|
|
Teraz jest Pn, 12 maja 2025, 15:54
|
Autor |
Wiadomość |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
 Re: RPG 5003 Odyseja Bolesna
Imię: Uriel *Nazwisko: Goldschmidt *Przydomek: Nieustraszony Klasa: Eksplorator Rodzaj: Eksplorator-lądowy Rasa: Kogut Miejsce Startowe: Warszawa
Statystyki Siła: 2 Inteligencja: 4 Kondycja: 2 Zręczność: 2 Unik: 2
|
Śr, 3 sie 2016, 05:51 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
|
a) Uriel natychmiast idzie do swojego parowozu. W mgnieniu oka pojawia się u swego przyjaciela i słucha Azjaty, co w ich języku jodłuje coś o jakiś kurach. Jak skończy, to idzie zobaczyć ten nowy wynalazek jego przyjaciela serdecznego.
|
Śr, 3 sie 2016, 17:39 |
|
 |
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 8 sty 2016, 20:15 Posty: 743 Lokalizacja: Świat Rur
Naklejki: 5
|
A) Lecę w kosmos na niezbadaną planetę.
Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
|
Śr, 3 sie 2016, 20:11 |
|
 |
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
a) Zoarris oraz Chrion bez wahania przyjęli swą pierwszą misję. Spakowawszy naprędce to, co najpotrzebniejsze, trillis i jego symbiont stawili się w wyznaczonym punkcie, gotowi na rozkazy.
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Śr, 3 sie 2016, 20:51 |
|
 |
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
Johny obserwował sufit w czasie słownej reprymendy od swojego przełożonego. Czekał z niecierpliwością, aż gbur, którego nigdy nie lubił, skończy wreszcie bełkotać. Pamiętał dobrze poprzedni wieczór - impreza, alkohol, upojna noc pełna poduszek i innych tego typu, a to wszystko by następnego ranka przerodzić się w największego kaca w życiu. Jeszcze ten Tomuś. Johny normalnie zastanawiałby się, kto wydaje się bardziej irytujący, czy szczur, czy ten dziad, który raczył zwać się generałem. Teraz niestety - nie był w stanie. Czuł się zbyt źle. Kiedy Na Va'llony skończył słuchać szefa, celowo stracił równowagę i zwymiotował mu pod nogi. - Szeff..fie no problem jest... Ja tutaj tak właściwie umieram. Winda miotała mną jak wszelkie demony z piekła, czułem wstrząsy, wybuchy, a w 13 sekundzie to słyszałem nawet strzały. Nn... nnie da się tak żyć, no mówię panu. Rozumiejąc całe zamieszanie, które mógł tym spowodować, wziął się za czyszczenie podłogi. Johny obmyślił tym samym misterny plan. Wiedział, że przełożony najpewniej będzie na niego wkurzony i zaprowadzi go wprost do gabinetu dyrektora, by dać mu słowną reprymendę. Postanowił więc upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, i w momencie gdy dwaj panowie będą w pokoju, stwierdził, że ruchem całkiem na miejscu będzie użycie Neuronowego Wyczyszczacza Pamięci Typu A. W momencie, gdy jego cele stracą pamięć sprzed kilkudziesięciu minut, postara się im wmówić, że generał zaprowadził go tu z powodu jakiegoś wyróżnienia, bądź lepiej - awansu.
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Śr, 3 sie 2016, 22:40 |
|
 |
Czarnoksieznik
|
a) Zoarris odsunął się na bezpieczną odległość od pyłków, po czym spróbował nawiązać kontakt ze stworzeniem wytwarzającym anomalię. Starał się dowiedzieć o nim jak najwięcej, poznać jego motywację, być może słabe punkty. Jednocześnie przygotowywał strumień chronoelektryczny, którym zamierzał trafić istotę w oko na dobry początek walki. Następnie teleportuje się za jej plecy i zada trzy szybkie ciosy w grzbiet i golenie tylnych odnóży przy użyciu wiertarki. Na koniec postara się wycofać i postrzelić ją pociskiem 3 stopnia z fazera.
