Hm. Mam pewien pomysł co do plakatu, jednak do zrealizowania tego pomysłu potrzebny mi będzie dość długi opis fabuły naszego scenariusza. Ktoś napisze?
N, 9 mar 2014, 17:11
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
Re: Zadanie 2
Dobra... co jest, waszym zdaniem, najgorzej? Od tego powinniśmy zacząć. Mątek: Mogę spróbować napisać. Wyślę ci na PW, dobra?
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ! Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
Trochę dodałem, trochę pousuwałem... Sami oceńcie:
Spoiler:
Ściana mgły owijała się między stolikami pomieszczenia. Priam czuł się nieco skrępowany w obecności bogini.
Eris: Nie napijesz się soku, Priamie? Priamie: Dawka którą już wypiłem wydaje mi się już wystarczająca. Eris: To może ciasta? Szarlotka, sama piekłam.
Ciekawe z jakiej ilości trujących jabłek... pomyślał Priam
Priam: Też podziękuję. Nie jestem głodny. Eris: Wydajesz mi się skrępowany, Priamie. Coś Cię martwi? Priam: Nie, skądże...
Nie ufał jej. Nie mógł. Jej oczy zwróciły się na twarz bohatera. Spróbował zmienić temat
Priam: Piękny pałac. Eris: Dziękuję. Niemniej jednak nie o tym chciałam dzisiaj z tobą porozmawiać. Priam: Więc o czym? Czemu zawdzięczam zaproszenie do twojego pałacu?
Jej oczy przybrały chytrego spojrzenia.
Eris: Chodzi o Troję.
Bohater podniósł głowę.
Priam: Zatem? Eris: Naprawdę, Priamie, uważasz, że te zaniedbane mury, ta broń z muzeum chyba wypożyczona... to towarzystwo rodem z Wilkowyjskiej ławeczki, które ty nazywasz "armią"... to wszystko jest w stanie twoim zdaniem ochronić Troję w razie wojny? Priam: Nie przesadzasz aby trochę, Eris? Przecież to wspaniali żołnierze, ale czasami im trzeba trochę pozwolić się zabawić... Eris: Serio? Widziałam ostatnio jednego leżącego na ulicy... Priam: Może on miał wyjątkowo słabą głowę... Eris: Zamierzasz ze mnie drwić, Priamie? To nie są żarty. Tu chodzi o Troję. Priam: Martwisz się? Czyżby? Eris: Mam co do niej obawy. To miasto nie wytrzyma nawet krótkiego oblężenia! Priam: Niepotrzebnie się martwisz, uwierz.
Mówił z pogardą.
Eris: Jesteś ślepy?! Nie radzę ci mnie denerwować! Nie w tej chwili! Priam: Droga Eris, nie jesteś królową Troi. Królem jestem ja! Ja zamierzam decydować co się z miastem dziać będzie. Przykro mi, pogódź się z tym! Eris: I tu leży pies pogrzebany! Priamie, ja powinnam zostać władczynią tego miasta. Będziesz zaraz za mną! Uratuję to miasto!
Priam roześmiał się.
Priam: Hahahah, a więc o to się tu rozchodzi. Po to mnie tutaj wezwałaś... marne twe starania. Tym razem nie wygrasz. Eris: Przemyśl to. Ja nie żartuję. Priam: Phi. Jesteś okropna. A teraz zamierzam cię opuścić, żegnam!
Eris: Jest tylko jedno. Jedno, które serca wszystkie skłóci. Jedno, które mrok w człowieka wprowadzi. Jedno, które zniszczy wszystko co wspaniałe. Niech serce wasze zniszczy. Niech mrok w nie wprowadzi. Niech zniszczy Troję. DLA NAJPIĘKNIEJSZEJ.
Kursywa to wyraźnie narrator trzeba pomyśleć kto nim będzie. Trzeba poczekać na resztę opinii w 4 sami nic nie zdziałamy...
_________________ Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.
Spoiler:
Pozdrawiam bota i wszystkich zasłużonych gości na tym forum.
Vamos!Na zawsze!
N, 9 mar 2014, 17:20
Czarnoksieznik
Scena 2 Eris stanela w jednej z obszerniejszych sal Olimpijskiego palacu. Juz po chwili uslyszala glosy nadchodzacych bogin. Szybko wiec polozyla zlote jablko na stole i schowala sie za rogiem. Po chwili do sali weszly trzy boginie: hera koka hasz elesdi, Afrodyta i Atena. hera koka hasz elesdi: Jestem najpiekniejsza dama Olimpu. Pierwsza dama. Afrodyta: Nie wydaje ci sie jednak, ze ten tytul przysluguje raczej bogini piekna, Hero? W tym momencie Atena spostrzegla jablko. Atena: A cóz to? "Dla najpiekniejszej"... Afrodyta: Dla mnie! hera koka hasz elesdi: Zartujesz chyba, Afrodyto. Oczywiscie, ze dla mnie! Tak wiec pogawedka o urodzie zmienla sie w zazarta klótnie. I wtedy Eris wyszla z ukrycia. Eris: Przypadkiem uslyszalam, ze sie klócicie. O co chodzi? Atena: Znalazlysmy to jablko i zastanawiamy se, kto je powinien dostac. Eris: Nie wstyd wam? Klócic sie o takie rzeczy? Jak dzieci... nie mozna kogos poprosic o wydanie sadu? hera koka hasz elesdi: Ale kogo? Eris: Parys, ksiaze Troi. On wie, co jest piekne. Atena: Dbrze wiec. Prowadz do tego Parysa!
