|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 01:38
|
Autor |
Wiadomość |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Re: Tajemnica Świata-RPG
Witam, panie Ministrze, co pana tutaj sprowadza?
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Wt, 5 sty 2016, 19:37 |
|
|
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 8 sty 2016, 20:15 Posty: 743 Lokalizacja: Świat Rur
Naklejki: 5
|
Zapisuje się bk
Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
|
Pt, 17 lut 2017, 10:58 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Mątek Nie było to zbyt mądre. Trafiłeś prosto do lasu, który się palił. Ty jednak się tym nie przejmowałeś. Postanowiłeś usiąść na mchu i czekać na rozwój wypadków. Miałeś w sumie cichą nadzieję, że zaraz przyjedzie straż pożarna, ale nie chciało ci się jej wezwać. Co by tu urobić? - i tak już nie odpowiesz
Kretes102 - Czemu przyszedłem? Oj, długo by opowiadać, panie prezydencie. - Mhm - odparłeś. - No dobra, widzę, że po prostu marzysz o tym, żebym opowiedział panu o tym wszystkim co mnie sprowadziło w to właśnie miejsce. To miłe uczucie, kiedy wreszcie ktoś się tobą interesuję i chce dowiedzieć się coś o sobie. Wie pan, nie wszyscy... - No dobre, ale może najpierw mnie stąd wyciągniesz? - Ano, po to tu przyszedłem. Po tym zdaniu zapadła cisza, która trwała, prawdopodobnie, 2 godziny. Nie miałeś co do tego jednak pewności, bo straciłeś już rachubę czasu w tym więzieniu. - Jest tam pan jeszcze? - zapytałeś wątpiąc. - Ano jestem. Znowu cisza. Słychać było latanie muchy. - Żartuje sobie pan!? Niech pan mówi jak mnie pan wyciągnie stąd! - Aaaaa, o to panu prezydentowi chodzi. No więc... Użyłem hitu wszechświat się rozpada, by oni wykonali ważną wiadomość. Teraz zaś użyję łomu... i będzie pan wolny. Co by tu urobić??DoktorPlacki do jedzenia były dostępne wszędzie, bo był socjalizm. Niestety, nie były one zbyt smaczne, bo nie musiały z niczym konkurować na rynku. Zawsze cię to smuciło i długo nad tym myślałeś. Tak długo, że aż o tym zapominałeś. Postanowiłeś więc spędzić resztę dnia na swojej ulubionej czynności, czyli monitorowaniu czasu... Wielki Monitor Czasu - to było coś. Urządzenie stworzone przez Kretonów. To właśnie on monitorował wszystkie czasy i rzeczywistości. Zgłaszał on też natychmiast jakiekolwiek dziwne anomalie, które powodowali np. jacyś nieroztropni podróżnicy w czasie. Dzięki niemu, porządek był zachowany i nic nie mogło tego zmienić. Kretoni potrafili podróżować w czasie, ale nie wszystkim było to dane. Jedynie ścisła elita, tzw. Czasowcy, mogli sobie na to pozwolić. Należeć do nich - to był twój największy cel. Co by tu urobić?Pan Jełop Dykta 10Jesteś jełopem. To zdanie słyszałeś od zawsze odkąd istniejesz. Było poniekąd twoim znakiem rozpoznawczym. Wystarczyło powiedzieć w twej wiosce: "jełop" i wszyscy wiedzieli już kim jesteś. Nie było to zresztą całkiem trudne. W tej kameruńskiej wiosce bowiem mieszkało zaledwie 10 śmieszków. A, no tak, mieszkasz w Kamerunie. Bo czemu nie? Ty jednak marzyłeś o czymś więcej. Chciałeś wyjść z wioski i przestać być nazywanym jełopem. Chciałeś zwiedzić świat i znaleźć swoje własne miejsce na świecie. Pytanie tylko brzmiało: gdzie iść? Jak żyć? Dodałbyś: "panie premierze", ale no nie wiedziałeś, że taki ktoś kiedykolwiek istniał. - Jełop, cho na obiad XD - zawołał cię wódz wioski, który jednocześnie był twoim jedynym rodzicem. Niestety, przybranym. Twoi rodzice zaginęli dawno temu. Bardzo dawno. - A co na obiad jest? - zapytałeś pełny nadziei, że będą to bolesne czipsy . Słyszałeś o nich kiedyś od turysty, który aż do twej wioski przybył. Nazywał się Olexo i wydawał się być jakimś królem. Miał koronę i takie tam. Wydawało się też, że ucieka od czegoś, mówił tylko, że wpadł w jakiś wir czasu i Madagaskar teraz nie ma króla. Bardzo go polubiłeś i uznałeś go za swój autorytet. - Nwm, ale się jeszcze rusza, chodź szybko plz. Co by tu urobić?
|
Pt, 17 lut 2017, 12:42 |
|
|
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 8 sty 2016, 20:15 Posty: 743 Lokalizacja: Świat Rur
Naklejki: 5
|
Urabiam zjedzenie obiadu. -Ej, stary, weź urub jutro jakieś Bolesne żreć
Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
|
Pt, 17 lut 2017, 17:46 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Dobra, użyj łomu i uciekamy stąd. Jeśli uda mi się wrócić do władzy, to zostaniesz uhonorowany. Ponadto musimy zwrócić się do innych krajów o pomoc.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Wt, 21 lut 2017, 13:27 |
|
|