_________________ Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Cz, 4 sie 2016, 20:34 |
|
 |
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
a) Przyjmuję misję.
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Pt, 5 sie 2016, 10:18 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
Zapis!
Imię: Cytryfikat Nazwisko: Szysz Przydomek: Czebu Klasa: Wiertnik Rodzaj: Magmolog Rasa: Ośmiornica Miejsce Startowe: Pokopane Siła: 2 Inteligencja: 2 Kondycja: 3 Zręczność: 3 Unik: 2
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pt, 5 sie 2016, 12:26 |
|
 |
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 8 sty 2016, 20:15 Posty: 743 Lokalizacja: Świat Rur
Naklejki: 5
|
Strzela do tego statku z minidziałka, jeśli się uda idę go obrabować.
Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
|
Pt, 5 sie 2016, 16:12 |
|
 |
Czarnoksieznik
|
Trillis przeskanował dokładnie teren wiertarką mechachroniczną, po czym wrócił do myśliwca z nadzieją, że pomimo braku pozostałych dwóch członków załogi będzie w stanie go pilotować. W przeciwnym razie czeka go długa, piesza wędrówka do Enderportu. Nie był pewien, czy ruszenie prosto w jego stronę będzie najszybsze w takim wypadku, toteż zerknął szybko na mapę, sprawdzając, które miasto jest najbliżej.
|
Pt, 5 sie 2016, 20:08 |
|
 |
Czarnoksieznik
|
Ulepszone statystyki: Siła: 5 Inteligencja: 9 Kondycja: 4 Zręczność: 5 Unik: 7
Zakończywszy misję, Zoarris udał się do swojej siedziby na spoczynek.
|
So, 6 sie 2016, 12:32 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
|
No więc najpierw stawiam tą dużą beczkę, a na nią beczkę. Modyfikuje jakoś bojler, tzn. walę nim o drzewo i modlę się, żeby wszystko dobrze się popsuło. Przyczepiam go do dużej beczki. Następnie słup telefoniczny łączę łańcuchem wpierw z beczką, a później z grabiami (mocy, a jakże). Ma być podłączony do beczki pod odpowiednim kątem. Ma to niby działać tak: 1. Stukam w być może dobrze popsuty bojler. Jeśli coś się, coś się popsuło to powinien on wywołać jakieś drgania, ruch, poruszenie się... 2. Beczka przyjmuje drgania i przekazuje je słupowi. Słup powinien zacząć iść w dół. Ewentualnie można usiąść na słupie, jeśli punkt 1 nie zadziała. 3. Grabie wraz ze słupem idą w dół. 4. Grabie wyławiają wiertło. 5. Powtarzamy czynność numer 1. Ewentualnie ciągniemy słup. 6. Wiertło trafia na powierzchnie. 7. gj
|
So, 6 sie 2016, 12:55 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
Cytryfikat postanowił uciekać, gdzie pieprz rośnie, aby przypadkiem nie zginąć od trzęsienia ziemi. Jeśli Ośmior (bóg ośmiornic) da, to nawet skoczy do wody, by to przeżyć.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
So, 6 sie 2016, 14:14 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
|
To miejsce nie wygląda na przyjazne, drogi przyjacielu. Musimy wrócić do wiertnika i dalej wiercić. Zresztą jakieś krety tu z nożycami są, nie wiadomo czy to normalne jakieś, a ja tylko wyrzutnię zębatek mam. A jeśli coś się, coś się popsuło i nie możemy korzystać już z wiertnika, to jemy grzyby.
|
So, 6 sie 2016, 18:40 |
|
 |
Czarnoksieznik
|
Ustawiam więc zegar wehikułu na godzinę 6:15 po południu i ruszam w drogę.
|
N, 7 sie 2016, 11:39 |
|
|