|
|
Teraz jest Pn, 9 cze 2025, 02:42
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
 Zadanie 3
Oto i temat na zadanie 3. Mam już pomysł na główne danie. Na razie nic nie powiem, ale powiedzmy, że... będzie krwawo. 
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
N, 10 sie 2014, 16:44 |
|
 |
Czarnoksieznik
|
 Re: Zadanie 3
Ostrzeżenie: poniższy spoiler zawiera treści drastyczne i makabryczne. Jeśli jesteś osobą o słabych nerwach - nie otwieraj. Ostrzeżenie 2: przed otwarciem spoilera wiedz, że autor tego dania wcale nie jest psychicznie chory. Kotlety z nauczycielki matematyki.  Jak sama nazwa wskazuje: nadeszła chwila zemsty na kobiecie, która zepsuła najpiękniejsze chwile dzieciństwa.  Danie dla smaku doprawione kredą, okularami i innymi takimi.
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Pn, 11 sie 2014, 12:50 |
|
 |
olexo2
DZIKI WCIONSZ
Naklejki: 3
|
Hee hee heee A więc mamy tu Paluszki Ołówkowe. Są to zapieczone ołówki, polane sosem atramentowym. Sos ten można stosować jako fondi. Danie jest podane z mięciutką kartkówką, dodatkowo poszarpaną przez psa. Mamy tu również dwie gumki (do mazania, oczywiście), które doskonale komponują się z sosem. Całość posypana jest startą kredą. To prawdziwa gratka dla miłośników kuchni szkolnej.
_________________ Zwycięzca Dreams of Paradise, Potwornego Mundialu 3 i zdobywca 5 miejsca w MMS2 pondering drzwi stalowe Moderuje kolorem takim jak jest normalnie tekst w postach pisany
|
Wt, 12 sie 2014, 13:22 |
|
 |
Czarnoksieznik
|
Do uczty zostało półtorej godziny. Pragnę tylko przypomnieć Artowi, że podjął się wykonania dania za siebie i za Api i nie zamierzam go wyręczać. Najwyżej on odpadnie, jak przegramy.
|
Wt, 12 sie 2014, 17:23 |
|
 |
Ciszu
Przystojniak Po Wylewie
Naklejki: 100
|
 Panie i Panowie, Przedstawiam sok z gimbusa! Tak, ten wyśmienity napój jest przede wszystkim kaloryczny i jakże naturalny! Co tu dużo mówić, pijąc ten napój, bronisz również świat przed napływem nowego, żenującego, by nie chcąc powiedzieć od razu żałosnego, pokolenia. Więc jak to mawiał pewien kucharz z Iranu... Buuum Apetit!
|
Wt, 12 sie 2014, 18:46 |
|
 |
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1642 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
"Podjął się"? Podjąłem się tylko za siebie, Api mi wcisnąłeś. "Najwyżej odpadnie"? Wiesz co? Płoń! Ja wcale sie nie obrazam, tylko jest mi smutno z tego powodu ze wyszlo tak a nie inaczej no i wgl jest mi smutno ze slonce nie kreci sie wokol ziemi no i wgl ze nad swiatem nie zapanowaly jeszcze krzyzowki nosorozcow i ciastek. tak mi smutno ze ohoohohoho. Ale przejdźmy do rzeczy. Moje danie: Zupa z kredy i atramentu. Na tym jakże pięknym obrazku widzimy szkolną zupę, wprost z klasy. Złożona jest z atramentu, kredy i gąbki (tej ostatniej nie widać, zalega totalnie na dnie). Atrament został rozgotowany, doprawiony solą i pieprzem. Kredę starłem i wsypałem. Jako makaron posłużyła wycięta w ten kształt gąbka. Wszystko zostało wlane do prymitywnie zrobionej na zajęciach technicznych miseczki. Mogą pojawić się drzazgi. Danie Api: Drink z kartkówki. W tym specjalnym szkolnym kieliszku znajduje się ledwie widoczny, bardzo jasno szary płyn. Jest to pulpa z dawnych kartkówek, z dużą ilością wody + trochę wódki. Zawartość alkoholu: 2%. Ma również właściwości "magiczne". Jeśli zrobiono go z kartkówek ze złymi ocenami - ogłupia pijącego. Jeśli z dobrymi - sprawia, że pijący staje się mądrzejszy. Jeśli było po równo tego i tego - nic się nie dzieje.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Wt, 12 sie 2014, 18:53 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|