|
|
Teraz jest Pt, 2 maja 2025, 20:23
|
Autor |
Wiadomość |
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
 Re: Zadanie 2
1. Em. A nie możemy po prostu ustawić sobie avatary danych postaci? 2. Dobra, postaram się poprawić. 3. Właściwie to chciałem, aby wyglądało tak, że Eris idzie, a za nią te boginie. 4. 2 obrazek przedstawia pałac w Olimpie, także sądzę, że niema takiej potrzeby.
|
Wt, 11 mar 2014, 19:42 |
|
 |
Matek
Pod-ziemniak
|
Jutro o godzinie 18:00 zaczynamy, a nadal nie mamy oczyszczonego scenariusza z polskich znaków, ani podziału ról. Nie mówiąc już nawet o kostiumach. Może się ktoś w końcu tym zająć? Jedyne osoby które nad tym pracują to Kacper98, Czarny i ja, a reszta?!
|
Śr, 12 mar 2014, 17:20 |
|
 |
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Niestety, mam jakiś taki mocno zabiegany tydzień, masa sprawdzianów czy odpytywań. Co do scenariusza - nie jest na tyle zły, aby drastycznie go poprawiać. Jedyne co wchodzi to opisy, ale i bez tego da się obejść. Kostiumy... skoro mamy grać dwie postacie, to jak z avkami? Pół na pół? Zmiany? Proponuję aby zaspany Cisz się tym zajął. Mątek i tak już dużo robi. Najwygodniej by mi było zagrać jakieś dwie krótkie postacie. Mój internet ma to do siebie, że lubi się niespodziewanie wyłączać. Nie chcę aby zawaliło nam to scenariusz. Melodie. Jedną już publikowałem, można wykorzystać również te z PR. Mątek ma je chyba na swoim yt kanale. Tyle.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu. 
|
Śr, 12 mar 2014, 17:30 |
|
 |
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
To, co teraz zrobię należy właściwie do obowiązków Cisza, ale jako, że ten jak widać olał obowiązek utrzymania obozu w ryzach, to tez przywłaszczę sobie wątpliwy zaszczyt ochrzanienia was. Ludzie! Jak dotąd pomimo wyraźnego podziału obowiązków połowa zespołu jeszcze palcem w bucie kiwnąć nie raczyła, a z tej połowy, która raczyła, właściwie pracuje już tylko Mątek.
Kacper. Miałeś popracować nad muzyką. Masz już odpowiednie kawałki? A jeśli nie, to na co jeszcze czekasz?
Ciszu. Miałeś popracować nad avatarami. Mam nadzieję, że to robisz.
Adamie, Dawidzie. Mieliście pomóc przy grafice. Dotąd nie widziałem efektów waszej pracy.
Kacprze, Lobonie. Do poprawienia zostało jeszcze osiem scen. Jeśli myślicie, ze mam zamiar pracować nad tym sam - jesteście w głębokim błędzie. Moim zdaniem będzie sprawiedliwie, jak ja i Lobon weźmiemy jeszcze po trzy sceny, a Kacper dwie. Mogę poprawić sceny: 4, 7 i 9. Jak się podzielicie resztą - wasza sprawa, ale ja nie mam zamiaru nad nimi pracować. Mieliśmy to poprawić razem.
No, i jako, że pomimo czterech dni pracy nie mamy jeszcze podziału ról - wnioskuję, że wszystko wam jedno, kogo zagracie, i można podzielić to jakkolwiek. Tak więc to też zrobiłem: Ciszu - Eris, poseł Ja - Priam, Achilles Lobon - Atena, Odys Mątek - hera koka hasz elesdi, Spartanin 2 Kacper - Menelaos, Trojanin AdamZet27 - Spartanin 1, Parys Dawid6 - Afrodyta, Hektor
Jak coś komuś nie pasuje - trudno. Tylko Kacper i Lobon powiedzieli, kogo chcą grać. No, i Mątek określił wyraźnie, że wszystko mu jedno. No. Dziękuję za uwagę. Koniec ochrzanu. Idę poprawiać.
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Śr, 12 mar 2014, 17:42 |
|
 |
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Tak jak już powiedziałem, scenariusz nie wymaga drastycznych zmian. Większość i tak wprowadza czynności występujące w przedstawieniu, więc już niech będzie. Nie mamy już czasu aby burzyć ten schemat. Muzyka... gdy ma być strasznie, proponuję wcześniej zamieszczoną melodię (zalecane) lub końcową z RIKN (mniej xd). Dobrze by było aby większość przedstawienia była obsypana jedną melodię. Tutaj wedle gustu, ja proponuję z PR. Smutna, smutek itd. Nie mogę się rozpisywać, bo muszę kończyć. Znikam, być może jeszcze do dzisiaj.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu. 
|
Śr, 12 mar 2014, 18:06 |
|
 |
Matek
Pod-ziemniak
|
Co do melodii, prawie wszystkie z Reksia znajdziecie tu: http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl ... eksio.html.
|
Śr, 12 mar 2014, 18:12 |
|
 |
Matek
Pod-ziemniak
|
Idąc w ślady Autora8 mogę spróbować zrobić trailer do naszego przedstawienia, jednak brakuje mi pomysłu. Może wy macie jakieś propozycje?
|
Śr, 12 mar 2014, 19:02 |
|
 |
Czarnoksieznik
|
Też to chciałem zaproponować, Mątku, ale stwierdziłem, że mogą nas oskarżyć o plagiat. Może po prostu napisy na czarnym tle, a pomiędzy nimi obrazy scen ze spektaklu? I do tego muzyka w stylu Mu z RiKN... a na końcu plakat i "premiera 13 marca". Co ty na to?
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Śr, 12 mar 2014, 19:25 |
|
 |
Matek
Pod-ziemniak
|
Właściwie to zanim przeczytałem twoją wiadomość zacząłem tworzyć trailer, zrobiłem, oto on: http://www.youtube.com/watch?v=I8j5Fpph ... e=youtu.be Trochę krótki, ale sądzę, że mogę zrobić jeszcze parę innych takich trailerów.
|
Śr, 12 mar 2014, 19:51 |
|
 |
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
Naklejki: 0
|
witam, jestem przeziebiony i leżę w łóżku od dwóch dni nie mam dostępu do internetu-zepsuty ruter bedzie naprawiony ok 18.30 jesli mozecie poproscie moderatora albo admina o przedłuzenie na godz 19/przedstawienia/ pisze chwilowo z innego kompa pozdrawiam
EDIT!!:Internet działa na komputerze z windows 98..Ale i tak mam nadzieję,że uda mi się zagrać,poprawić tekst za bardzo nie mam gdzie, nie mam nawet PAINTA... W ostateczności moge jeszcze zagrać za Ciszu albo dawida6.
|
Cz, 13 mar 2014, 11:50 |
|
 |
Ciszu
Przystojniak Po Wylewie
Naklejki: 100
|
Dzień dobry. Zrobiłem kilka kostiumów, ale tylko kilka, bo reszty mi się nie chciało. Heee heee.
Szanowny Król Prijam:

Posłaniec wersja Ciszu:

A oto nowa miss wszechświata, czyli Ja w wersji Eris:

Resztą avatarów musicie zająć się sami... bo ja jestem niezwykle zajęty... emm... piciem herbatki.
|
Cz, 13 mar 2014, 13:26 |
|
 |
Matek
Pod-ziemniak
|
Możemy sobie w sumie darować poprawianie scenariusza, teraz ważne, aby ktoś wszystko połączył w całość, oczyścił z polskich znaków i podzielił teksty, kto co mówi.
|
Cz, 13 mar 2014, 14:08 |
|
 |
Matek
Pod-ziemniak
|
Dawid - świetnie, że jesteś. Mógłbyś spróbować zrobić stroje dla reszty załogi.
|
Cz, 13 mar 2014, 15:58 |
|
 |
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
Naklejki: 0
|
Mam wiele pytań: te rzeczy w nawiasach np. (Pod brama stoi kon) pisze.je osoba ktora w tym momencie gra jak ja na przyklad odysa? Zostaly 2 godziny a wiele do zrobienia..
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA. Vamos!Na zawsze!
|
Cz, 13 mar 2014, 16:06 |
|
 |
Czarnoksieznik
|
Dobra. Mątek... zajął byś się tym scenariuszem? Ja mogę (spróbować) porobić te avki. Lobon - to prosić o przedłużenie o godzinę, czy nie? Co do muzyki - myślałem nad tym. Scena 1 - "Krecia kołysanka", potem muzyka przy pojedynku z RiC (nie ma niestety na tej liście) Scena 2 - "La Resistance" albo "Ktoś tu potwornie mąci" Scena 3 - "Konstantynopolitańczykowianeczka" Scena 4 - "Sofnięci w czasie" Scena 5 - "Miecze do boju, kopie w dłoń" Scena 6 - To samo Scena 7 - "Ktoś tu potwornie mąci" Scena 8 - Przy rozmowie załogi konia "Uwaga, łódź podwodna", potem "Przyprawa na Kurakis" Scena 9 - "Paryskie zakamary", potem muzyka pojedynkowa z RiC, po spuszczeniu kurtyny muzyka z Mu w RiKN (też ie ma na liście) Scena 10 - dalej to samo
To tyle. A, i przy podziale ról zapomnieliśmy o narratorach. Proponuję tak: Scena 1 - Mątek Scena 2 - Ja Scena 4 - Dawid Scena 5 - Adam To tyle.
Lobon - tak, to pisze ta osoba.
|
Cz, 13 mar 2014, 16:09 |
|
|