Lepiej tego nie poprawie. Brak umiejetnosci... i czasu.
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ! Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
_________________ Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
N, 9 mar 2014, 18:24
AdamZet27
Norman
Naklejki: 0
Mogę zostać Odyseuszem i narratorem
N, 9 mar 2014, 18:39
Czarnoksieznik
Adamie, Odysa wziął już Lobon, a narratorami będą różne osoby, zależnie od sceny. Mątek - bardzo dobrze. Tylko jedno ucho tego konia takie trochę krzywe...
Tak więc sceny druga i trzecia. Wyszło fatalnie, wiem.
Scena 3 [Parys, Eris, hera koka hasz elesdi, Afrodyta, Atena] [Parys przechadza się uliczkami Troi, gdy nagle pojawiają się przed nim cztery boginie] Eris: Witaj, Parysie. Parys: [pada na twarz przed boginiami] Eris: Te trzy boginie znalazły jabłko, przeznaczone najpiękniejszej, i nie mogą dojść, której się należy. Czy mógłbyś rozwiązać ten spór? [wręcza Parysowi jabłko] Parys: Eee... mam wybrać najpiękniejszą spośród bogiń? Eris: [w myślach robi facepalma] Tak. Atena: [podchodzi do Parysa, dyskretny szept] Psst! Jeśli mnie wybierzesz,zrobię z Ciebie najmądrzejszego na świecie! hera koka hasz elesdi: [podchodzi do Parysa, dyskretny szept] A ja stworzę z Ciebie największego władcę w historii! Afrodyta: [podchodzi do Parysa, dyskretny szept] Jeśli mnie wybierzesz, dam ci miłość pięknej kobiety! Parys: O! Afrodyta: Ale żonatej. Parys: Eee... Afrodyta: Ale to najpiękniejsza kobieta na świecie. Parys: O! Afrodyta: Ale jeśli sięgniesz po jej miłość, wywołasz wielką wojnę. Parys: Eee... Afrodyta: Ale pokonasz najpotężniejszego spośród wrogich żołnierzy i okryjesz się wieczną chwałą. Parys: O! Afrodyta: Ale sam też zginiesz. Parys: Eee... Eris: Którą wybierasz, Parysie? Która jest najpiękniejsza? Parys: Eee... wybieram... najpiękniejszą kobietę na świe... to znaczy Afrodytę! Afrodyta: [chichot] Oh! Słyszałyście, jak mnie nazwał? Najpiękniejsza na świecie! [hera koka hasz elesdi i Atena znikają z wyraźną złością] A teraz, chłopcze, daj mi te jabłko! [próbuje wziąć złote jabłko] Parys: [cofa rękę] Chwila! A nasza umowa?
Błędy polegały tylko na błędach czysto wiedzowych .
_________________ Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.
Spoiler:
Powiedzcie mi jakie dokładnie sceny mam przedstawić na obrazkach.
Pn, 10 mar 2014, 14:04
Czarnoksieznik
Lobon: Zaczynam się zastanawiać, czy ja mam zbyt silne poczucie humoru i wszystko mnie śmieszy, czy ty masz za małe... wiem o tym. Po prostu taka wymiana zdań (i ofert) między Ateną i Herą wydała mi się śmieszniejsza, niż mitologiczny "oryginał".
Mątek: Do wszystkie te, które podałem w nawiasach kwadratowych na początku każdej sceny od 4 wzwyż + pałac Eris + pałac na Olimpie + plus uliczki Troi do sceny 3 (do 9 możesz użyć tej samej sceny, ale nocą i z Koniem Trojańskim).
Aha, byłbym zapomniał... jutro mnie do późna nie będzie - mamy wycieczkę szkolną, powrót koło 20. To tak żebyście się nie wściekali na mnie... Kacper, Lobon, zajmiecie się dalszą poprawą, jak mnie nie będzie?
Spoiler:
Ostatnio edytowano Pn, 10 mar 2014, 21:08 przez Czarnoksieznik, łącznie edytowano 1 raz
Dobra. Postaram się zrobić. A teraz lista rzeczy które powinny być gotowe na czwartek, radzę, aby ktoś się w końcu za to wziął. -Stroje. -Podział ról. -Poprawy scenariusza. -Oczyszczenie poprawionego scenariusza z polskich znaków.
Czarny, nie musisz od razu gadać o moim małym.poczuciu humoru bo nie jest to miłe i nie wiedziałem że do takiego stopnia chcesz robic komedie, dla ciebie na przyszłość
Spoiler:
Skończyłem robić obrazek do pierwszej sceny przedstawienia, oto on:
Ten do drugiej sceny:
Trójka, trochę brzydsza, ponieważ robiona na skraju załamania nerwowego: Powiedzcie czy odpowiada wam taka forma. Możecie również dać jakąś propozycje, co zmienić itp.
Wt, 11 mar 2014, 16:52
Czarnoksieznik
Bardzo dobra forma. Co trzeba poprawić: -Trzeba podmienić avki na obrazkach na te z przedstawienia, jak już będą gotowe (ale to chyba nie muszę mówić) -Poprawić nieco jabłko -Czemu na 3 obrazku Eris jest taka schowana? I czemu nie ma na nim pozostałych bogiń? -Jeśli to możliwe, przekolorować trochę salę na 2 obrazku.
Jak dla mnie to tyle.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości