksiężnik, hutnik z zawodu. Ogień mnie interesuje i inspiruje do pracy... mogę tu rozpalić takie małe ognisko? Dobrze, dajcie mi trochę drewna i kanister benzyny...

Obrazek
Kto śmiał założyć mi jakieś szkiełko na twarz i wsadzić jakiś drąg z czarnym smarem w środku!?
Jestem Napoleon Bonabate, cesarz Francuzów, wspaniały strateg i żołnierz. A teraz przepraszam, śpieszę się na naradę wojskową.

W mej kreacji Czarnoksiężnik z Angmaru (czyli ja) jest przedstawiony jako schizofrenik. Dodatkowo każda jaźń ma inny problem psychiczny: jest zaburzenie osobowości (Napoleon XD), poroman, psychiczny zabójca, zaburzenie z płcią.

MEoże być?

Spoiler:

Zgłoś post
Mag bezczelny

Naklejki: 7
Spoiler:

Ja przebrałem się za Eryka - "Upiora z Opery", głównego bohatera powieści (horroru) i rock-musicalu pod tym właśnie tytułem.
Postać iście psychopatyczna, zawładnęła zbiorową świadomością sto lat temu. Zmuszał dyrekcję, aby płaciła mu za to, że nie terroryzuje opery.
Gdy nowi dyrektorzy nie chcą współpracować z upiorem i nie promują faworyzowanej przez niego śpiewaczki (w której jest zakochany) zaczyna prześladować aktorów, zabija techników i ściąga wielką katastrofę- pożar spowodowany upadkiem żyrandola podczas jednego z przedstawień.
Sam jest bardzo ekscentryczny, komponuje muzykę i wynajduje skomplikowane wynalazki w podziemiach opery. Był geniuszem, który popadł w obłęd.
Stało się tak, ponieważ już od najmłodszych lat był dręczony przez ludzi, którzy go otaczali. Powodem było jego zdeformowana twarz ukryta pod maską. To tyle, jeżeli chodzi o moją psychoanalizę. \

Zgłoś post
DZIKI WCIONSZ

Naklejki: 3
Wyszło żenująco, ale zawsze coś:
Spoiler:

A tu macie avatarka:
Spoiler:

Obrazki przedstawiają Psychomika. Psychomik uwielbia eksperymentować, a zwłaszcza z wnętrznościami jaszczurek. Właśnie próbował stworzyć mieszanke jaszczurki ze swoją krwią, ale coś nie wyszło, i wyleciał różowy dym, który jest bardzo trujący. Nosi biały fartuch, z plamami symbolizującymi jego niezwykle krwawe doświadczenia. W jego głowie tkwi siekiera, z którą nigdy się nie rozstaje, i bardzo o nią dba. Jego sierść wokół głowy jest zielona. Związane jest to z jego obecnym doświadczeniem. Na stole leży miska z jakąś mazią, oraz drugie śniadanie Psychomika: Kanapka z sałatką, i pastą z mózgu jaszczurki. Pod stołem widzimy skórę niedźwiedzia, którego wnętrzności były bardzo cenne dla Psychomika. Z sufitu zwisa czerwona lampa. Obok niej widać obraz niezwykle rzadkiego mózgu. Dalej wisi zegar przedstawiający godzine "coś koło piątej". Na koniec, w rogu ściany jest szyba z pięknym pagórkowatym krajobrazem

Pt, 7 mar 2014, 19:00
Zgłoś post
Bardzo Stary Norman

Obrazek[/quote]

Obrazek
Vamos!Na zawsze!

Pt, 7 mar 2014, 19:01
Zgłoś post
Bezpieczeństwo Forum

Naklejki: 7
Obrazek
Urojony psychopata. Nie rozstaje się nigdy ze swoją ulubioną piłą łańcuchową. Zabiera ją wszędzie, WSZĘDZIE. Używa jej podczas każdej czynność, np. podczas zbierania grzybów lub otwierania ketchupu/dżemu. Stąd też czerwone plamy na jego płaszczu. Kiedyś próbował również umyć zęby... Nie, koguty nie mają zębów... Próbował umyć jamę ustną za pomocą piły... Skończyło się to niezbyt miło. Raną poszerzającą jego psycho-uśmieszek próbuje zamaskowywać makijażem (czytaj: tapetą). Niech jury się nie zdziwi, gdy użyje piły do tańca lub przywita się nią z oceniającymi.
Przepraszam za spóźnienie, ale myślałem, że trzeba to wstawić w temacie grupy xD

Tym kolorem moderuję.

Pt, 7 mar 2014, 19:05
Zgłoś post
Przystojniak Po Wylewie

Naklejki: 100
Zapraszam spóźnialskich:
AdamZet27 napisał(a):
Mam dwóch Bardzo podobnych:
Spoiler:

I drugi:
Spoiler:

Ciszu napisał(a):
Obrazek
Słyszałem że poszukujecie zwycięzcy balu. Heee heeee. Kreacja iście żenująco potworna. Zgadniecie kto ją zaprojektował? Co do moich schorzeń to szerzę ideologię gender.

Pt, 7 mar 2014, 19:07
Zgłoś post
Bogini Zemsty

A więc pora na moje oceny dla

Obrazek

Jasnowidzących: Czarnoksiężnika, Kacpra98, Dawida6, Lobona, AdamaZeta27, Mątka, Cisza

Czarnoksiężnik: No cóż, całkiem pomysłowo, nie spodziewałam się że jeszcze kiedyś zobaczę Napoleona Bonaparte. Ostatnim razem, gdy się spotkaliśmy, dostał ode mnie jabłko niezgody... i co się stało? Pokłócił się ze Świnksem i... zepsuł mu nos.
Ogólnie: 8/10.

Kacper98: Niby monotonne, ale w co innego można ubrać posąg ibisa? No cóż, biorąc pod uwagę możliwość ewentualnego przeznaczenia ciała do stroju, możliwe jest jedynie uformowanie stosunkowo prostej kreacji. Mimo wszystko, wydajesz mi się na niezłego psychopatę.
Ogólnie: 7/10.

Mątek: No cóż, Kari Mata ubrana genialnie. Za modą jak pewnie wszyscy dobrze wiecie, nie da się nadążyć, więc całkiem możliwe że twoja kreacja zostanie najnowszym hitem mody przyszłych miesięcy, o ile nawet nie lat. Prawie że idealnie.
Ogólnie: 9/10.

Lobon: Wampir... lubię wampiry. Pana Potwora rzecz jasna bardziej, ale ogólnie twoja kreacja mnie bardzo przekonuje i nie mam co do niej większych zastrzeżeń. Pracę obniża jedynie brak charakterystycznej choroby psychicznej, ale sądząc po twoim zachowaniu, można się dopatrzyć przynajmniej pięciu. No cóż... 7/10.

Dawid6: Psychopata z piłą mechaniczną... Nie musicie używać sztućców, talerzy, żadnych kilofów i kompletnie niczego.
Do szczęścia wystarczy wam jedynie wasza mechaniczna wybranka serca, co bardzo, ale to bardzo cenię. 8/10.

AdamZet: Pan z gazowni? Ponury żniwiarz? No fajne pomysły, może kreacja nie jest jakaś wybitna, jednakże sądząc po samym pomyśle, stwierdzam że niezły byłby z ciebie psychopata. 6/10.

Ciszu: Gender?! Poważnie...?! Nie ukrywam zaskoczenia, chociaż patrząc po twojej właścicielce, właściwie nie dziwię się zbytnio takiej a nie innej kreacji. No nie wiem... nie wiem... Nie popieram wprawdzie jej psychozy, ale no cóż... postarała się. 9/10.

oraz

Obrazek
Drużyny Na Czasie: Autora8, Ż. Arta, Olexa2, Api, AdamaMaga, Kretesa102, Jimmi'ego Strony

Autor8: Noo proszę, urodzony psychopata... a właściwie psychopatyczne bliźniaki syjamskie. 4,5 za każdego. Tak więc 9/10.

Ż. Art: Facet od piły? No fajnie, psychopatyczny klimat, zachowanie, praktycznie wszystko co może przerażać i odpychać od twojej osobowości jest zachowane, więc moim zdaniem zasłużone 9/10.

Olexo2: Mniej wymagająca kreacja, jednakże gdyby tak się przypatrzyć, można w niej dostrzec najbardziej wyraźne filary psychozy. Nie będę zbytnio wybredna. 6/10.

Api: Nooo proszę, jedyna psychopatka z Venus spośród uczestników. Zapewne na balu będziesz rozchwytywana przez wszystkich przedstawicieli płci przeciwnej. Zasłużone 9/10.

AdamMag: No to Adaś się postarał... Nawet bardzo się postarał. 10/10.

Kretes102: Zawsze uważałam Kretesa za niezłego psychopatę, i moje myśli w końcu się potwierdziły. Ambitna kreacja, bardzo mi się podoba. 8/10.

Aktualny bilans: 54 do 51. Jasnowidzący przeważają. Zobaczymy jak sytuacja będzie wyglądać u innych uczestników Jury.

Pt, 7 mar 2014, 19:49
Zgłoś post
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona